Красимир Симонски оглави Държавна агенция "Електронно управление"

Досегашният шеф е освободен по негово желание
Обновена: 23 юни 2021 14:42 | 23 юни 2021 14:35, Камелия Цветанова
15
Красимир Симонски оглави Държавна агенция "Електронно управление"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Правителството прие решение за освобождаването на Атанас Темелков от длъжността председател на Държавна агенция „Електронно управление“ и за назначаването на този пост на Красимир Симонски.

Темелков е освободен предсрочно по негово искане.

Красимир Симонски е инженер по специалност „Изчислителна техника“ от Техническия университет-София. Доктор е на науките на БАН. От 1991 г. до 2002 г. е заемал длъжността директор компютри и комуникации в Американския университет в Благоевград. В периода 2007 г. – 2009 г. е бил заместник-председател на Държавната агенция за информационни технологии и съобщения с ресор „Информационни технологии“. От началото на 2013 г. е изпълнителен директор на Изпълнителна агенция „Електронни съобщителни мрежи и информационни системи“ до назначаването му за заместник-председател на новосъздадената Държавна агенция „Електронно управление“.



 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Чоков преди 2 години
И тази агенция е плод на партията - Станишев !Той я озакони на времето и защо ?
10
0
 
0
 
! Отговори
Митрев преди 2 години
Ще повярвам , че ще има промяна в управлението на държавата око първо се започне съкращения в тази агенция !
9
0
 
0
 
! Отговори
ИВО ИВОВ преди 2 години
Дано този нов стар председател да поразгони онези стари муцуни под него .Станали на по 70 и кусур години пенсионери и още се натискат да си седят там.Като им се работи да отиват в производството.
8
0
 
0
 
! Отговори
Какарашеф преди 2 години
Тази агенция нищо не допренесе за дигитализацията а много милиони взема от бюджета. Кадрети там са пенсионери от МО и МВР. До кога ще вземат заплати и пансии ?
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сменят калинките с радевки.Голяма промяна няма що.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ли конкурс за премиер, министър или председател на държавна агенция.. Кажи бе трoле герберaстки. Конкурс се прави за свободно място. Нормалната последователност за където се назначават с конкурс е уволнение, евентуално временен заместник, конкурс и нов шеф.
5
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И той ли без конкурс. Да не им заведат дело и там.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Помнещ "Успех! Старото приключи!" Наивник. Тоталитаризма от 44та се завръща. Ако не си го разбрал, и искрено ги говориш тези неща, значи наистина си само един от многото заблудени. Ако го знаеш и ги говориш, просто си един от многото, поставил се на техните услуги. Ти си модерното ОФ и ще последваш съдбата на ОФто от 44та. Ако не знаеш каква е тя се запознай- ще имаш нужда, за да се готвиш за това, което те чака.
3
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Помнещ Нали дойдохте с претенциите, че сте различни, с "нови" политики и така нататък? Какви са тия приказки за време, това да не е някакъв абонамент, като ти изтече времето и вече не може?
2
5
 
6
 
! Отговори
Служебен цирк преди 2 години
Тук започна да става да открием поредния назначен от служебното правитлество какъв престъпник е, а не дали е престъпник. Дали е ДДС измамник, с криминални дела, шпионин на руснаците или ДС агент уволняван за подслушване.
1
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чегъртай! Ама и ние ще чегъртаме на 11ти. Не щото няма да ги фалшифицирте. Вече го направихте с новия кодекс. Още не спечелихте ни едни избори и почнахте с фалшификациите. Браво, Радев! Личи си руската закваска.