МЗ: Асен Балтов управлявал "Пирогов" еднолично

Имало достатъчно факти за нарушения от негова страна
Обновена: 15 юли 2021 15:15 | 15 юли 2021 15:15, Камелия Цветанова
156
МЗ: Асен Балтов управлявал "Пирогов" еднолично
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Заместник-министърът на здравеопазването д-р Димитър Петров обясни защо е бил уволнен шефа на „Пирогов“ проф. Асен Балтов.

Още по темата

„Не може такава голяма болница като „Пирогов”, която е държавна да се управлява еднолично. От Съвета на директорите твърдят, че не им е предоставено помещение и не са им предоставени материали, които ги касаят”, каза той

"От Съвета на директорите твърдят, че „Пирогов” се управлява абсолютно непрозрачно. Балтов крие множество материали, които те са му поискали. Вероятно ще излязат и други факти", каза още Петров.

Той добави, че конкретният повод за отстраняването на проф. Балтов е проверката на НЗОК при която, както си спомняте, имаше един междинен доклад който получихме преди 3-4 седмици.

„Сега получихме окончателния доклад, който потвърждава резултатите от него”, обясни Петров.
„Смятаме, че това, което касае общинските болници и средства, трябва да се оповестява. Не можем да прикриваме факти. Има и други данни”, добави той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
1
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Лекарите. В чужбина ще ги лапнат като топъл хляб. --------//////-------- Такива като Балтов и Кантарджиев никой никъде няма да ги лап не, защото не са лекари, а най-обикновени мошеници и корумпета. Кантарджиев никога не е практикувал, а Балтов отдавна се е отучил да работи.
124
1
 
1
 
! Отговори
Пука им на преди 2 години
Лекарите. В чужбина ще ги лапнат като топъл хляб.
123
0
 
1
 
! Отговори
Селя...ци преди 2 години
За да станеш добър лекар се учи поне още десет години след вашето средно, дето сте го завършили с три и десет.
122
2
 
1
 
! Отговори
Старшината преди 2 години
Самият министър на здравеопазването е един от онези 400 пациенти на Пирогов, чиито документи са фалшифицирани. Писали са, че има чернодробна цироза и изследвания, които не са му били извършени! Проверката е установила нарушенията. Какво повече?! Нека виновните да понесат отговорност. За какво "изчегъртване" се говори?!
121
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умирам си от кееееееефЦелия Пирогов са за затвора .... Без хигиенистите ... Те бачкат за 600 лв
120
2
 
4
 
! Отговори
Едно към едно преди 2 години
До ПУКА МИ ЗА ВАС Определено си "добре". Продължавай да береш маслини и се пази от слънцето, защото два пъти в годината такива като теб идвате тук, за да се лекувате в "***". А като ти гледам правописа-може и пари за път да не си изкарал.
119
2
 
11
 
! Отговори
Пурко преди 2 години
Директорите на големите държавни болници са си самопределили допълнително материално стимулиране за 2020 г по...300 000-500 000 лева! Горката здравна каса! А ние доплащаме.
118
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Асен Балтов е крал от обществените пари в здравната каса еднолично. Или може би са участвали и други?
117
4
 
10
 
! Отговори
1 преди 2 години
Преди 1 час,гледах предаването "Лице в Лице"лично служб.министър на здравеопазването,г-н КАЦАРОВ,показа документ,че бил болен от чернодробна цироза,документа е бил издаден от "Пирогов"и е един от онези 400 пациента,с които са източени тези 1милион и 100х.лева,с една дума балтов е ударил на камък,нека протестиращите,да продължават ,протестите си срещу уволнението на др.балтов.
116
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според Божков и според сайта Народ.бг, вторият ешалон на ГЕРБ и ДПС, които искат да грабнат властта, са част от спонсорите на Слави, видя се, че и царисти от НДСВ има, които също са близки до тях. Или ГЕРБ ще се върнат на бял кон или Радев ще вземе властта. Но Радев вече не е с БСП , а точно БСП е реалната опозиция.
115
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПУКА МИ ЗА ВАСНе знам колко е червена , вижда се , че Слави също е десен , освен това, развяваше и черните знамена на ислямска държава , Мая също бе украсила митинга си с черни знамена и черни балони,черни фланелки с бял надпис!
114
9
 
6
 
! Отговори
ПУКА МИ ЗА ВАС преди 2 години
РАБОТЯ НАВЪН И ПЕЧЕЛЯ ДОБРЕ.НЯМАМ НУЖДА ОТ ЛЕВОВЕ ....И ХИЧ ДАЖЕ НЕ МЕ И ЕНЯ ЗА ВАШИТЕ БОЛЕЖКИ И ПРОСТОТИИ....!--ДОВОЛЕН СЪМ , ЧЕ НАПУСНАХ ТАЯ ЧЕРВЕНА КО ЧИНА БЪЛГАРИЯ И СЕГА И ДЕЦАТА СА МИ ДОБРЕ....БЪЛГАРИТЕ СА ПРОСТИ ...ЗАТОВА ВИНАГИ СА БИЛИ СОЦ-РОБИ НА РУСИЯ И ЧЕРВЕНИТЕ ВЕЛМОЖИ КАТО РАДЕВ , БОЙКИКЕВ , НИНОВА И ПРОСТИЯ ЧАЛГАР....БЪДЕТЕ ЩАСТЛИВИ В НОВАТА СИ ЧЕРВЕНА РОБИЯ....)
113
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не произвеждате зеленчуци,месо,мляко и консервирате собствена българска храна и имате множество земеделци,пчелари,жовотновъди, а чакате само на 2-3 крадливи олигарха и на внос, от който да се нагушят само няколко човека, в момент на криза или бедствие(не дай Боже), цяла България ще остане гладна!
112
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
милия Балтов, скоромно "лекувал" от чернодроба циироза 400++ пациента включително Министър Кацаров... гледайте Очи в Очи
111
7
 
7
 
! Отговори
До Радев преди 2 години
Само с глупостите си Радев и служебното да не изкарат хората на протести, както е тръгнало и да ги изметът от властта, от президенството а и от държавата барабар със Слави продажника!
110
9
 
8
 
! Отговори
Иде Зима преди 2 години
Иде нова вълна на ковид, България е най-слабо защитената страна, цените на ток и горива изхвърчаха - ще плачете за Бойко, който даде по 50 лв на всички пенсионери, разшири кръга на родителите, които получават детски, плащаше директно заплати на работещите в затворените бизнеси, плащаше по 1000 лева на лекари заради непосилния им и ненормиран труд в тази откачена обстановка. Вие сте едни завистливи неблагодарници и си заслужавате Радевата зима.
109
1
 
9
 
! Отговори
Алтер преди 2 години
Много се краде в тая държава. Ей...
108
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герберски крадец.Те му изкараха факти ,жалко че прокуратурата се крие.
107
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко раздели населението , както никоя друга партия не го е разделяла, пролича си и колко мисли за българите, когато държавите подпомагаха най-засегнатото и бедно население през коронакризата, той раздели получените пари между няколко олигарха, населението не видя НИЩО и не получи никаква подкрепа, стотици хиляди хора са изтеглили последните си спестявания по 1000 лева, просто ДЪНО и унищожаване, унижение на народа ни, за сметка на няколко олигарха!
106
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом получава заплата от нашите данъци, значи е държавен служител- *** ч. Ще се назначи друг, така че хайде да не се прави на незаменим!