Д-р Брънзалов: Не може лекарят, хем да лекува, хем да трепери за всеки документ

Според него вече няма желаещи да се ваксинират
15 юли 2021 22:37, Нели Христова
75

Притиска ли НЗОК лечебни заведения и какво доведе до уволнението на проф. Асен Балтов?

БЛС винаги е бил за правилния и адекватен контрол. За да съществува една система, трябва да има адекватен контрол и той да се провежда методично. Това заяви в "Денят ON AIR" зам.-председателят на УС на БЛС д-р Николай Брънзалов.

И подчерта, че има много забежки при проверките на Здравната каза.

"Май само лекари ще ме разберат, защото почти всички лекари са имали проверки от НЗОК. Аз имам много забележки, но по закон те ще съществуват. Не всякога е коректно отношението от проверяващите. Например: искат документи, които вече са получили и ги имат. Този процес трябва да почива на едно взаимно уважение. Лекарят освен, че има огромни административни задължения, той трябва и да лекува", посочи Брънзалов.

Той коментира и казуса с проф. д-р Асен Балтов.

"Той представлява държавата като управител на едно от най-големите стратегически лечебни заведения в България, и негов принципал е министърът, всичко се урежда между двамата. Като зам.-председател на БЛС бих застанал зад колегите. Това е лечебно заведение, което отнесе много тежко положение. Когато има конкретика, тя трябва да бъде персонализирана. Аз виждах болката на колегите, а те не могат да страдат предвид следващата вълна, не могат да се наказват лекари така. Когато има грешка, тя трябва да бъде персонализирана", категоричен е д-р Брънзалов.

Той подчерта натовареността на медиците.

"Не може лекарят, хем да лекува, хем да трепери за всеки документ, който подписа или не подписва. Тези неща трябва да бъда изчистени. Аз съм на 100% убеден, че ако трябва да се гледа всеки детайл, ще се намери някакво нарушения. Аз държа да се разбира съдържанието на това, което е свършил един лекар", отбеляза медикът пред Bulgaria ON AIR.

И отрече твърденията, че липсва доверие между пациенти и лекари.

"Обществото ни има доверие, нека всеки да си спомни къде отива, когато го боли или го блъсне кола - в "Пирогов". Колегите се чувстват вече лично уязвими. Всели лекар се чувства наранен, те са чувствителни хора и изпълняват своя дълг. Но ние настояваме лекарският труд да бъде остойностен", допълни още той.

Госът изрази мнение и относно новия план за действие при следваща вълна от Ковид-19.

"Чест прави на управляващите, че правят такъв. Предишният се приготвяше в движение, такъв план е по-вероятно да има недостатък. Ковид е пандемия, която обърка целия свят", смята медикът.

Относно ниския процент на желаещите да се ваксинират, той има свое мнение.

"Успокоиха се хората, според мен, дойдоха и отпуските и няма желаещи. Трябва да се намесят други науки, не медицински", посочи зам.-председателят на УС на БЛС

Д-р Брънзалов е на мнение, че здравната ни система има и много добри страни.

"Тя има много плюсове, ние много обичаме да се оплакваме, но има доста плюсове. Не ни бягат лекарите по други причини, заплащането е, няма какво да се лъжем", каза събеседникът на Ганиела Ангелова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
1
 
! Отговори
Emigrant преди 2 години
До тролът дето през 2 минути прави инсинуации,че ГЕРБ ще предизвикат гражданска война?!Не червена от репко,Славунски и ди оте,гражданската война я започна Ветко Грипена и неговата глава ще отиде на дръвника,защото ще разсипе България за стотен пореден път от и зад името на БКП,БСП и тоя път ще скочим всички и ще ви очистим един път и за винаги!!Както трябваше да го направим 90 година!!Каквото търсите,ще си го намерите,но не извъртайте като падлюхи истината за това кой предизвиква хаоса!!
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Балтов не е уволнен като лекар, а като мениджър.
51
2
 
