Рашков подготвял сигнала срещу Гешев преди да стане министър

С решение на прокуратурата стотици българи са контролирани със СРС
146
Рашков подготвял сигнала срещу Гешев преди да стане министър
Снимка: БГНЕС

„Целта е да се постави по-сериозният въпрос - как е структурирана нашата прокуратура. Затова тази система трябва да бъде променена и да стъпи на демократични закони. Въз основа на решение на българската прокуратура са били контролирани със СРС стотици български граждани по време на протестите. Сред подслушваните има и политици, и общественици, и обикновени граждани... Надявам се, че Бойко Борисов ще бъде призоваван да дава обяснения по редица неизяснени случаи", каза пред БНР министърът на вътрешните работи в служебния кабинет Бойко Рашков.

Още по темата

"По материала за главния прокурор работя много преди да стана служебен министър, затова не може да става дума за някаква специална цел. Този материал дори доста позакъсня, за да бъде сезиран Висшият съдебен съвет. В дискусията по тази проблематика се намесиха и бивши представители на НДСВ. Те изтъкваха несъстоятелни аргументи, включително, че това предложение към ВСС ще бъде удар във въздуха. Тук личността на Гешев не е най-важното. Няма опит за реванш. Тук целта е да се постави по-сериозният въпрос - как е структурирана нашата прокуратура, как заема място в системата на съдебната власт, дали главният прокурор е отговорен, или е недосегаем", посочи той.

Рашков отбеляза, че в развитите демократични държави няма подобна на нашата прокуратура - главният
прокурор да командва обикновения прокурор.

"Очаквам ВСС да не събере кворум, за да не се занимава с този горещ картоф. Очаквам, че и дори да има кворум, членовете на ВСС ще направят всичко възможно да отхвърлят предложението или да вземат решение, че няма основание Иван Гешев да бъде освободен от поста. Искането за процедура е удар в полза на демократичното устройство в нашата страна. Удар, който ще остави следа и ще предизвика промени", каза министърът.

Рашков коментира разпита на Бойко Борисов през седмицата.

"По повод едно действие, което се основава на закона - гражданинът Борисов да бъде разпитан, той направи политически пиар от това. Към онзи момент фактическата обстановка съзнателно не е била установена, за да бъде измъкнат от отговорност Борисов. Когато видите, че един случай е останал неизяснен от компетентните органи, няма ли да желаете този случай да бъде доизяснен? Да, сега е минало време, но ако някой се надява, че поради изтеклото време няма да бъде направен опит чрез законови средства да му се търси отговорност, е в голяма грешка. Надявам се, че Борисов ще бъде призоваван да дава обяснения по редица неизяснени случаи, сред тях е и този за къщата в Барселона", посочи той.

Вътрешният министър съобщи, че МВР е в края на проверката за подслушване на протестиращи.

"Става дума за подслушване на стотици български граждани. Положени са големи усилия за унищожаване на материалите, съпътствали прилагането на СРС. Специално материалите в ГДБОП и в Дирекция "Вътрешна сигурност". Там служители са били на слушалките непрекъснато, водели са записки, които после са били унищожавани. Въз основа на решение на българската прокуратура са били контролирани със СРС стотици български граждани... Представяте ли си докъде е стигнала българската прокуратура, за да угоди на политическата власт, на Борисов конкретно, а Гешев е съгласен прокуратурата да иска използването на СРС, тъй като протестът е започнал да иска и неговата оставка. Безумието е безгранично. Затова тази система трябва да бъде променена и да стъпи на демократични закони.Сред подслушваните има и политици, и общественици, и обикновени граждани", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Внимавайте, Рашков си има готов сигнал за всекиго.
72
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дванадесетте клозета скоро ще пише отчет пред Гешев и Кьовеши.
71
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков е подготвял сигнала дори преди Гешев да стане главен прокурор.
70
5
 
16
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 2 години
Кво прайхме, кво струвахме, пак номенклатури и ДС ченгета ни управляват. Прехода ще продължи поне сто години, не по-малко.
69
3
 
