Президентството: Нахлуването и арестите в институцията не могат да се редактират

Прокуратурата публично отправяла внушения
170
Президентството: Нахлуването и арестите в институцията не могат да се редактират
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Прессекретариатът на държавния глава разпространи позиция след изявлението на представители на Специализираната прокуратура по-рано днес. Административният й ръководител Валентина Маджарова заяви, че „магистрати от Спецпрокуратурата никога не са нахлували в президентството, а разследването е извършено след надлежно разрешение от български съд".

Още по темата

"Безпрецедентното въоръжено нахлуване в президентската институция, претърсване и показните арести на секретар и съветник на държавния глава през лятото на м.г. трудно могат да бъдат редактирани в обществената памет със задна дата. Още повече, че тези действия бяха предшествани от широка медийна кампания на прокуратурата срещу президентската институция. Дни наред, по изключително манипулативен и в противоречие с всякаква представа за върховенство на правото начин, прокуратурата публично отправяше внушения и интерпретации за естеството на разговори и срещи на служители на президентската институция", пише в позицията на "Дондуков 2".

"Основанието на прокуратурата и въоръжените служители на подчиненото на главния прокурор Бюро за защита за влизане в президентската институция не е покана на главния секретар на държавния глава, а представено разпореждане от Софийски военен съд и определение от Специализирания наказателен съд, издадени по искане на прокуратурата. Напомняме, че както извършените по искане на прокуратурата арести, така и отнемането на достъп до класифицирана информация, бяха обявени от българския съд за незаконни. В мотивите на съда изрично се подчертава и че „липсата на фактически основания за издаване на заповедта за задържане е съществено нарушение на процесуалните норми“, което я прави незаконна", добавят още от администрацията на Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е - слугите на борисов да напускат прокуратуратаТя по конституция е независим орган
134
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев вън мутро чалгарска
133
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички около фигуранта са за затвора
132
3
 
9
 
! Отговори
иво преди 2 години
Б О Й К О - П Р Е З И Д Е Н Т !!!
131
3
 
6
 
! Отговори
О,Шипка-радефф преди 2 години
ОТ КОГА В Б.Г. - ПРЕЗИДЕНТСТВО ВЛАСТВА Х И Т Л Е Р !!!
130
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С 19-тото си обвинение към В.Божков гл.прокурор стана смешен. Обикновено прокуратурата предявява 4-5 сериозни обвинения, а другите се демонстрират в хода на съдебния процес. Спецовете на Каскета пишат десетина обвинения и ги публикуват в медиите, та да проучат общественото мнение. На жертвите ги предявяват на порции, през 8 месеци, та издевателствата да продължат 1,5-2 г. В хода на съдебния процес обвиненията отпадат като гнили круши."Новите партии" са твърдо решени СпП, СНС и АСНС да ги закрият
129
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това, което каза вчера началничката на СпП Маджарова беше въррхът на лъжите на прокурорите. Ясна е позицията и на ДБ, тази на ИНИ. Остава само БСП. В следобяда, когато гръмна скандалът със СпП, селянката от Крушовица поиска за цоцолистите поста председател на НС. Речовитата Мая попита изненадана Нинова: "Ама вие живи ли сте?"
128
3
 
11
 
! Отговори
Коментатор преди 2 години
До ББ Целията "стратегически съвет" на Радев са бивши ДС-копои! Кандидатурата му е била лично одобрена от ...Решетников! Та тая работа, за Борисов и КГБ я разправяй на някой друг!
127
1
 
