Кирил Петков: Не съм говорил с никой за участие в следващо правителство

Проверка и в Българската агенция за експортно застраховане
26 юни 2021 10:05, Екип на Bulgaria On Air
294

Министерство на икономиката започва проверки и в Българската агенция за експортно застраховане. Това каза министърът на икономиката в служебното правителство Кирил Петков в предаването "Брюксел 1" по телевизия Bulgaria ON AIR.

"Току- що насочихме вниманието си натам. Вече по готов модел на Българската банка за развитие. Наехме нов одитен комитет в Агенцията за експортното застраховане, защото има  две неща, които до този момент не ми харесват", казва Кирил Петков и уточнява:

"Едното е, че има експозиции, които са били по-големи - от рода на 20 - 30 милиона. Другото е, че е имало гаранция на "difault risk" или на риска от фалит върху финансов инструмент. С други думи, тази агенция е застраховала риска да не си върнете заема, но това не е целта ѝ. Тя трябва да застрахова български малки компании, които искат да изнасят, а не да застрахова големи български компании, които искат да вземат кредити. Много различна философия и сега влизаме там и правим същата тази реформа, като в ББР. Ще сложим 5 милиона лимит на кредита“, коментира служебният икономически министър.

По повод предположенията, че министър Петков ще бъде поканен за участие и в следващото правителство, той отговори така:

"До този момент не съм говорил по никакъв начин, с никой, за нищо следващо, защото толкова много работа имаме в сегашното правителство, а и всеки ден ми е толкова важен, че да влизам в някакви такива теми в момента за мен е нецелесъобразно използване на времето. Аз съм човек от бизнеса, предприемач съм. Радвам се, че мога да използвам този си подход в момента в това, което правя в правителството и това ми е фокуса“.

Целия разговор можете да гледате в предаването "Брюксел 1" на 26 юни от 17.30 часа!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


294
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 200 Великолепно с най-голямата смъртност в новата история на България и с хора умиращи по стълбищата. Найстина беше великолепено нелепо
190
6
 
8
 
! Отговори
Някой преди 2 години
До 198 Някои все търсят под вола теле! Борисов 1 дойде в най-голямата финасова криза, завладявала Европа! Тройната коалиция му оставиха бюджет с половин милиард вътре! Борисов2 тръгна с близо 7милиарда вътре...1,3млда Мариците , два реактора, и фалирала КТБ за над 4 мода...! Борисов 3 беше свързан с мигранската криза, и пандемия която светът не познаваше! Борисов се справи великолепно! Надали тези факти не са ти известни!
189
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До КЛТова е предопределено, още от 1990г.Куфарчета с пари, банки никнат като гъби, фалират. Бандитска приватизация, невиждана инфлация. Спестяванията на хората ги няма. После тройната коалиция и пак надолу!! Винаги започваме от нулата. Последните години подем и... отново срив!!
188
4
 
3
 
! Отговори
КЛ преди 2 години
И последно. След 3 мандата, напредък 50 % увеличение на БВП. При еднакъв европейски ресурс за България и Румъния. Какво дава основание, че нещо ще се промени при последващ мандат или мандати за управление на ГЕРБ. Възможност имаха. Цели 3 мандата.Щом не се справиха досега, какво им дава основание, да искат да управляват отново. Колко още доверие да им гласуваме. 3, 4, 5 мандата още? Докато Бочко стане на 90.И бие рекорда на Бай Тошо за най-дълго управление.Ще си говорим пак след 11.07.
187
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И така всичко е законно, закупено на завишени цени.
186
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да обясним. Всички фирми които изпълняваха обществени поръчки бяха приближени на гроб. Всички печелеха поръчките без търг. Прави се количествена сметка и всички материали се закупуват от фирмата изпълнител на завишени цени. Тъй като поръчителят и изпълнителят са от едно котило, няма проблем. Единия има поръчва, другия надува цените, този които е поръчал подписва, че е съгласен на тези цени и после си делят печалбата.
185
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Калпав си кире, калпав!САМО един язовир можа да източиш и опита една банка да фалираш.Трябва ти курс при румен гечев
184
1
 
8
 
! Отговори
Бла-бла-бла преди 2 години
А приватизаторите кога ще започнат да ги проверяват?
183
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Покажи ми един документ, който доказаеа, че при Бойко има нещо неизрядно в еврофондовете?Един единствен документ?Нямаш, нали?
182
5
 
6
 
! Отговори
Тоз пък! преди 2 години
До АнонименТова е красивият, умният и интелигентният гел Киро Факултето, завършил Харвард Филиповци!
181
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пази боже от киро язовиро!Върви си в харвард,не фалирвай България
180
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече два месеца планът за развитие се бави от служебното правителство. Други страни вече харчат парите, а Петков набутва хората с кредити от ББР и за него товае велик успех в икономиката.
179
5
 
3
 
! Отговори
КЛ преди 2 години
До Анонимен 180Това как да го разбирам, че Бочко и сие много добре са замели следите? И кражбите им са недоказуеми?Няма информация как се усвояват еврофондовете.От ЕС получават само информация, че всичко е документално изрядно. Но няма проверки, дори по ОЛАФ.Имаше фирма, взела 2 млн за поставка за зареждане на GSM. Ето ти пример. Друг - земеделските субсидии.Там се краде най-много. Нека се разследва.Всичко ще излезе наяве. Това, което виждаме е само върха на айсберга.
178
2
 
9
 
! Отговори
Киро Язовира преди 2 години
А кайво стана с язовирите, нали нито един не бил построен, защо Кири Язовира млъкна и не говори по тази тема?
177
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 186 Да си припомним кой тропаше и и даваше маймунски звуци през краткия живот на 45 Нс
176
5
 
13
 
! Отговори
До 181 преди 2 години
Напротив, Борисов изпрати Томислав Дончев и Ананиев да представят плана в НС , а те не ги допуснаха до трибуната! Бяха заети със селските циркове на Костинбродска, Крушовишка, и Тошко -касапчето!
175
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Луд човек !!!По това че никой не му се е обаждал се разбира отвратителната роля на *** от служебното правителство.Тези подметки чакат някой от Олигархията да им се обади и те изпълняват безпрекословно !!!! УНИКАЛНО ГАДНА СИТУАЦИЯ В БЪЛГАРИЯ С НАДИГАЩАТА СЕ МАФИЯ....
174
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А като е забавил Плана Бойко и калинките му калинките на Петков защо го бавят вече два месеца, каква е причината?
173
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо Кирил Петков още не е подал Плана за развитие? А вместо това товари фирмите с кредити и така увеличава задлъжнялостта в икономиката?
172
4
 
7
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До 170 И как го реши ,че фондовете били "единствено" при ГЕРБ? При Станишев спряха и ФАР, и ИСПА, И САПАРД! При Орешарски ги спряха всичките и като дойде Борисов да управлява, му отпуснаха средствата за две седмици! Ако сега управляваше Борисов , досега да е прокарал пътека до Брюксел и да е подхранил българската икономика, а Този ни се ухилва сервилно и ни обяснява, как бил завършил Харвард! Или на ЕК им харесва да ги "крадат"ГЕРБ? Опорка за ***!