Николай Василев: Нямам общо с ДПС, щях да водя реформаторски кабинет

Гледайте пресконференцията на политическата сила на живо
Обновена: 16 юли 2021 14:29 | 16 юли 2021 13:01, Веселина Йорданова
259

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Защо "Има такъв народ" оттегля номинацията на Николай Василев за министър-председател в новия кабинет, коя ще бъде следващата кандидатура, защо Саня Армутлиева отказа да е министър на културата и ще има ли нови промени в проектокабинета? Тези и още горещи въпроси получават своя отговор на пресконференция, която партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" дава.

Последните три дни върху г-н Василев беше излята уникална помия във всички посоки, каза Тошко Йорданов от партията в началото на брифинга. Според него това е дошло от партия, която по-скоро трябва да припознава ГЕРБ като политически враг.

Николай Василев пък благодари на ИТН и лично на лидера й за голямото доверие за номинацията му. През последните два месеца на съвместна работа имах възможност да опозная по-близо Слави, членовете на ръководството, част от парламентарната група, запознах се с достойни хора", разкри Василев.

По думите му кандидатите за министри са страхотни хора. Ако бяхме получили подкрепа, това щеше да е най-реформаторският и най-модерният кабинет в българския преход, щяхме да предложим честно и професионално управление, щеше да е правителство с ДНК на бъдещето", коментира той и допълни, че с това предложение обществото се убедило, че има професионалисти у нас.

Василев каза, че не смята, че е пострадал от атаките в последните три дни. Вярно е, че не съм ново лице, ако кандидатът за премиер беше съвсем нов, щеше да има критика, че няма управленски капацитет и опит, коментира той. Василев каза и че се гордее, че е от НДСВ, партия, която вкара България в ЕС и НАТО.

Той подчерта, че не е бил част от ДПС, не е зависим нито от тази партия или от някакво задкулисие. Зависим съм от двете ми дъщери и от мечтата да видя България като просперираща държава, подчерта той.

Аз съм единственият човек в България, уволнил Делян Пеевски, коментира още Василев. Той изрази разочарование, че е получил най-много атаки от десния сектор и счита това за "приятелски огън".

Василев показа и икономически приоритети под името "Модернизирай България", които смятал да следва като премиер. В този документ има около 300 приоритета, трябва да се гледа в цялост, но ще изброя пет - щях да предложа намаляване на данъците в България - единна ставка ДДС от 20% на 18%, а за международен туризъм 5%, намаляване от 10% на 9% на данък печалба и на физическите лица.

Щях да предложа бюджет за 2022 г. без дефицит, щях да наложа своето специално ноу-хау за обществените поръчки и борбата с мръсните пари, бих искал пенсиите да се повишат с 35% с политика на икономически растеж, рязко да се повишат заплатите на лекари, преподаватели, защото са много важни за бъдещето на нацията, обяви той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
215
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само Слави той ще купи таблети и ще летим в космоса!
214
0
 
1
 
! Отговори
Хан Крум преди 2 години
Какво преизчисление с 35 процента хората искат реално преизчисление с осигурителния доход за 2021 г Щял да намалява данъци а откъде ще ги вземеш парите за пенсии сигу рно от твоята банкова сметка
213
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Николай Василев , каква комисионна получихте от Сиела като министър на държавната администрация за сключения договор за правно-информационни системи на 3 пъти по-висока цена от тази на конкурента Апис ??!!
212
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След като патриотите събраха 3.14% на изборите, решиха да променят името на коалицията. Вече ще се казва, Пи Четата.
211
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и сеха чакаме Милен Велчев
210
1
 
