Кацаров: Не съм лежал в "Пирогов", подписът ми е фалшифициран

Отрече да е знаел, че му пускат пътека, както твърди доц. Атанасов
236
Кацаров: Не съм лежал в "Пирогов", подписът ми е фалшифициран
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Служебният здравен министър Стойчо Кацаров отговори на обвиненията на „Пиригов“

„Разбрах, че съм бил лекуван по пътека с диагноза цироза месец след контролния ми преглед. Тогава поисках документацията от „Пирогов”. Не съм лежал в болницата, не са ми давани никакви лекарства. Всичко написано от лечебното заведение е фалшиво. В документите, в които се твърди, че съм информиран за източника на плащане, подписът ми е фалшифициран”, заяви той пред Нова телевизия, показвайки цялата медицинска документация, която му е дадена от  „Пирогов”.

Още по темата

Преди дни директорът на най-голямата болница за спешна помощ у нас беше уволнен след обвинение за лечение на над 400 пациенти-фантоми.  Един от мнимите болни се оказа самият здравния министър. От лечебното заведение обаче обясниха, че Стойчо Кацаров не само че е бил преглеждан, но е и получил лечение отвъд правилата.

Той категорично отрече да е знаел, че му пускат пътека, както твърди доц. Атанасов.

„Пациентът не може по свое желание да отиде на контролен преглед. Доц. Атанасов ме извика на 23 януари. Искаше да направим скенер на белия дроб след преболедуването ми от коронавирус. Защо някой който иска да ми прави услуга не ме вика в едномесечния срок, когато имам право безплатно да се възползвам от услугата, а ме вика 10 дни по-късно. Аз съм здравно осигурен, прегледан съм и ми е направено изследване в лечебно заведение, което има сключен договор с НЗОК. Защо да не мога да получа това изследване, платено от касата?
Смятате ли, че да ми лепнат стигма чернодробна цироза до края на живота струва 100, 200 или 300 лв.?”, пита Кацаров.

По думите му директорът на болницата носи отговорност за подобни фалшиви документи.

„За това го уволних. Опитът да се оправдаят, че ми правели услуга, за да не плащам нещо, което имам право да получа безплатно, е абсолютно нелеп”, каза още министърът на здравеопазването.

Според Кацаров кой и как ще бъде наказан за подобно фалшифициране ще реши съдът.

„Случаят показва в какво състояние заварвам здравната система след 10-годишно управление на ГЕРБ”, коментира още министърът.

Според него кризата с коронавируса не е управлявана правилно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕГН-то ти също ли е фалшифицирано - от къде в Пирогов ти имат ЕГН-то тогава, и то още преди да станеш министър ???
193
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никога не е късно да пролежиш и в Пирогов, та и в Бобов дол!
192
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЛЕСНО Е ДА СЕ УСТАНОВИ ДАЛИ ПОДПИСЪТ НА МИНИСТЪРА Е ФАЛШИФИЦИРАН С ОБИКНОВЕННА ГРАФОЛОГИЧНА ЕКСПЕРТИЗА. ДОСТАТЪЧНО Е МИНИСТЪРА ДА ИМА СПЕСИМЕН С ПОДПИСА СИ, НО ДОРИ И ТОЙ НЕ Е НУЖЕН ПОДПИСЪТ МУ Е НА КЛЕТВЕНИЯТ ЛИСТ, КОГАТО Е ПОЛОЖИЛ КЛЕТВА В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ. ДАЖЕ МОЖЕ ДА СЕ ХВАНАТ ОСОБЕНОСТИТЕ В ПОЧЕРКА НА ФАЛШИФИКАТОРА И ОТ ТАМ И САМИЯТ ФАЛШИФИКАТОР.
191
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както каза проф.Кантарджиев целта е приватизация на Здрав. каса.Каза го преди този сбъркания сега да плещи глупости.Ще се приватизира от акционерни дружества,които почват да лъжат колко е добре.Нещо като доброзорното пенс. осигуряване,което не никакво осигуряване на практика,а едно акцинерно дружество взима вноски и дава колкото си внесъл,няма индексации,инфлации,обезценка,т.е.обикновена застраховка.Тези АД-та играят с парите от вноските на борсата купуват продават и си печелят,но дивиденти-ниц
190
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма нищо фалшиво.Стига лъга Кац!Ако не беше ти излязло името,нямаше да разберем колко си дребен и нечистоплътен.Нямаш диагноза цироза,а съмнение за чернодробна недостатъчност,което не означава цироза,стана за смях на медицинското съсловие,но реши сам да се дискредитираш твой проблем.Всички медици са те отрязали.Никой не вика по телефона пациенти в рамките на 1 м.след болнично лечение.В епикризите записват дати за контрола,ако благоволиш ходиш.А защо не си показваш епикризата,а други листчета
189
0
 
