Рашков: Някои искат да влязат във властта, дори с цената на престъпление

Вътрешният министър поиска по-тежки присъди за трафика на хора
24 юни 2021 11:00, Красимир Ангелов
330
Рашков: Някои искат да влязат във властта, дори с цената на престъпление
Снимка: БГНЕС

"Определени политически сили се опитват за пореден път да провеждат кампания с натиск върху избиратели. Поставят в зависимост работата на хората от това за кого ще гласуват. Някой иска да управлява държавата, изкривявайки волята на хората". Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков по време на Международна конференция за трафика на хора и продължи:

"Огромно е желанието да се влезе във властта от някои, дори с цената на престъпление".

Ние ще противодействаме на това, затова е служебното правителство и МВР, като основен носител на тази отговорност, ще си упражни правомощията по закон, добави той.

Още по темата
По думите на Рашков има сигнали постъпили и при него също постъпват такива."

Опитват се определени политически сили за пореден път да провеждат предизборна кампания с натиск към избиратели. Към представители на фирми с по-голям брой служители, дори се поставя под въпрос оставането на работа на някои служители. Има притискане на български граждани от известни етноси със същата цел, някой иска да управлява държавата, изкривявайки волята на хората“, каза още Рашков.

По време на конференцията служебният вътрешен министър поиска и по-тежки наказания за извършителите на трафик на хора

Не може успешно да противодействаме на престъпленията с трафика на хора, ако продължават да се налагат условни присъди. Очевидно е, че тези либерални наказания не могат да окажат превантивно и възпиращо деяние върху дееца.

Дали успяваме да укрепим психиката на жертвите на тези престъпления, попита Рашков. Струва ми се, че в тази посока ние не успяваме, каза той и като причина посочи леките наказания, налагани от правосъдните органи.

Трябва да предвидим наказания в НК, чрез които по-успешно да преодоляваме последиците от престъпленията от трафик на хората, заяви вътрешният министър, цитиран от БГНЕС.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари