Кирил Петков: Не съм говорил с никой за участие в следващо правителство

Проверка и в Българската агенция за експортно застраховане
26 юни 2021 10:05, Екип на Bulgaria On Air
294

Министерство на икономиката започва проверки и в Българската агенция за експортно застраховане. Това каза министърът на икономиката в служебното правителство Кирил Петков в предаването "Брюксел 1" по телевизия Bulgaria ON AIR.

"Току- що насочихме вниманието си натам. Вече по готов модел на Българската банка за развитие. Наехме нов одитен комитет в Агенцията за експортното застраховане, защото има  две неща, които до този момент не ми харесват", казва Кирил Петков и уточнява:

"Едното е, че има експозиции, които са били по-големи - от рода на 20 - 30 милиона. Другото е, че е имало гаранция на "difault risk" или на риска от фалит върху финансов инструмент. С други думи, тази агенция е застраховала риска да не си върнете заема, но това не е целта ѝ. Тя трябва да застрахова български малки компании, които искат да изнасят, а не да застрахова големи български компании, които искат да вземат кредити. Много различна философия и сега влизаме там и правим същата тази реформа, като в ББР. Ще сложим 5 милиона лимит на кредита“, коментира служебният икономически министър.

По повод предположенията, че министър Петков ще бъде поканен за участие и в следващото правителство, той отговори така:

"До този момент не съм говорил по никакъв начин, с никой, за нищо следващо, защото толкова много работа имаме в сегашното правителство, а и всеки ден ми е толкова важен, че да влизам в някакви такива теми в момента за мен е нецелесъобразно използване на времето. Аз съм човек от бизнеса, предприемач съм. Радвам се, че мога да използвам този си подход в момента в това, което правя в правителството и това ми е фокуса“.

Целия разговор можете да гледате в предаването "Брюксел 1" на 26 юни от 17.30 часа!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
1
 
6
 
! Отговори
ЕЛИ преди 2 години
А ТВОЯТА ЦЕЛ Е ДА ЗАРОБИШ СЛЕДВАЩИТЕ ДВЕ ПРАВИТЕЛСТВА ,ВАЖНОТО И ТИ СЕГА ДА СИ ГЕРОЙ РАЗДАВАШ ПАРИ ОТ БЪДЕЩЕТО--КОЙ ЩЕ ГИ ВРЪЩА ТЕЗИ ГАРНТИ СЛЕД ПРИМЕРНО ШЕСТ ГОДИНИ --НО НЯМА ЛИ КОЙ ДА ГО РАЗОБЛИЧИ ТОЗИ МУШИНИК
230
6
 
4
 
! Отговори
Чао,мутри преди 2 години
Гербаджии,...до един сте за психиатър!Няма да стигнат лудниците,за да ви приберат....Как може да сте толкова зомбирани?!?!!?!?....Никога вече ГЕРБ (Грабим Единни Разорена България)!!!!!!!!!!!!
229
1
 
6
 
! Отговори
ЕЛИ преди 2 години
НО ЗАЩО НИКОЙ ПОЛИТИК ,НИКОЯ МЕСИРКА НЕ ПИТА СЛЕДНОТО:---Г-Н ПЕТКОВ ВИЕ ИСКАТЕ И ОБЕЩАВАТЕ ДА ГАРАНТИРАНЕ С НАД ДВА МИЛИАРДА И ТО ВЕДНАГА , ПЕТ ИЛИ ШЕСТ ГОДИНИ --АМИ ТЕЗИ ДВА МИЛИАРДА АКО НЕ СЕ ВРЪЩАТ ,ТО СЛЕД ПЕТ ШЕСТ ГОДИНИ ЩЕ ГИ ВРЪЩА НЕ ТИ ,НЕ СЛЕДВАЩОТО НС А ПО СЛЕДВАЩОТО ПРАВИТЕЛСТВО----ТАКА ЧЕ АЗ МОГА И 50 МИЛИАРДА ДА ГАРАНТИРАМ ЗА ОБЕЗПЕЧЕНИЕ ОТ НЕ ВЪРНАТИ СМЕТКИ ,НО СЛЕД 6-7 ГОДИНИ ,ТОВА ЛИ ТЕ НАУЧИХА В ХАРВАРД
228
4
 
7
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До 237 За Харвард ..браво, само че на челото му е написано..."сервилен", и "послушен"! Това да източва язовирчето за да ни пробутва компромат, надали го е научил Харвард! Продадеш ли се веднъж, няма измъкване, все ще си зависим!
227
7
 
5
 
! Отговори
ED преди 2 години
Жалко, исках да ни стане министър председател.
226
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еднокнижниците с купени дипломи от ЮЗУ плюят по момчето, че е завършил Харвард.Толкова сте далече от това момче, гербаджии. Не можете да го стигнете 100г.
225
4
 
5
 
! Отговори
Аха преди 2 години
Явно все още се обмисля цената !
224
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Нали ги разбираш нещата. Защо не си завършил Харвард или Оксфорд или най-простия колеж в западна Европа или Северна Америка ? Тогава лай, иначе такива като теб под път и над път
223
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 233.Имам си вече висше,не ми трябва друго,а и малко ми е късно тепърва наново да се обучавам.
222
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен 231 Koгато завършиш там давай менение.
221
5
 
14
 
! Отговори
1 преди 2 години
Най-многото което Петков можа да измисли за парите е че са "неправилно използвани". С други думи, не незаконосъобразно, не неефективно, а НЕПРАВИЛНО. :))))) Смятай колко са безсилни модерното ОФ и Фигуранта :))))))
220
6
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Анонимен 227Аз и не напъвам.И тука прилично живея и печеля(включително и благодарение на последното управление).Що се отнася до въпросният министър,то щом *** и пульо могат да стват министри просто ей така само защото са завършили Харвард,то нищо добро не ни чака.Само по себе си образованието,та дори и Оксфорд,Харвард или Кеймбридж,не значи кой знае какво-нужни са качества,а те му липсват на Петков.
219
2
 
17
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Може да е завършил в Хареард , но да дава заеми без обезпечение не става, няма после народа да плаща! А да си каже как с Василев си купихс 600 кв. метра в Божирище за жълти стотинки!
218
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро на....кирия :D
217
3
 
8
 
! Отговори
anonymous преди 2 години
До ?!?Това са бъдещите несъбираеми кредити,голям капан за тези,които ще управляват когато те трябва да се връщат.Ама няма да са тези "умни" Харвардски глави.
216
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен 226 Там където е завършил, теб и за чистач няма да те вземат
215
4
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Дано и да не ти предложат.Като те слуша човек и се чуди да не би някакъв учиндолски Харвард си завършил.
214
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ве, боци има ли поне един министър който е завършил Харвард и може да говори чужд език различен от руския ? Да говори, не да срича
213
3
 
9
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Да го попитам тоя дето раздава държавна пара на банките да раздават рискови кредити на малки и средни фирми. Гаранция, че народната пара няма да отиде във фалиралата фирма на оня приятел на Спецов има ли? Май няма?!?
212
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен А как се прави? Обясни