8
 
! Отговори
по темата тук преди 2 години
95% болни мозъци с тумори-б'оклуци са плюли по Пирогов и Балтов... Факт..
50
14
 
5
 
! Отговори
Х преди 2 години
Пироговци хем грозни, хем нахални. Когато фактите говорят, по- добре да си мълчиш. Доказателства за груби нарушения и шмекерии, а те се правят на интересни.Това, че директорът на болницата се е возил в джипката на бившия премиер ( к. е груб конфликт на интереси) не означава, че могат да се нарушават правилата. Правилата са за всички, вкл. и за здравните мастодонти.
49
13
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Балтов и такива дърти схемаджии като него марш от ръководните постове всичко което е раждано преди 1985 е силно покварено
48
6
 
12
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Абе анонимници вие чувате ли се какво говорите?Личи се дългата ръка на чалгаря който опрпстачи цяло едно поколение!Да не говприм и за министъра с отнети лекарски права , личи си това щом не може да направи разлика между клинична пътека и окончателна диагноза! Но какво да се прави , простотията ходи по хората , а не по животните!
47
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На запад от нас Болниците са търговски дружества за лечение. Имат си администрация и работна сила - лекари и сестри. Работната сила сключва договор с администрацията и в договорите за наемане са условията на работа. Отговорност на администрацията е да следи за изпълнението на договорните си отношения. Администрацията на търговското дружество ( в случая болница) - взаимодейства със здравната каса, не отделните лекари. Лекаря като работна сила е нает само да прави това - да лекува.
46
13
 
11
 
! Отговори
N преди 2 години
До тъй нареченият доктор Брънзалов. Очевидно по какъв начин сте станали зам. председател на БЛС. От влизането на Бг в ЕС, такива са правилата докторе, не само при вас а и при всички хора с подобни професии, инженери, архитекти, пилоти и т.н., не може да има изключение за вас. Пирогов е държавна болница и принципала като намери нарушения или реши че не се работи както той иска, управителя си заминава. Има нарушения, довиждане, стига ***. Да отива Балтов в джипката сега и да лекува .
45
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тиквата как трепери да не му хванат пачките и кюлчетата злато - Но Мата Хари го щракна на портрет:))))
44
5
 
10
 
! Отговори
анализатор преди 2 години
Г-да лекари,отдавна не сте хуманни люде,а станахте алчни и безкрупулни търгаши.
43
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поне ще спрат пропагандните статии с професори и доценти за ползата от ваксината. Кой ще повярва на лъжците?
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо всички но клуци да в ГЕРБ?
41
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А може вместо да лекува да краде.
40
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Творейки, инженерът, архитектът и проектантът, трябва да трепери за всеки документ, а лекарят иска да го признаем за изключително, надзаконово същество.
39
3
 
16
 
! Отговори
Handel преди 2 години
"И отрече твърденията, че липсва доверие между пациенти и лекари." Да бе - заради голямото доверие в българските лекари колкото повече те призоаат да се ваксинираме, толкова по-малко хора се ваксинират.
38
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре сме. Няма лекар, медицинска сестра, или санитарка, които да не са участвали в схема. Имам лични наблюдения и впечатления. Между другото, това го правят и зъболекари.
37
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе вие добре ли сте? Балтов да участва в схема, която рано или късно ще бъде разкрита от някой в НЗОК или в Пирогов... Или пък да следи всички свои колеги, какво правят и дали злоупотребяват. Тези данни за които говори Кацаров ясно трябва да поясняват кои точно лекари са правили това. Защо от НЗОК не са реагирали по-рано?
36
16
 
32
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
Не може лекарят, хем да лекува, хем да взема на черно, хем да точи касата, хем да трепери да не го хванат
35
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може, я елате в белите държави да видите как си треперим, но професионално, за всяка бележка, дума и документ.Този темеруд също е яко подплатен от съотвените хора.
34
0
 
18
 
! Отговори
-10 преди 2 години
Лекаря не може, управителя на болницата може.