Харалан Александров: Не са изключени и протести срещу Слави

Избори след няколко месеца ще доведат до дълбок хаос
14 юли 2021 07:30, Ния Христова
150
Харалан Александров: Не са изключени и протести срещу Слави
Снимка: БГНЕС
Нови предсрочни избори не са удачен вариант. Това мнение споделя социалния антрополог Харалан Александров. И нито една партия няма да спечели от това, смята още той. 
 
"Избори след няколко месеца ще хвърлят страната в дълбок хаос. Няма съмнение, че Трифонов им извива ръцете... Очаквам много страсти и драма. Ако искат да оцелеят, разумно е правителството да бъде подкрепено. Другият вариант е тежък за страната", коментира пред БНР Александров. 
 
Според него екипът, който представи Слави Трифонов отговаря на желанията на протестиращите.
 
"Проектокабинетът на Слави Трифонов е еманация на желанията на протеста, сбъдната мечта - списък от красиви, образовани млади хора. Аз виждам списък с имена на хора с експертен профил. Притеснява ме този начин, по който беше представено това правителство", анализира социалният антрополог.
Още по темата
 
Той смята, че ще има недоволни, което е неизбежно и ще е нормалното състояние оттук нататък. Като не изключва да има протести и срещу евентуално правителство на ИТН.
 
"Част от партиите на протеста може да пренесат конфликта към своите предполагаеми партньори. Това, което сплотява носителите на промяната, е дразнещата фигура на Бойко Борисов... Ако ще продължаваме с борбата и противопоставянето, моментът на стабилност започва да се отлага за далечно бъдеще", каза Харалан Александров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


150
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преливането от пусто в празно или умението да НЕ казваш нищо , ама с много думи е специалитет на Хараланчо !Затова получава парички от Затворено общество , от партията на еднокнижника и още откъде ли не.
117
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойкикев е с разбито сърце от любов по висока, пропаднала, плешива жена. Същата тази жена си няма на идея, че Бойкикев съществува.
116
0
 
5
 
! Отговори
Пагубан Загубански преди 2 години
Аз мега гига ескперта Пагубан Загубански мисля че работата пак се спече яко. Този и онези двамата само плямпат кой е по по най. Стига се дрънкали празни приказки и се залавяйте за работа, докато народа не е взел пак метлата.
115
2
 
7
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
Сутринта слушан Корнелия нинова по телевизиятя и не съм й фено но съм съгласен с всяка дума казана от нея , а то беше че уж протестърът срещу неуважаването на парламентаризма прави точно диктаторски постъпки.
114
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ристю и той напира да променя съдебната система , но дали няма да се окаже и той съвсем бос.
113
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чалгаря направо ще бъде изметен. Директно трябва да се отива на нови избори.
112
4
 
14
 
! Отговори
До Ха! преди 2 години
Така е, българинът се оказа много лесен за манипулиране: Няма идея какво е това фотошоп и няма представа от реални факти. Ок е с 19 имения, включително резиденции на топ локации, понеже няма представа колко чекмеджета от нощни шкафчета могат да напълнят тези имоти. Затова напук си избра лидери които не плащат данъци в страната или такива с канцелиран лиценз, без 1 ден опит в правото но с амбиции да променят правовата система... лудница!
111
3
 
14
 
! Отговори
kiril преди 2 години
Харалане, лъжеш та мажеш. Тоя кабинет изобщо не е това което хората искат, това е което гербаджиите искат. Слави с тоя кабинет направо да си се прибира в кабеларката и да не се показва.
110
3
 
6
 
! Отговори
ACAB преди 2 години
Ако има нов протест срещу Слави Трифонов, трябва на протеста да се слушат песни на Стефан Вълдобрев, което го прави следващият министър-председател на България!
109
2
 
