Ще има ли правителство? Възможно е, но ще бъде нестабилно

ИТН е поставена пред изключително тежък избор
100
Ще има ли правителство? Възможно е, но ще бъде нестабилно
Снимка: БГНЕС

Има вероятност да бъде съставено правителство, но то ще бъде нестабилно, тъй като политическите субекти нямат изградени и устойчиви партийни структури, а и имат съществени различия по важни за обществото въпроси, смята Цветлин Йовчев, бивш председател на ДАНС, вицепремиер и министър на вътрешните работи в кабинета на Пламен Орешарски, началник на кабинета на президента Росен Плевнелиев, бивш съветник по сигурността на Бойко Борисов. 

Още по темата

Според него Слави Трифонов не би се поставил в положение "някой да му диктува като марионетка какво да прави".

"ИТН е поставена пред изключително тежък избор. Липсва им партийна инфраструктура, няма кадри, които да са изграждали през годините, сега за кратък период от време трябва да създадат програма. Това е тежка задача. В тази ситуация Слави Трифонов трябва да заложи на хора с опит. Хората искат промяна, но те не видяха подходящ политически субект, който да я реализира и резултатите от изборите показаха това", коментира Йовчев пред БНР.

Йовчев смята, че новите субекти са носители на дефектите на политическата система.

"В момента подходящи за политическата система са хора, и успяват в нея, които не са склонни да формират и да защитават собствено мнение, които са готови да защитават всяка спусната тема, без да имат морални рамки. Това води до цялостното състояние на обществото", каза той.

Прогнозата на Йовчев за внасянето от правосъдния министър на искане за прекратяване на правомощията на главния прокурор е, че Висшият съдебен съвет няма да гласува прекратяване на мандата на Иван Гешев.

"Повече се фокусираме върху личността. Но друго е важно - системата да е изградена така, че който и да е на това място, да няма възможност да извършва неща извън закона. В тази система трябва да има баланс между независимост и контрол. Ако тя стане напълно независима, то тя ще бъде и безконтролна. Българското общество го интересува да има правосъдие", коментира той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


100
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
0
 
! Отговори
Анонимeн преди 2 години
ГЕРБ и ДПС ще са наистина много *** ако не гласуват за кабинет на ИТН. Мотиви за това колкото искаш : 1. От това, че винаги могат да кажат, че са подкрепили този кабинет, и това ще е вярно; 2. Ще всеят смут в колебаещите се "протестъри"; 3. Ще се наслаждават на следващия "спасител" и сценаристите; 4. Ще им бойкотират важните решения и на практика ще ги принудят да подадат оставка и т.н. и т.н.
93
0
 
0
 
! Отговори
Време за промяна преди 2 години
До Разумно: Твоето "Разумно" е пълно безумие. Ако ще запазваме модела ГЕРБ нямаше нужда да сменяме Бойко със Слави. За ГЕРБ - Последен валс. Сбогом любима ..................А до ЕЛИ: Кантарът ти е като за футболисти. Ориентирай се към тях.
92
2
 
1
 
! Отговори
ЕЛИ преди 2 години
ЙОВЧЕВ Е ЕДИН ОТ МАЛКОТО ЧОВЕКА КОЙТО СТАВА ЗА ПРЕМИЕР,МОЖЕ БИ Е ЕДИНСТВЕНИЯТ УМЕН И ЧЕСТЕН ПОЛИТИК.ПОЛИТИЦИТЕ СА КАТО СПОРТИСТИТЕ --РАЖДАТ СЕ ЕДИН НА МИЛИОН,АКО ТРЯБВА ДА НАМЕРИМ СТО ФУТБОЛИСТИ ОТ РАНГА НА РОНАЛДО И МЕСИ ЩЕ НИ БЪДЕ НЕВЪЗМОЖНО И ТО ОТ ОСЕМ МИЛИАРДА НАРОД-НО ЗА ПОЛИТИК ВСЕКИ Е ГОТОВ С ДУМИТЕ ЩЕ ОПРАВЯ ДЪРЖАВАТА--ТОВА Е ТАКА ЗАЩОТО НЯМА КАНТАР КОИТО ДА МЕРИ КАЧЕСТВАТА НА ХОРАТА
91
2
 
