Асен Василев: Приходите от концесии у нас са едва 145 милиона лева

Актуализация на бюджета щяло да има заради предстояща вълна от COVID-19
Обновена: 25 юни 2021 15:28 | 25 юни 2021 15:28, Камелия Цветанова
83
Асен Василев: Приходите от концесии у нас са едва 145 милиона лева
Снимка: БГНЕС

Приходите от концесии са едва 145 милиона, като те включват всички природни дадености на страната. Това е изключително нисък приход. Това каза служебният финансов министър Асен Василев при откриването на първия обществен съвет, посветен на разходите на държавата, предаде БГНЕС.

Поради този факт, Василев каза, че работят с Министерство на енергетиката, за да бъдат завишени тези такси.

По отношение на актуализацията на бюджета финансовият министър каза, че ще има такава и тя ще е провокирана от предстоящата нова вълна от COVID-19 и необходимостта бизнесите, които евентуално ще бъдат затворени, да бъдат подпомогнати, тъй като новият вариант е с 60% по-заразен от предходните.

Още по темата

Наред с това той каза, че дефицитите на страната са ниски и сме на трето място по нисък дефицит в ЕС.

„Държавният ни дълг е третият най-малък в ЕС и по този начин ни дава свобода да реализираме национални политики. Прави впечатление, че част от приходите растат доста бързо“, коментира той.

От думите му стана ясно, че голяма част от приходите се формират в София.

"Част от приходите идват от нефинансови активи, основно имоти с отпаднала необходимост. В момента се опитваме да съберем информация, защото има притеснителни данни. Във Варна има два имота, продадени на цени доста под пазарната", посочи той.

От гледна точка на МФ е добре да се помисли за по-засилен контрол при тези сделки, коментира Василев.

Стана ясно още, че от приходи събираме 47 млрд. лева, но харчим над 51 млрд. и подчерта, че през 2020 г. НАП са събрали 25 млрд. лв., а държавата е изхарчила над 3 млрд. лв. за ковид мерки.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
8
 
5
 
! Отговори
До предателя Радев преди 2 години
Абе *** , пари в хазната има много , но омразата ви към бившите управници е огромна аритметична прогресия , която работи във ваша вреда. Редно е да се съберете цялото правителство да извикаш оня нещастен лекар изпълняващ и.д. здравен министър ,има ваксини на склад за почти две Българии. Имате държавната БНТН , държавното БНР, правете предавания посветени и просвещаващи ваксинирането.Това е начина , другото е бездействие и липса на отговорност!
44
4
 
8
 
! Отговори
БЮДЖЕТАР преди 2 години
Кокорчо не може да върже бюджета на държавата, а Спецов е специалист по укриване на на данъци, а не на събиране
43
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе тоя все тая физиономия ли прави бе. Много *** нещо тоз човек.
42
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приходи от концесии само 145 милиона. Срам! А на какво стойност само злато се изнесе от българските златни мини? Че то и държавите в Африка не са дават находищата толкова евтино.
41
7
 
14
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Чували ли сте израза :"Като куче върху сено - не яде от него, но и на другите не дава". Така ще бъдем, ако изгоним концесионерите от България. Нито имаме средства, сили и ноу хау , например, за добив на златото от Челопеч, ама все рипаме да ги гоним. Изгонваме ги, всичко става там пущинак, стотици работници остават без работа, респ. семейства без доходи ,но сме Юнак *** Балкански, не даваме никому нищо! ( и стоим гладни.)
40
8
 
5
 
! Отговори
\m/ преди 2 години
74 милиона евро за всички видове възможни засмуквания на български природни богатства. И пак някви изгербени доволства. Няма по-*** електорална група от вас изгеребените, най-ниско умствено сте, обичате да ви обаждат с 200 и трудно смятате, нали?!
39
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя го нашляпаха за вчерашното му изказване, че пари в хазната има и събираемосттс на данъците от НАП е на висота. Сега ще има да повтаря като папагал опорките на Радев и Малинов.
38
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тези са същите и нищо няма да направят! Само дрън дрън. Ако някой национализира стратегическите ресурси и изгони окупарорите тогава може и да повярвам че има надежда. Но тогава си оставаме колония и нация от олигофренни бетер африканска република!
37
2
 
8
 
! Отговори
Бг преди 2 години
Искаме от всеки действащ политик заедно с клетвата за народен избранник (депутат), че не е вземал комисионни по концесионни договори.Искаме промяна по срокове и държавни такси за концесионни договори.
36
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А така, концесионните такси трябва да са минимум 2 МИЛИАРДА а се събират едва 145 милиона,това е БРУТАЛЕН ГРАБЕЖ и не е виновен само пожарникаря от Банкя а всички правителства и политици през последните 30 години. За това не се поддавате на манипулацията че със махането на ГЕРБ от властта нещата ще се оправят. НЕ няма, само ще се променят ГРАБИТЕЛИТЕ.
35
5
 
10
 
! Отговори
Васко преди 2 години
Пинокио!
34
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хазната винаги е била празна, нема да се шашкате :))
33
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната лъжа, поредния Кьор Фишек.....
32
13
 
8
 
! Отговори
Словянин преди 2 години
Откога Волен Сидеров ги каза тези факти, и то доста по-подбробно и точно. Каза и причините: Колониалните западни корпорации и банки. Защо ГЕРБ и ДБ мълчат? Защо Слави мълчи? Еничари на Запада.
31
3
 
13
 
! Отговори
А па преди 2 години
по едно време дойде и един Гад - Гад Зееви и Костов му хориза БГА Балкан за 1 долар. И тоа пак само я откраднА - но не инвестира. Сигурно е бил руски еврейн и той.
30
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Две империя минаха и турската и руската ама такива щети като родните мафиоти за последните 30 години никой не е правил тотално разграбване без милост
29
11
 
16
 
! Отговори
Румен Владимиров преди 2 години
Всеки път щом видя този оцъклен гей и се чувствам някак изпразнен. Като държавната хазна. Апропо как е културистчето?
28
1
 
15
 
! Отговори
Кат гледам преди 2 години
колко е евтинджос в БГ-то - данъци,заплати, концесии и т.н. и се чудя защо пусто не идват онези ми ти западни инвеститори и магнати, а все руски и руско-украински олигарси и офшорки.
27
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали бехме развита държава, само 145 милиона левчета :)) Боко ги е скрил в чекмеджето :)
26
10
 
9
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Това са 145 милки и концесии за злато това са жълти стотинки от тия концесии.