16
 
! Отговори
Колумб преди 2 години
Рашков , ти не си ли пенсионер и що чиниш в държавната администрация. Глей си пенсионерските години и не ни връщай спомените от твоите младежки години , че да не ти дойде реда и теб да те изчегъртат
68
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко Рашков е единственият човек с държавна мъдрост и прозорливост. Едни зъбни колелета се скачват на други и скритите пружини ги превеждат в действие...
67
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
96 ...Кой ти каза,е ги подкрепят, САЩ разобличиха главния спонсор на Слави, Радев, БСП/ДС-Васил Божков. Трифонов дори излъчи протеже на Божков за Премиер, след изборите на 4 април, за отплата. Самият Божков призна, че Слави е ходил в офиса му, преди да избяга в Дубай, да "обсъждат"бъдещето на държавата,т.е. да организират преврата.
66
13
 
7
 
! Отговори
ДО 94 преди 2 години
Прав си - Радев и Рашков работят в Интерес на Русия .Много се чудя защо ЕС , САЩ и Русия ги подкрепят във Войната с ГЕРБ Мафията и Корупцията . Явно Радев е излъгал САЩ че в България има Корупция в Партиите от 32 години .
65
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко Рашков, символ на репресивната ДС, заедно с Радев, водачи на завръщащия се комунизъм в България. Политичекки хамелеони, които за пред Брюксел говорят едно,а работят за руските интереси.
64
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков е изтъкан от злоба и завист. Сега му е паднало да чегърта и да прави мръсотии на хората. Само, че няма да е вечно министър и ще трябва да отговаря за имотите ,, които е придобил с кражби и мушенгии.
63
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За кой работиш?От там ли ги имаш имотите?
62
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дрън, дрън.Структурирането на съдебната система се разглежда в парламент и се гласува с консенсус, а не във ВСС. Събирането на данни за престъпление много преди да е министър, и не подаването им към съответните структури, е подсъдимо като прикриване на данни за престъпление. А факта, че е с юридическо образование е и "липса на професионален морал и етика" и гилдията може да го рапортувам за спиране на права.Тежко ще му е бъдещето с това поведение.
61
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Б. Рашков ще ни изведе от фашиския ЕС и НАТО и ще отиде ме при всичките славяни- в састава на Руската федерациа, където винаги сме принадлежали! Напред и кураж, смажи фашистите Рашков!
60
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българин на площад не излазя ,ако не му платят. Така е поне последните 10 години
59
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко Рашков, също както Цветан Цветанов няма съмнително придобити имоти. И за двамата се знае, че по никакъв случай не са се възползвали от служебното си положение да въртят далавери с недвижимости. Мхм.
58
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво толкова направи главния прокурор, за да го махат ? А сетих се , подгони олигарсите. А вас точно те ви изкараха на площадите.
57
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долната глава на Гешев ще рупа РашкоФ. Ха-ха-ха.
56
20
 
6
 
! Отговори
Коментар преди 2 години
Добре че най после се освободихме от организираната престъпна групировка ГЕРБ...еманация на СИК!
55
2
 
18
 
! Отговори
izh преди 2 години
Абе и схемите дето разработват, все страдат от липса на интелект. Все нещо някъде куца, все нещо недомислено, абе по комунистически. Едно време и да им вярваш, и дане им вярваш - всичко минаваше. Сега хем медиите 90 процента по техен контрол, хем мераклиите да се облажат от схемата си искат парите авансово. Е, това го няма никъде по света. После - подготвили резервна гума -ЧАЛГАР Не че българина е много интелегентен, но спрямо тия си е направо за Нобелова награда
54
18
 
5
 
! Отговори
До доцента преди 2 години
Виж сега какво простьо!Тия дето хвърляха пиратки пред милиционерите са гладни провокатори-квартални наркоманчета и стеоридни бандитчета *** пратени по поръчка на тиквата !Целия свят го разбра само ти се правиш на неразбрал!Бандитчета на разни Стъкита и тема подобна пасмина които същите оня ден следваха по петите тиквата и му клакьорстваха срещу някой лев!