3
 
! Отговори
Разумно преди 2 години
Единствено ако ИТН направят Кабинет подкрепен от ГЕРБ той ще просъществува дълго. Тогава ще имат достатъчно и сигурно мнозинство. ГЕРБ могат да бъдат само коректив и те ще го направят. Достатъчно бяха във власта, време е да отстъпят. Слави е по-малкото зло от Радев , Мая и т.н. Тошко да спре с глупостите и Слави да помисли разумно, ако иска да остане в политиката. Иначе ще бъде или марионетка или извън борда.
90
1
 
6
 
! Отговори
Рошко преди 2 години
Партия еднодневка е ИТН. ГЕРБ им беше време да слязат от сцената, но докато ББ извървя пътя от Главен секретар в МВР, Кмет на София до Премиер, то Слави няма опит в политиката. Там той е никой. Да не говорим за Тошко Африкански с хамалския му език. Народът е казал "Всяка жаба да си знае гьола". Те навлязоха в чужд гьол и ще бъдат УПОТРЕБЕНИ от х и е н и т е в ДБ и ИСМВ. Най-много да издържат 100 дни и след това ще бъдат свалени. Една *** като се качи на дървото и се вижда червения ***
89
2
 
19
 
! Отговори
Таня преди 2 години
Абе какво му разбира главата на учиндолската мутра от управление на държава?Ще слушка ,ще лази но трябва да доказва ,че е по-велик от Борисов но няма да му се получи,защото е насметен в главата
88
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХАЙДЕ РАЗНИ БИВШИ МИЛИЦИОНЕРИ ДА СИ ЗАТВОРЯТ СМЪРДЯЩИТЕ ПЛЮВАЛНИЦИ НАЙ-НАКРАЯ, НЯМА ПО-ТЪПО, НЕГРАМОТНО И АНТИБЪЛГАРСКО ЖИВОТНО ОТ МИЛИЦИОНЕРА
87
4
 
6
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
До Анонимен: Пожарникарите са достойни хора докато работят в противопожарната служба. Но ако вземат да се занимават с политика ( и има кой да им се връзва) могат да объркат цяла държава.
86
1
 
6
 
! Отговори
реджо емилия преди 2 години
Пропуснах,....там на майната си даже вървете,отидете и не се ...върнете!
85
2
 
5
 
! Отговори
реджо емилия преди 2 години
Хареса ми , някъде ...и Там на майната си Вървете с маймунки , цигулки и за връщане,ПРОСТО,ЗАВИНАГИ - ЗАБРАВЕТЕ!Следва тих оркестър и чалга ...до сутринта!
84
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ари ве уж всички сте за България не знам си ко дeа бoклyцитe ви аз
83
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да вкараш държава в хаос(от 1 година), е направо антидържавно поведение.
82
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пожарникарите са достойни хора и имаме повече нужда от тях отколкото от старите кадри на ДС. Когато стане напечено кой идва да помага ? Пожарнатааа . Айде, стига с това, че Борисов бил пожарникар. И при пожар и при наводнение , те са хората, които ще дойдат.
81
2
 
9
 
! Отговори
разплетен чорап преди 2 години
всеки месец избори , но такива аз да управлявам .
80
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В една държава стигне ли се до дървено философствуване и свободни интерпретации от всякакви индивиди, води до диктатура.(Но пак си зависи от матреала).Абе с две думи, стане ли една голяма говорилня, където и да е, следва диктатура.
79
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Партиите на протеста създадоха политическа криза, на която не и се вижда края. Слави си повярва, че е велик и обърка цялата държава.
78
2
 
14
 
! Отговори
До Шорти преди 2 години
Ти си убеден, че ще цъфнем и вържем, ако Борисов и Гешев са в затвора? Ти си или наивник, или ***! Софиянски, Костов и много други излезоха чисти след толкова далавери. Виж колко стари и нови муцунки припкат бели и неопетнени и чакат европарите.
77
3
 
7
 
! Отговори
Вожда на чалгарите преди 2 години
"Не ми говорете за закон и конституция, в тая държава всичко е проституция"Слави Трифонов
76
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЩЕ има, БЕ....Казаха, че ИТН са хора от втория ешалон на ГЕРБ и ДПС, които искат да грабнат властта и да грабят наравно с първия ешалон, дали е вярно , не знам. Ако е вярно, излиза че техните собствени кадри са им опозиция и искат да ги изместят, затова гласувайте за БСП, пък каквото стане, БСП поне са хора мислещи за страната,населението , имат и добри кадри!
75
12
 
3
 
! Отговори
Шорти преди 2 години
Тиквата не влезе ли в затвора, кьор фишек работа. Те всичките му калинки изгонете се тая.