Алгафари: Рашков си свърши черната работа и се намеси във вота

Любомир Стефанов: Гражданите трудно се мотивират, къде е новото?!
11 юли 2021 14:30, Ния Христова
274
"При предишния вот почти всички участници казваха, че изборите ще бъдат съмнителни. Сега тези гласове поспаднаха. Виждаме промяна. Много размествания в листите има. Въпросът е как гражданите оценяват тези движения - дали като панически, дали като промяна", коментира политологът Любомир Стефанов в изборното студио на Bulgari ON AIR.
 
Политическият PR Нидал Алгафари смята, че при всички случаи ще има някаква промяна след изборите, тъй като всички се опитвали да търсят промяна. 
 
"Рашков успя да направи каквото беше по силите му. МВР винаги са хващали хора, които са сочени, че ще купуват гласове, но никога не са казвали за коя партия. Ето, този човек го направи, с което директно се намеси в изборите. Може да се окаже, че не е вярно. Рашков направи така, че тези избори да са на ръба на почтеността и етиката. Ще бъде бушон на това правителство, свърши си черната работа и си изигра превъзходна ролята на черен PR", коментира още Алгафари.
 
"Полицаи в определени квартали притискаха хората, които лепяха плакати и раздаваха брошури на една политическа партия", изтъкна той.
 
"Служебното правителство надскочи обществените очаквания, но не в добрия смисъл на думата. Някои от тях, може би, в добрия смисъл. Представят се едни факти, предстои да бъдат доказвани. Трябва всяко твое действие да бъде ръководено от законността", подчерта на свой ред Любомир Стефанов.
 
Според него политическата ни култура е много слаба, но политическата ни памет - не толкова. 
 
"Гражданите се ориентират и помнят, освен това има и интернет. Трудно обаче се мотивират. Къде е новото? Няма идеи, които да въодушевят гражданите", посочи политологът. Той очаква да имаме шарен парламент и все пак да се състави някакво правителство. 
 
Според Алгафари сме щели да говорим за нов морал в политиката, ако не е имало големи въпросителни около шефа на НАП, придобитото имущество на вътрешния министър и началници на кабинети, които са били други партии, а са назначени в кабинета на вътрешния министър.
 
"Тези, които сега смятат, че са най-новите, са участвали в политическия живот в продължение на 30 години, макар и от телевизионния екран. И са заемали различни позиции. Тези хора не могат да ни дадат нов морал", категоричен е Алгафари.
 
"Очаквам много по-големи проблеми следобед, когато повече хора ще искат да гласуват. Нашите народни представители решиха, че хората, които орат с вол, ще трябва да гласуват с машини. По-възрастните хора изпитват затруднения", каза още той.
 
Според Стефанов проблемите с машинното гласуване са неизбежни и към момента са нищожно малко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
1
 
2
 
! Отговори
Ей прическааа ! преди 2 години
И ти ли ще ни учиш бе !
191
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хахаха, абе кой е тоя Алгафари бе! Всеки *** и пульо с микрофон почна да дава акъли. Аман от циркаджии! Другото брадясало хипи, шефа на ресторантите, няма ли и той да предложи как да се направи правителство?!?
190
0
 
8
 
! Отговори
псевдоним Наско преди 2 години
Нидал, ноВЗЕЛ, доносник на Шесто у-ние ДС, от тия които пеят и направо топят приятели и познати. Така се "издигнал", сега и "акъл" раздава. Като всички други ГРЕБаджии тръгнали от БКП, през повечето други партии, няма идеология - важното е да се доносничи и ***
189
1
 
7
 
! Отговори
123 преди 2 години
Ал Гафари,обратно за Сирия заедно с всичките си авери далавераджии и наркотрафиканти.
188
16
 
5
 
! Отговори
Шмайзер преди 2 години
Помните ли защо си отиде Цветанов - за 9/девет/ имота. А куклата Рашков за 19 деветнайсе/ какво му се полага?
187
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе в маалите как беше вота? Гласовете за ГЕРБ същите ли са?
186
1
 
10
 
! Отговори
ДО 206 преди 2 години
Не защитавам БСП, но извода ти, че купения вот е бил за тях е грешен. Гласовете на БСП паднаха защото старите хора, които гласуват за тях не отидоха да гласуват заради машините. Майка ми е на 87г. и не гласува, защото реши,че няма да се справи.
185
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видя се, че купения вот е бил за БСП. Те най-много паднаха. Но ние това си го знаем. Купения вот е измислен от тях.
184
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато Рашков бъде разследван и имотите му бъдат конфискувани ще повярвам че промяна може да има. Иначе докато е оставен на спокойствие да дерибейства този този алчен чиновник не виждам никаква промяна.
183
20
 
18
 
! Отговори
Ом преди 2 години
Другарят Рашков е прасе
182
2
 
9
 
! Отговори
Парамун преди 2 години
Т.е. Рашков подкрепя ИТН?
181
6
 
21
 
! Отговори
ИСИ преди 2 години
Нидл, Нидал....Много бързо сменяш политическата ориентация .Ама какво ли не правят финикийските знаци с чиляк.
180
4
 
16
 
! Отговори
Санди преди 2 години
***, скрий се. Намаля ви бизнесът с мигранти и пак в ТВтата.
179
23
 
23
 
! Отговори
истината преди 2 години
Сега след изборите, първата задача на прокуратурата е да се занимае с произхода на парите за имотите на Рашков. Обществото е като оголен нерв и иска да знае истината. Иска да види и резултатите.
178
7
 
6
 
! Отговори
КуКу преди 2 години
Този Алгафари създаде предаването КуКу от където тръгна и Слави.Той в най-голяма степен е виновен за извръщението на съзнанието на нацията.През 1990 те говорих с един местно величие комунист, и той ми обясни че това че е сириец е предимство, защото: Виждаш ли, кучето като го удариш свестни мрази миризмата на вестника, а не стопанина . . .
177
14
 
32
 
! Отговори
Пурко преди 2 години
Рашков се оказа с обувки номер 48 и ритна така яко в яйцата досегашните помазани политици и техните дилъри, че трябва да му благодарим за успешното организиране на почти почтени избори.
176
6
 
19
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
До Анонимен Бедни ми ,бедни Наско ! И ти си сърбал от канчето на ДС и ти продължаваш да работиш за новото ...Д.Н.С...Същият ,като тулупа от Банкя и шайката РЕНЕГАТИ ,наследници на Политбюро ,ЦК ,ОК -БКП, АБПФК ...наречена ГЕРБ.
175
6
 
32
 
! Отговори
митко преди 2 години
Гербаджийската *** Алгафари по-добре да каже как придоби фирмите са на бул.Хр.Ботев.Макар,че е ясно.
174
2
 
16
 
! Отговори
до 192 преди 2 години
Мисля че си прав ,но все пак да не забравяме че този човек както казва 191 с подобни методи през мутренските времена е спечелил пари да си построи дворци , не са за пренебрегване тактиките му , ядно има доходи в тях и то сериозни.
173
36
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжливото овчарче Рашков успя да изрече камари с лъжи и манипулации. Това му специалитет явно, едно доказателство не е представил само празнословно лаене. Хората не са толкова ***.