Кирил Петков: Не съм говорил с никой за участие в следващо правителство

Проверка и в Българската агенция за експортно застраховане
26 юни 2021 10:05, Екип на Bulgaria On Air
294

Министерство на икономиката започва проверки и в Българската агенция за експортно застраховане. Това каза министърът на икономиката в служебното правителство Кирил Петков в предаването "Брюксел 1" по телевизия Bulgaria ON AIR.

"Току- що насочихме вниманието си натам. Вече по готов модел на Българската банка за развитие. Наехме нов одитен комитет в Агенцията за експортното застраховане, защото има  две неща, които до този момент не ми харесват", казва Кирил Петков и уточнява:

"Едното е, че има експозиции, които са били по-големи - от рода на 20 - 30 милиона. Другото е, че е имало гаранция на "difault risk" или на риска от фалит върху финансов инструмент. С други думи, тази агенция е застраховала риска да не си върнете заема, но това не е целта ѝ. Тя трябва да застрахова български малки компании, които искат да изнасят, а не да застрахова големи български компании, които искат да вземат кредити. Много различна философия и сега влизаме там и правим същата тази реформа, като в ББР. Ще сложим 5 милиона лимит на кредита“, коментира служебният икономически министър.

По повод предположенията, че министър Петков ще бъде поканен за участие и в следващото правителство, той отговори така:

"До този момент не съм говорил по никакъв начин, с никой, за нищо следващо, защото толкова много работа имаме в сегашното правителство, а и всеки ден ми е толкова важен, че да влизам в някакви такива теми в момента за мен е нецелесъобразно използване на времето. Аз съм човек от бизнеса, предприемач съм. Радвам се, че мога да използвам този си подход в момента в това, което правя в правителството и това ми е фокуса“.

Целия разговор можете да гледате в предаването "Брюксел 1" на 26 юни от 17.30 часа!


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
266
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Defack риск.
265
3
 
4
 
! Отговори
Нулата преди 1 месец
Явно сме дали държавата си на Фигуранти, мутанти, хидранти, марихуанти, харвардианти, простаканти и други -анти ! Е, какво можеш да очакваш ,освен катастрофанти!
264
1
 
0
 
! Отговори
Иван преди 1 месец
До Христо ХристовЯвно главата ти е , само да ти държи ушите. Мисли малко, преди да пишеш простотии..
263
3
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Едно време нямаше предаване Москва 1... безродните евроатлантически деца изпревариха родителите си.
262
0
 
3
 
! Отговори
БСП-активист преди 1 месец
Искам солунската митници!
261
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Най-добрият министър
260
3
 
5
 
! Отговори
НЕ МУ ХАРЕСВАЛИ преди 1 месец
2 НЕЩА НЕ МУ ХАРЕСВАЛИ ,КАТО ДОЙДЕ СЛЕДВАЩИЯ МИНИСТЪР ,НА НЕГО ПЪК ТЕЗИ НЕЩА СИГУРНО НЯМА ДА МУ ХАРЕСВАТ..И ТАКА ВСЕКИ СЕ ПРАВИ НА ПО-ВЕЛИК ОТ ПРЕДИШНИЯ...ТОВА СТАВА С ДЕБАТИ М/У СПЕЦИАЛИСТИ В ПАРЛАМЕНТ...ХРУМНАЛО МУ НА ТОЗИ МНОГО УЧЕН С БАКАЛАВАР /ДВЕ ГОДИШНО ОБУЧЕНИЕ/ И ВИДИТЕ ЛИ ГОЛЕМИЯ СПЕЦИАЛИСТ СЕГА ЩЕ ПРАВИ ЧУДЕСА...ТЯ ТАЗИ БАНКА РАБОТИ ОТ ВЧЕРА ,И АКО ИМАШЕ НЕЩО НЕЧИТАВО КАКТО ОБЯСНЯВА ДРУГАРЯ УЧЕН ,ДО СЕГА ДА БЕШЕ ФАЛИРАЛА..ПОСЛЕ,ТЯ Е ПОД КОНТРОЛА НА БНБ ,ЗНАЧИ ИМА КОЙ ДА Я КОНТРОЛИРА.
259
1
 
0
 
! Отговори
БЕЛ преди 1 месец
Никой не говори с никого, правопис нула.
258
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 234Aaaa,сега стана ясно,че си чуждопоклонник-всичко западно/американско е супер и всичко родното не става.Някои най-прости колежи на Запад са по-зле от такива тук,но ти нямаш капацитет да го проумееш.По същата причина не виждаш и що за птица е Киро Харварда.Нищо чудно да се окаже,че е минал покрай него или е завършил някакъв онлай курс там(предлагат се бол) и се сдобил с хартийка,която представя за диплома.Само разсъждавам де,но като го слушам не ми се вярва да има диплома от там.
257
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това не може да го каже и ученик от 5 -ти клас !!!!Този *** Киро ,чака да му се обади някой Е нема такава простотията . Да му се обади Арменския поп ! .Без двама -трима ,всички останали министри са уникални глупаци и изпълнители на мръсни поръчки ...
256
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Полагат се големи усилия млади и образовани българи да се отвратят от ситуацията в България и да си взема самолета на Запад.
255
2
 
7
 
! Отговори
Кико преди 1 месец
Пинокио!!!
254
3
 
10
 
! Отговори
dew преди 1 месец
Надявам, че Кирил Петков ще прочете този коментар и спре да повтаря, че е бил в Харвард, че много изпростява. Да остави другите да го казват. Той да остави свършената работа да говори за него.
253
1
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Аз пак искам да знам по какъв параграф се продава парче земя до летище за шепа стотачки в брой ?
252
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Скандалът, който се разрази след вчерашното участие на служебния икономически министър Кирил Петков в "Панорама", намира своя отзвук сред юридическия елит у нас. Внушението за Лошата репутация на българския съд днес бе остро атакувано от Софийския градски съд. От там в нарочна декларация заявиха, че "по недопустим начин е коментиран и оценяван постановен от Софийски градски съд съдебен акт", а именно, че е спряно вписването в Търговския регистър на ББР от съдия Мария Вранеску.
251
1
 
7
 
! Отговори
Перко Наумов преди 1 месец
На мен МОН най ми подхожда. Искам да оглавя това министерство! Пасвам и на всички правителства, защото лесно мимикрирам.
250
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Проф. Огнян Герджиков категоричен за атаката на Петков: Политиците не трябва да се месят в дейността на съдебната система
249
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Проф. Огнян Герджиков категоричен за атаката на Петков: Политиците не трябва да се месят в дейността на съдебната система
248
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 247 Този клоун слага всичките "борци" за България в джоба си. Вие нито имате образование, нито капацитет, нито някакво чуство за принадлежност. Отпа,дък,дък
247
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пак ли тоя клоун