ГЕРБ пита: Съден ли е за измами новият шеф на ДФЗ?

Имали данни за Борис Михайлов, който е с присъда, дали е същият?
103
ГЕРБ пита: Съден ли е за измами новият шеф на ДФЗ?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Томислав Дончев от ГЕРБ попита дали новият шеф на Държавен фонд „Земеделие“ е с присъда за ДДС измами.

„Лицето Борис Михайлов – разследван, арестуван, съден за данъчни измами, същият Борис Михайлов ли е, който на 10 юни т.г. е назначен за изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“?“, каза той на брифинг в централата на ГЕРБ.

Тома Биков изнесе данни, че през през 2008 г- срещу Борис Михайлов е внесен обвинелите акт за документни и данъчни измами.

Обвинението срещу него е за участие в организирана престъпна група.

"Лице с три имена Борис Давидов Михайлов е с внесен обвинителен акт за документни и данъчни измами. Обвинението срещу него и още 6 човека е за престъпна група.

Лице със същите три имена е задържано в престъпна група, източила 15 млн. лв. ДДС през 2004 г.. Въпросното лице е било задържано в качеството му на директор на данъчното управление в столичния район "Овча купел". Тогава е установено, че престъпната група, в която е участвало лицето със същите имена, е плащала на лица да регистрират фирми с фиктивна дейност на тяхно име. След това новите дружества са издавали фиктивни фактури по внос на стоки за извършена дейност. Така фирмите са напомпвали фиктивно начисленото ДДС с цел данъчни измами. Групата е вербувала данъчни служители, които са издавали неверни документи. Тогава разследващите установяват, че дружествата са кухи фирми с несъществуващи адреси. По класическа схема след това фирмите са прехвърляни на лица с нисък социален статус", каза Тома Биков.", каза Тома Биков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КОГАТО ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЛУШАХ ПО КАБЕЛАРКИТЕ БИКА КРИЛАТ И ТОМСЪН КАЛАШНИКА МИ СВЕТНА МОТИВЪТ ИМ (разкрит от КАЛАШНИКА) - 3-те МЛРД, КОИТО РАЗДАВА ДФЗ и ДАЛАВЕРИТЕ НА ГЕРБ С ТЯХ. АХ,АХ БИК КРИЛАТ, АХ,АХ КАЛАШНИК - КОЛКО ТРИВИАЛНО ГЛУПАВО СЕ ИЗДАДОХТЕ. АХ, ПРИНЦИПИТЕ НА ДОБРОТО ПРАСЕ, КОЕТО ВСИЧКО ЯДЕ!!!
83
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съден ли е Борисов в Чехословакия ?
82
1
 
5
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Съсел габровски,човекът е бил съден от вашия човек,но неправомерно,за което е осъдил държавата ни в Страсбург.Този очилатия хамелеон и ти сте кучетата на Борисов,които скоро ще си ядете рошавите мъ.и!
81
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз питам: тоя гологлавия от колко години въвежда електронно управление и колко млрд. е похарчил? Ако имаше някой друг вместо Каскет, трябваше вече да е в затвора.
80
5
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Най голямата *** на обществото от ПРЕХОДА изпълзя като смрадлива твар ,Това не е служебно правителство ,а гнездо на забравени и ненаказани гладни мутри.
79
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен84Както виждам сам си отговорил на въпроса си....Но аз питам защо заминават на Запад?
78
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що само питат,питанки ли ще стават,а не са питали още тогаз през 2008год. за която съобщават или през 2009год,въобще до сега 2021год,като за туй време са можели да проверят и отговорят щом е имало сериозно обвинение с заведено дело за източване на ДДС,като най-реалния данък по принцип определящ развитието на производителните и обществените отношения с тяхната съвместимост за взаимнозависимост определяща съществуването на социалния строй на принципа от всекиму според възможности и необходимостите
77
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 83 За затвор са, защото? Щото лекарите намират по-добра работа в частните кабинети и на Запад ли?
76
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само едно заглавие на статия дава отговор на Томислав за тяхното управление:"Родилното в МБАЛ Ямбол спира работа, в отпуск излиза неонатологът." При спешни случаи ще карат родилките в Сливен. Просто сте за затвор.......Томи
75
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората на Радев се оказаха най-обикновени мошеници. Язък дето толкова младежи им повярваха и излезнаха да протестират миналата година.
74
5
 
12
 
! Отговори
ГРАЖД преди 2 години
Абе, къде отиде оная дуловската миризлива Деса? Много отдавна не е врещяла!
73
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо ГЕРБ да каже кой е Матю Харев - либовникът на Вожда. Едно по едно да се пита и отговаря.
72
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДДС-ари, митничари и други гешефтари активно изълзяват от сенките на миналото и попълват редиците на сегашните управляващи
71
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя е от групата на Спецов.
70
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другарите на пРезидента ударно събират екип за събиране на пари. Сега им е паднал келепира.Избори идват - трябват много пари
69
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 65 "Томеее, ти кое не разбра ?- Народа е беден и Гневен" Кой "народ" е беден и гневен. Тоя, дето не можеш да го разкараш от ГКППтата на път за почивка, тоя дето задръства магистралите по празниците, тоя дето има рекордни депозити, или тоя дето има рекордно ниска безработица? Кой бе? Аз освен някакви мързеливци по форумите, които открито си заявяват, че няма да работят ако не им осигуряват поне средноевропейски доходи, аз други "бедни и гневни" не знам!
68
8
 
10
 
! Отговори
на всеки е ясно преди 2 години
МУТРИТЕ ЗАВЗЕХА ВЛАСТА под лозунга "мутри вън".
67
7
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Както се вижда, при червените няма един свестен и честен човек! Всички са с криминални досиета, обаче борят корупцията! Народът ги гледа и не вярва на ушите си! Ама на 11 юли, дано да изметем превратаджиите, а есента и техният президент!
66
5
 
6
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен-70,защо си мислиш,че тиквата е с по-голям интелект,от черепа,нали заедно си пушеха пурите.
65
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приключихте вече. Какво не разбрахте? Лъгахте преди пандемия, по време на пандемия, крадохте, надсмивахте се на народа. Ограбихте всичко, което можахте. Но не ви стига, искате още, като лами сте....Какво не разбрахте, че каквото и да пишете, фантазирате, плашите....., това е края на вашата приказка. Стига вече са ни занимавали с вашите *** мутри. Обикаляте и по фитнесите да събирате млади хора, да стават членове на Герб...