Атанасова: ГЕРБ ще бъде опозиция, но на хаоса и безотговорността

Служебният кабинет издълба разделителни линии, заяви тя
Обновена: 21 юли 2021 09:54 | 21 юли 2021 09:52, Александър Попов
229
Атанасова: ГЕРБ ще бъде опозиция, но на хаоса и безотговорността
Снимка: БГНЕС

Предсрочните парламентарни избори не излъчиха категоричен победител. Те се проведоха при ниска избирателна активност и натиск на служебното правителство към представители на ГЕРБ, заяви от трибуната Десислава Атанасова от ГЕРБ - СДС в декларация от името на парламентарната група. Днес сме свидетели на блокаж на цели държавни системи във времена на икономически предизвикателства. В 46-ото НС нашият опонент ще бъдат не парламентарните групи на другите политически сили, а хаосът и безотговорността.

"Действията на представители на служебния кабинет, издълбаха още разделителни линии в българското общество. Вместо предсрочните парламентарни избори да разрешат политическата криза, те я задълбочиха и днес сме свидетели на фрагментация на политическата система и невъзможност да се конструира стабилно управление. В 46-ото Народно събрание парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще бъде силна, конструктивна и компетентна опозиция. Нашият основен опонент няма да бъдат управляващите партии, ще бъде хаосът и безотоговорността за държавата", заяви още Атанасова.

Още по темата
Тя заяви, че ГЕРБ-СДС не разчита изборния резултат като победа на политическа сила, а огромно предизвикателство, поставено от българските избиратели, което изисква възстановяване на политическия диалог, прекратяване на войната между институциите и сформиране на национално единство. "Това са трите най-важни условия за справянето със здравните, икономическите и социалните проблеми, които стоят пред нашето общество", зави още Атанасова и допълни, че не ги е видяла в приоритетите на "Има такъв народ".

Тя подчерта, че ГЕРБ ще бъде опозиция на следващото управление, защото няма как да подкрепят една неолиберална програма, чиито акценти са приватизацията на единствената държавна банка, концесионирането на магистралите и радикалното съкращаване на бюджетните разходи.

"На онези от вас, които се самозаблуждават, че това е дясна политика, ще кажа, че това е политика, свързана с реалностите от края на миналия век", каза още Десислава Атанасова. Тя подчерта, че ГЕРБ няма как да подкрепи програма, при чието изпълнение ще бъде унищожена инфраструктурата на дребния и малък бизнес.

Десислава Атанасова отправи и обвинения към служебния кабинет, след който ще остане конфронтация в обществото.

За съжаление през последните 2 месеца се изгуби време да се унищожава ГЕРБ, а можеше да се използва за решаване на предизвикателствата пред България.
"Най-тежки удари нанесохте на здравната система, прекъснахте ваксинацията на прага на четвъртата вълна на коронавирус. Вместо за подготовка на болниците за прием на пациенти, уволнихте проф. Кантарджиев, атакуваха се най-големите ни здравни заделения", допълни още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
4
 
25
 
! Отговори
п.п. преди 2 години
Трудно е да си опозиция сам срещу себе си. Срещу хаоса, който си създал и срещу собствената си безотговорност.
162
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 173 Понякога хората,които изнасят публични речи,не успяват да овладеят вълнението и притеснението.Разбираемо и простимо е.Друго е как избираме на един от най-главните постове в държавата(председател на парламента) дама с толкова сериозни говорни дефекти.Вече й посвикнахме,разбира се,но в началото трудно се разбираше.
161
5
 
12
 
! Отговори
Бойко Банкянски преди 2 години
Абе не му обръщайте внимание на момето, оставил съм няколко такива за пред матряла да го надъхват, а и те самите си вярват че служат на демокрацията, но практика служат на мойте чекмеджета.
160
1
 
5
 
! Отговори
Йончо Попов преди 2 години
До o/oПод ПДП вероятно имаш предвид ... "Дунавска" ... доколкото зная е от Русе
159
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди малко гледах, че предложената зам. председателка от ГЕРБ била съдружник с албански мафиот. Ако това е вярно, а то май е вярно, скандалът е грандиозен. Тези явно са загубили връзка с главния мозък. Хайде толупьт мозък няма, но останалите не ги ли е срам. Ужас
158
2
 
16
 
! Отговори
o/o преди 2 години
Вече няма *** в парламента .остана само тази ПДП.
157
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не мога да си обясня тези хора защо не минат един курс по ораторство. Как да си контролират тембъра, къде да правят паузи, на какво да наблягат. Това тяхното словоизлияние не се слуша. Реже слуха.
156
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази ли *** им измисля лозунгите на партията на мутрите-ГЕРБ. Предния беше работа, работа, работа, но само за другите, а за тях-гепване, гепване, гепване колокото могат.
155
2
 
15
 
! Отговори
фф преди 2 години
от къде излизат тея ве ??? и мен ме е страх
154
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този кошмарен визуален и гласов ужас ме преследва дълго щом го зърна. И затова бягам щом ми се появи на телевизоро.
153
3
 
19
 
! Отговори
Шефа на ДАНС преди 2 години
Тези новите ме закопчаха мноу кофти край благоевград. Тъкмо да гърмя едно животно в гората със снайпера, излизат ми едни кадети с маски и ми викат горе ръцете. Викам абе еей, вие знаете ли кой съм аз? Само едно обаждане и ще търкате пода на районното. Ония викат умре тая бате, тиквата и антуража му не пеят в хора, нема кой да ти помогне, дигай ръцете че ти отнасяме топките.
152
27
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаоса го създаде Радев, в съдружие със засегнатите от Гешев башмутри.
151
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ щял да бъде опозиция на хаоса който създаде :)
150
5
 
16
 
! Отговори
- преди 2 години
Дори френски "език" не ми се "учи" с таз!Типична Бойковска ......!
149
4
 
21
 
! Отговори
Читател преди 2 години
Бяха няколко латерни в НС преди години,остана само Деса дуловска. Повръща им се на хората от фльорци със специални предназначения.Десо,птица прелетна,прочети колко те имат за нормална читателите на най големия и социален сайт,Днес-БГ. -160,ти удари десетката братле!
148
3
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен ..Натиснах "Палец нагоре" само веднъж..Уви,повече не мога..Ако можех,щях СТО пъти да подкрепя изключително точния ти,макар и много семпъл анализ!
147
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, как може това да е жена! Ужас просто. И не е до визия. Кой грозен, кой красив. Говорим за излъчване на вампир.
146
5
 
21
 
! Отговори
Дуловска свиркаджйка преди 2 години
Ново двадесет- конструктивна проституция.На такива трябва да им разпорят хастара и да го обърнат наопаки.
145
4
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
"Нема пълно щастие"....След като УВОЛНИХМЕ ТиквоХунтата се почувствахме истински щастливи..Но не си дадохме сметка,че ТАЯ,ЧОРБАДЖИЯТА й и останалите Мутродържанки,ще продължат да ни досаждат по всякакви начини.."Ти го гониш през вратата,то нахълтва през прозореца"....Докато не вкараме ЯДРОТО на ПРЕСТЪПНАТА "ОПГ",наречена "герп",ще наливаме само "от пусто в празно"..
144
4
 
10
 
! Отговори
иво преди 2 години
деске,дай да ти изцапам очилата ,малко да се успокоиш,и да мирясаш.малко разнообразие от на вожда мекия да видиш