7
 
! Отговори
Отговор преди 2 години
До ББ Някои май са оттренирали да викат на бялото ...черно! И ти вярваш на Черепа? Това е патологичен лъжец! Все твърдеше, как щял да покаже някакви документи,и накрая извади, как бил изтеглил 57 милиона лева! След което твърдеше ,че тези пари, всеки месец е носил в министерството рушвет в банкноти по 500 евро! Неговият бивш съдружник падна от смях..."Ей сега да каже, как ще обърне 67 млна лева ,...в евро"! На някои им плащат да изкривяват истината!
126
6
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
е моля не забравяйте,че имате работа с кгб и дс,долуспоменатите "герой" са им агенти...обслужващ персонал...абстрахирайте се от банковите им...те са на кгб-дс...тея са просто поставени лица...те тези са фигурантите...ще го разберете
125
7
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименаз и милионите зрящи видяхме борисов да си менка пурите с божков,четохме извадките от банковите на божков...заявил,че си е плащал на борисов,как менда...ама къде е менда бре?излъга Народното Събрание да му гласува...ставка данък,опитите на божков да рекетира Президента...е глупотевини,борисов го къпе лъжейки го,че ако го върнат ще го реабилитира...та той го...елементарто и скучно порн. на ...айдуци...отиващи в затвора!справедливо!...САЩ...не спят!!!
124
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавна измяна!! Президент и съветниците му, да работят за чужда държава, като изнасят класифицирана информация, е много тежко престъпление. В друга, демократична държава, щеше да получи импийчмънт. Историкът проф.Марков недвусмислено защити действията на службите. При такова обвинение, те са действали правилно. С оглед тежкото престъпление и рангът на изпълнителите му, нахлуването е извършено по правилата.
123
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
128 Ако беше така, Борисов щеше да е първи в списъка на санкционираните от САЩ, по закона "Магнитски, но не е. На първо място в него е главният спонсор на Радев/БСП/ДС/Слави и др.антигерб ***-Васил Божков. Който се сдоби с още едно обвинение. Следва, Радев.
122
2
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименда споделя...вчера вече...американските граждани екскурзии в Космоса им предлагат проспериращи бизнесмени от САЩ...путин...изтребител...заплахи...това е нелепо г-н путин...може да не може да излети...това не е въпроса...въпроса е как живеят гражданите ви...САЩ колонизира Космоса и носи просперитет на човечеството...вие ни заплашвате...с убийства с самолет който няма да излети дори ако се наложи...това е толкова СССР...и децата ви ще обитават Света ни,мойте не са им врагове!
121
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Суверана...Народа ми,Братята ми единствоно имат силата да ...влязат където и да било...в дома си,останалото са лъжи и манипулации
120
11
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Мафията,лично дон борисов нареди на гешев да атакуват Президентството...да сплашат Президента Радев...Президентството на България...без значение как се казва Президента ни е...престъпление,посегателство срещу Националният ни Суверенитет...чийто Символ е Президенството...толкова се самозабравиха...мафията на дон борисов и обслужващият го гешев...срещу Народа ми...империи сме погубвали...дон пъдар...в мрежата има клипче,как му целуват ръка...като на ...дон от 60 на миналият век...потрес!!!
119
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министерски съвет не издава заповеди! Заповед се подписва персонално!Такива филми, льотчика може да разказва само за публиката през медии. И не всякаква публика ще му повярва.
118
5
 
10
 
! Отговори
БРАВО, РУМЕНЕ... преди 2 години
УСПЯ ДА СЪСИПЕШ ПОДРЕДЕНАТА КЪЩИЧКА........... КОЙ ТИ ПЛАТИ..??
117
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
122 заповедта за охрана на Доган и Пеевски е подписана в министерски съвет. Радев го каза и се почна патакламата, защото така изкара кирлива риза на Борисов.
116
10
 
3
 
! Отговори
помнещ преди 2 години
И ако Народното събрания,прояви мъдрост,защото чрез ВСС това очевидно Няма да се случи! И отстрани Гешев от власт.То "войната" между 2 мата.Няма да приключи дълго още!-:( И ако Борисов се "осмели" да застане срещу Радев на Президентските избори.А той мисля че ще го направи,зщото това е последният му "коз" все още да е някой в държавата ни,и ще го направи! То Радев ще го разгроми подобаващо! И това ще бъде краят на войната,която Борисов водеше срещу Радев! Вярвайте ми,обществото ни ще си отдъхне!