5
 
! Отговори
тя преди 2 години
Добра идея !
108
8
 
7
 
! Отговори
То пък преди 2 години
досега царуваше такъв ред! Хаосът си беше в главите на боковите калинки, там и ще си остане.
107
16
 
21
 
! Отговори
нн преди 2 години
Политическата криза е налице. Създаде я Р. Радев миналата година с протестите. Целта сваляне на Борисов и идване на власт на Нинова. Започна се хитро, преди да изтече мандата на Правителството. Насаждаха омраза към Борисов, кюлчета с злато, крадял / съдебно недоказано/, *** бил, неграмотен, диктувал на НС / нали за това е сложен най-отпред в Правителството, той да казва в рамките на мандата / а, бе всичко лошо правел и бил вреден. За съжаление народа се върза, протестира, избра Слави и криза.
106
5
 
5
 
! Отговори
Главн Кадия преди 2 години
Чудесно се развиват нещете! Слави представи списък за купуване на гласове. Сега има думата Бойко Рашков. Да ги погва всичките от списъка с какви пари са учили по 3-4 езика и 2-3 задгранични магистратури?!
105
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 117 Борисов не е добър. Просто Слави се оказа продажно ***, което тръгна да връща кадри на тройната и да вкарва калинки. Подмениха вота на протестиращите срещу ГЕРБ и сараите чрез лъжата му и е явно вече, че е проект на същите, които до 11.7 щеше да бори. Не е добро или нормално да мълчиш за новия лош, щото той и старият бил лош. Нормално е да не искаш никакви лоши и да гониш всеки такъв.
104
5
 
13
 
! Отговори
Ха! преди 2 години
До ФактОт "една жена каза" до "Факт", знаеш ли колко е голяма разликата? Факт е че пуснаха някакви снимки с шкафче, евро и кюлче, но дали тези снимки не са колаж, или някаква постановка? Дали цялото това нещо кореспондира с истината, или цели комрометиране?
103
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
124 Вече сме гледали този филм с несвързването. ДПС и кукловодите са ни изкарвали има-няма трима такива "спасители" от ДПС- царя, Борисов и сега Слави. Или Пеевски не изгря по времето на царя, не беше пазен от Борисов? Доган не управляваше скрито и беше изгонен от разни министерства и агенции? Защо според теб новият спасител, който ден след изборите извади от нафталина един от най-мразените от тройната, предложи за министър кадър на ГЕРБ уволнена за корупция и т.н. да не е свързан с ДПС?
102
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 124 "Какво общо има между дпс и Ердоган, когото Борисов има за личен приятел!" Няма нужда да гадаем: Борисов си каза, че е отишъл, за да получи отново уверение, че ангажимента на Ердоган за спирането на емигрантите да не навлизат от Турция ще продължи. Бойко е нереален политик, въпреки напъните в България да го изкарат "***".
101
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен Интересно как Слави се свързва с ДПС след като точно Борисов 3 дни преди изборите ходи лично да целува краката на Ердоган... - ______ - Какво общо има между дпс и Ердоган, когото Борисов има за личен приятел!
100
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 122 "Интересно как Слави се свързва с ДПС" Ами виж КОЙ си гласува 220% увеличение на секциите в чужбина, виж ЧИЯ ЦИК гласува да се приемат предварително попълнени декларации извън избирателните секции и ще разбереш. Но ти НЕ ИСКАШ да разбереш такова нещо, затова без дори да знаеш за какво Борисов е бил при Ердоган твърдиш разни неща. Работа, работа, работа ... за ДС и Доган. ТОВА СИ ТИ!
99
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 116/119 "България е най-бедната и изостанала държава в ЕС след 12 години откакто мутрите взеха властта." Това дори не е вярно, но виждам, че веднага започна да променяш формулировките: от "корумпирана" мина на "изостанала". :)))) Между другото, в коя друга държава от ЕС на ДВА ПЪТИ за последните 12 години на власт идваха да управляват КОМУНИСТИ, които фалираха банки? Я кажи?