Служебните министри отказали на Слави, не харесали програмата

Имали различия с ИТН за икономическата и финансовата политика
Обновена: 12 юли 2021 14:20 | 12 юли 2021 14:20, Камелия Цветанова
129
Служебните министри отказали на Слави, не харесали програмата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ИТН Слави Трифонов съобщи, че е поканил трима служебни министри да останат в редовното правителство, което партията ще състави, но те отказали.

Още по темата

По-късно министърът на финансите Асен Василев, на икономиката Кирил Петков и на образованието Николай Денков изпратиха до медиите съвместно изявление, в което изложиха мотиви си за решението си.

Те не са харесали програмата на Слави Трифонов и предложеното от него правителство с премиер Николай Василев.

„Убедени сме, че стратегията за развитие на икономиката и на образованието е пряко свързана с визията за приоритетите на държавните финанси. Проведохме разговори с ИТН по тяхна покана. В хода на разговорите се видя, че ИТН и икономическият екип на служебното правителство имат съществени различия във визиите си за финансовата политика и основните задачи през следващия период. Освен това ИТН предложи на сегашния служебен финансов министър Асен Василев министерски пост в друго министерство.

Ето защо и тримата решихме, че е по-добре в бъдещото правителство да работи екип, който споделя визията на премиера и на носителя на мандата за финансовата политика на държавата.

Благодарим на ИТН за отправените предложения! Желаем успех на бъдещото правителство!“, се казва в изявлението на Василев, Петков и Денков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едни свестни хора да видя в служебното правителство и тоя засра мощно. Няма ли партия да подкрепи тези хора и експерти. Ще има подкрепа и ще издухат чалгари гербари и тем подобни . В чужбина толкова ли са изпращали наше сънародници . Май.
116
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вчера ни управляваше правителството на мутрата от Банкя, днес - правителството на чалгаря, ей, превърнахте България в турбомутрочалгария!
115
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави е новия Боко с подставени кукли на конци управлявани от някъде знайно къде. А честито мутрата Борисов заменихме с чалгаря Слави,които ще изпълнява същите задачи,които Боко изпълняваше досега и който явно се изтърка и дотегна на господарите си. Това виждаме още от Костово време. Като се изтърка някой идва ред на следващия слуга
114
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами нормално.Кой иска за шеф Мики Маус,достатъчно го видяхме какъв е тоя. А и другите министри като подредени от американското посолство и се усеша дългата ръка на Доган и приятели от ДС.Като копи пейст на симеоновото ндсварско правителство.Велчеви са в сянка тоя път,явно чакат големите европейски пари със затаен дъх заедно с Микито Маус. Браво,на тези умни хора,че са отказали!
113
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почтени хора.
112
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Служебното правителство на Президента на БЪлгария Румен Радев върши и ще свърши много по- добра и качествена работа от проект " правителството" на чалгаря!
111
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ох, българите избраха простия татуиран чалгар, който няма нито жена до себе си, нито деца, тоя е по - зле и от Бойко Борисов и ГЕРБ! Кофти избор!
110
2
 
13
 
! Отговори
от село преди 2 години
Ще му откажат разбира се ,той какво си мисли ,че са циркови артисти и ще играят по свирката му ,или пък може би е написал нов учебник по финанси и икономика .
109
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
симпатизантите на винету от банкя вижсат Доган зад Слави... явно им е много тежко в момента
108
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
като не щат - ако щат... в западните университети завършват доста интелигентни и кадърни Българи които ще се реализират в едно таковя правителство.
107
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Не харесвам служебното правителство на Радев,нито харвардчетата,но след техният отказ да служат на чалгаря ми се издигнаха в очите.С ръка на сърцето признавам,че заслужават уважение за това.
106
7
 
0
 
! Отговори
Жотев преди 2 години
Тия па лунатици ..
105
6
 
0
 
! Отговори
Гълъбов преди 2 години
Тия па ***..
104
2
 
8
 
! Отговори
жиктак IT от лондон преди 2 години
накратко славчо го отшиха, ми нищо ще сложи някой цигумигу за финансов минисър и от балета за икономически, колкоз му е. и като ще тръгне българия няма спиране
103
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От тук нататък, основните атаки към Слави ще са от излъганите потенциални партньори - ДБ,ИМВ, БСП, които вече се облизваха как ще с разпределят висши държавни позициии и ще гризкат съвместно кокала. Сега въпросът е дали и Радев е излъган или всичко е координирано с него!?Ще разберем скоро!
102
3
 
13
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Ако Кирил Петков се беше съгласил да участва в политическия цирк на Трифонов, зад който ясно се вижда сянката на Доган, щеше да ми падне в очите завинаги. Евала, много добра преценка. Сега още повече си вдигна акциите. Не на НДСВ 2, не на новата схема на Доган, Пеевски и руската държава. Този път номерът няма да мине.
101
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има и по-зле от Слави, ако сте гледали безплатното отразяване на всички партии имаше един върл дедо който искаше да удържа проценти от всяка една парична транзакция и да ни "спаси".
100
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро Луканката източи държавни пари близо 40 млн. за едни ел. коли от които май ще намажат спарковете на Прокопиев, как набързо ни рекетира с голям ентусиазъм, кухи *** сте.
99
3
 
15
 
! Отговори
anon преди 2 години
разбира се, че ще откажат на чалгаджията... бита карта е слави а те (служебното) са най- доброто правителство което сме имали от 30 години насам и знаят, че ще ги оставят поне до следващите избори. а тогава като са показали, че са добри може би има други начини да останат във власта (нова "професионална" партия?).
98
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-ниско ниво от ИТН е само Евророма.