2
 
! Отговори
1 преди 2 години
как ще имаш нещо общо с ДПС,д-р Доган такива "умници",даже за градинари не ги назначава,в сарая,камо ли за хигиенист на "Росенец"
209
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
аз пък си мислех, че станишев уволни пеевски и нинова!
208
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В САЙТА "ЕКСПЕРТ" ИМА СНИМАНИ ГОДИШНИТЕ МУ ОТЧЕТИ НА ФИРМАТА С ОГРОМНИ ЗАГУБИ- ОТ 2009 Г ТОВА ЛИЦЕ Е НЯМАЛ ПЕЧАЛБА.
207
2
 
4
 
! Отговори
чифути преди 2 години
евреи!
206
3
 
6
 
! Отговори
Ръмтъмтъм преди 2 години
Василев, изгърмяха те като неудобен за да се поддържа хаоса и удължи мандата на служебното правителство на президента за което работят и абв и бсп. Направиха го с два залпа: че ще продадеш ББР и че ще дадеш магистралите на концесия. Сега си аут, а те ще се опитат да са са ти първи приятеле.
205
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - Това за деветте процента подкрепа за ГЕРБ е вярно! Но също толкова вярно е и за лъжците от ИТН! Тези неадекватници решили,че могат с 65 депутата да управляват едновластно и да въртят ДЪРЖАВАТА ни по собствените си психопатни мераци! Само безгранични психари могат да си въобразяват и мечтаят за нещо подобно!Несъстоятелни са от всякъде,да се омитат колкото може по-бързо,че дотегнаха на всички! ДЪРЖАВАТА ни има нужда от спешно управление от кадърни и достойни хора,а не от крадци!!!
204
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До евреин крадлив- Мук наистина ли е еврейн?! Ако да ,това обяснява нагледно и точно цялата му хищническо крадлива природа! И е отвратително нагъл и безскрупулен тип!!! А мизерника чалгар да се продъни в дън земя за гнусната измама и гадното предателство,което спретна на избирателите си! Жалкото мюре на кобургите и Доган и днес се скри в миша дупка от хорските очи и прати ония двама *** да му замитат дрислъка,с който усмърди РОДИНАТА ни! Позор за измениците и лъжците от ИТН!!!
203
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До баба мара Пресконференцията приличаше на махленска седянка! Безсмислени *** въпроси,надвикване,ръкомахане и перчене на дребно! Мисирките не посмяха публично да осветлят всички факти,които ярко доказват колко компрометиран екземпляр е Мук.Един не се престраши да му напомни колко милиарда потроши на БЪЛГАРИЯ с превъртането на външния дълг,продажбата на БТК за жълти стотинки,далаверата със локомотивите и т.н.За този хищник реформа значи грабеж! Чалгарят е мюрето на мадридския крадец!
202
4
 
8
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Поредният американски вицегубернатор на България,ще бъде излъчен от тази партия,и одобрен предварително от американската амбасада.Нищо ново,този филм го гледаме вече 12 години,в главната роля един екземпляр,недочел романа "Винету".
201
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В квартала ни има едно единствено ромче но с турско име и всички му се кланят и малки и големи, не се ли усещат не мога да разбера, аз съм в опозиция, демек в малцинство.. ..
200
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно ми е за какви реформи става дума, като няма такива заложени в предизборната програма на ИТН.
199
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам дали Никито е уволнявал Пеевски, но знам че Майчето и партията на Корни го назначиха за шеф на ДАНС
198
1
 
3
 
! Отговори
Папарака преди 2 години
Ужас....... тия са си направили само реклама и пропаганда на партията,а дори не са помислили как и кой ще управлява в случай на спечелване на изборите.Та те са отишли на избори,без да са помислили за кабинет и министри.Май ще се наложи да вкарваме от чужбина.
197
1
 
5
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Без ДПС нямаше как да водиш реформаторски кабинет, защото нямаше да бъде избран този кабинет.
196
1
 
10
 
! Отговори
Не зная какви... преди 2 години
.. неща свързват НВ с ДПС, но отлично помня най-славната му сделка, при която успя да приватизира БТК за жълти стотинки. Сега явно се бе подготвил за следващ подбен удар, ама май няма да го огрее, човечето.....