Слави Трифонов оттегли кандидатурата на Николай Василев за премиер

Върху него се "изляла огромна помия"
15 юли 2021 17:40, Нели Христова
792
Слави Трифонов оттегли кандидатурата на Николай Василев за премиер
Снимка: БГНЕС

Николай Василев няма да е предложението на "Има такъв народ" за премиер. Това обяви Слави Трифонов във Facebook.

Утре част от ръководството на партията ще даде пресконференция в БТА.

Ето какво написа Трифонов:

В деня след изборите аз предложих проектокабинет, съставен само от високообразовани професионалисти и с ясни приоритети. За министър-председател предложих икономиста Николай Василев, човек с опит в политиката, в държавната администрация и в реалния бизнес. Само за три дена върху него се изля огромна помия. Оказа се, че няма никакво значение колко са образовани кандидат-министрите, колко добри специалисти са, колко ясни приоритети има пред тях.

Оказа се, че това не е важно за онези медии и политици, които нарочиха Николай Василев за проводник на ДПС, твърдение, което няма нищо общо с истината.

Въпреки това, аз разбирам, че страната няма нужда от нестабилност и нови избори. За мен не е толкова важно какви лъжи изрекоха част от партиите, които не са от статуквото. За мен е много по-важно да се „изчегърта“ моделът ГЕРБ от обществения и политически живот на страната. Защото това е основният враг на държавността и демокрацията. Аз го разбирам, за разлика от някои други. Затова реших да оттегля кандидатурата на един достоен човек като Николай Василев, защото никой не е по-важен от проблемите пред нас като общество. Ние, като партия спечелила изминалите избори, ще предложим съвсем скоро нов министър-председател с ревизиран състав на Министерски съвет.

И понеже вярвам, че всичко трябва да се случва публично пред вашите очи, утре в БТА, точно в 13 часа, част от политическото ръководство на „Има такъв народ“, заедно с г-н Николай Василев, ще дадат пресконференция, на която ще отговорят на всички въпроси на всички журналисти.

Силата е в истината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


792
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
575
1
 
3
 
! Отговори
Щом искате преди 2 години
Аз ще изляза извън България и ще плащам данъци в друга европейска държава. Очевидно това, че си плащам данъците тук и "си позволявам" да имам мнение ви е проблем. Що не си мрeте в мутро-милиционерското блатце дето сте си направили, а? Буцата вече се поболява ментално. След него сте вие.
574
0
 
6
 
! Отговори
HMLF преди 2 години
Тоя чалгар да внимава, че може тоя път белия автобус да не е достатъчен!
573
1
 
1
 
! Отговори
Що беее преди 2 години
Тоя е степиндиант на БСП-ДС,а толкова кадърни деца унищожихте фанатици милиционери?
572
1
 
5
 
! Отговори
Марко А преди 2 години
До 633 никой Ти ме разсмя бе ,ДБ нямали агент от ДС. А генералчето Атанас Атанасов-Гномчето какъв е а? А стига вече бе Маджовци стига сте се правили на света вода не на пита. Мошеници от класа сте!
571
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно има задкулисие щом продължава да се случва така,както се случваше и с Борисов.Кой каквото ще да ми казва има хора,които повлияват на решенията и нито бяха на Бойко,нито сега са на Слави.Държат ги с нещо и са кукли на конци.Народа само си мисли,че избира някого.
570
3
 
2
 
! Отговори
АБЕ БУЦИ преди 2 години
Защо реши да идеш при диктатора ЕРДО, да му целуваш г*за, вместо при партньорите ни от САЩ и Херо Мустафа, да я цунеш по челото. Много по-достойно би било. И много по-мъжко. А БЕ? БУЦИ?
569
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДБТе от ДБ са бивши комунисти , как да направят лустрация , като те самите са комунисти и престанете да пишете глупости с вашите "комунисти" , че ни втръснаха , а кажете какво ще направите за България и българите!
568
1
 
11
 
! Отговори
Гневен преди 2 години
За каква помия говори неадекватния чалгар?! В медиите бяха изнесени и коментирани от БЪЛГАРСКИЯ НАРОД фактическите далавери на "достойния" му човек. По времето на министерстването на Василев той профука съвсем умишлено няколко милиарда лева,изцедени от кръвта и потта на нещастния ни народ! Крадливите юпита на мадридския комарджия опоскаха ДЪРЖАВАТА ни и разпродадоха за жълти стотинки активи за милиарди! Дано гласувалите за ИТН зацепят какъв е критерият на чалгаря за "достоен човек". Да се махат
567
0
 
3
 
! Отговори
ГЕРБ да не се радват преди 2 години
Байдън забавя, но не забравя.
566
3
 
1
 
! Отговори
Мързелив българин преди 2 години
Мързи ви да сте граждани, за това м у трафони *** каци като БОКО ТИКВАТА ви изнасилват всеки ден. А вие имате огромна сила. Жалко, че сте глупави на ГьОН
565
2
 
8
 
! Отговори
Led Zeppelin преди 2 години
Посредствения чалгар се оплете, набиха му шамарите и сего подкара ситно граовско, заедно с отрепките гласували за него
564
1
 
0
 
! Отговори
Нов Затвор преди 2 години
Трябва нов затвор за корумпетата, ама като ви гледам колко сте безнадеждни, явно ще си гниете в колонизация още 30 години. Ще се стегате ли или да ви започвам на къс пас?
563
1
 
3
 
! Отговори
до633 преди 2 години
При Костов е най - мракобесното ограбване на българина и България
562
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предполагам следвашата кандидатура ще бъде на Григор Здравков.
561
2
 
3
 
! Отговори
ДБ преди 2 години
ДБ да кажат, че правят лустрация и ще агитирам за тях от ден до пладне.
560
0
 
0
 
! Отговори
Канавката преди 2 години
Канал ли е канавка ли е?
559
6
 
1
 
! Отговори
Никой преди 2 години
Единствено в ДБ няма агенти на ДС. Единствено ДБ има потенциала да управлява и да върши реформи, затова на Бойко му се променя гласът когато говори за Христо Иванов
558
0
 
5
 
! Отговори
Психиатър преди 2 години
Някой психиатър може да изкара много много пари от Буци и Славуца.
557
0
 
4
 
! Отговори
Протестиращ преди 2 години
Не бе мюрето на Доган Славчо пак се е объркал утре ще предложи Пеевски ! При Галева не успя
556
3
 
4
 
! Отговори
Против ГЕРБ преди 2 години
До Анонимен - Винаги ще гласувам против ГЕРБ, ако ще да стане гражданска война. Ревете си колкото искате.