6
 
! Отговори
Павлик Морозов преди 2 години
А сега де??? Кой крив? Кой прав? Кой лъже? Кой маже? Работата стана дебела, другари. Усещате ли?! Някой ще лежи в затвора май. Въпросът е кой? Не знам...
188
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако крадливия герберастин е убеден евроатлантик - демократ и го барнат , то тогава целия третополов свят скача да го брани.Е как няма да го брани , нали и те са същите ***.
187
1
 
12
 
! Отговори
Будна съвест преди 2 години
Постъпката на Кацаров,според мен,е напълно обмислена и тенденциознаУдря там където ще получи най-голяма гластност .Първо с професор Кантарджиев, сега с Пирогов. Ако беше някоя N-та болница, нямаше да има такъв отзвук. Пък и е бил вътре в нещата Пък и трябва да БЛЕСНЕ пред когото трябва за изчегъртването. Ама да изчегърташ човек,който ти е бил приятел и ти е СПАСИЛ живота...Има поговорка"Господ забавя,но не забравя."
186
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може и двамата да са прави,някой лъже.Обикновено лъже този който има интерес някакъв
185
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато хванеш някой как краде не му забиваш нож в гръба,а правиш добро.Балтов симе мутра от ГЕРБ.
184
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не си лежал в болницата, не си подписвал нищо... ами значи страдаш от остра форма на амнезия. Аоще си министър....
183
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той не върви срещу лекарите,а срещу престъпленията заради които всички ние страдаме ,а най-много лекарите.Много се дразня на троловете оъ ГЕРБ,които заблуждават.Аз съм лекар ,а всички колеги знаят колко много се краде и на нас нормалните лекари колко и как се плащата.Дават ни смешни пари.
182
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лелеее, този продължава да бълва глупости. Министър на здравеопазването, а върви срещу лекарите, друг разделя народа,трети работи по слухове, абе много добре се насадихме
181
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва да се пре-учредят здравната система. Пускат всички лекари в платен отпуск (говоря само за държавните болници!). И бавно и методично интервюират и връщат само тези които не показват корупционен психологически профил. Останалите - вън! Ако ги искат в частното. Ама там няма да им дадат да крадат по 300 00б лв ДМС
180
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ne moje da bade. tam rabotiat samo chestni dobri hora.
179
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това да ти спасят живота в болницата, а ти да забиеш нож в гърба на този, който те е спасил от смърт е не подлост просто. Това е животинско падение без аналог!
178
4
 
13
 
! Отговори
ЛЕВСКИ преди 2 години
ПЛАТИ СИ ,БЕ ТОЛУП ЛЪЖЛИВ......НЕМА НИЕ НАРОДА , ДА ТИ ПЛАЩАМЕ ХАРЧОВЕТЕ!!!
177
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коремните калинки коя от коя по-корумпета излизат.
176
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров да отива на детектор на лъжата!
175
4
 
27
 
! Отговори
Глупости преди 2 години
ПОДПИСА МУ Е ФАЛШИФИЦИРАН С НЕГОВО ЗНАНИЕ И ПО НЕГОВО ЖЕЛАНИЕ!!!!!ЛЕКУВАЩИЯ МУ ЛЕКАР СИ ПРИЗНА ЧИСТОСЪРДЕЧНО...!НАПРАВИЛ ГО Е КАТО УСЛУГА ЗА КОЛЕГА ---ЗА ДА НЕ ПЛАЩА ПАРИ .....КАКВО ПОВЕЧЕ!!!???---СЕГА С ЦЯЛОТО СИ СЕЛСКО НАХАЛСТВО , СЕ ОБРЪЩА СРЕЩУ ТОЗИ ---КОЙ МУ Е НАПРАВИЛ УСЛУГАТА....ПЪЛЕН НЕГОДНИК!