Първан Симеонов: Радев не иска избори 2 в 1

БСП е най-приемливата подкрепа за кабинет, смята политологът
21 юли 2021 11:10, Красимир Ангелов
79

Ще прилича ли 46-ият парламент на предишния и какъв живот го очаква?

Малко по-вероятно е да бъде по-дълъг животът на този кабинет, най-вече защото, хората искат все повече. Може би само ДБ не съм забелязал да са хазартни играчи. Президентът и той не иска нови избори, не му се ще да се смесват избори, тъй като това може да мъти водата на иначе така предизвестената му победа. Това заяви в "България сутрин" изпълнителният директор на "Галъп интернешънъл“ Първан Симеонов.

Още по темата
Той коментира и смяната на тактика от страна на Слави Трифонов и "Има такъв народ".

"Явно чете сигнала ясно, освен това ДБ даде да два ясни знака - ние не искаме председател на парламента, казаха те, тоест има един дух на омекотяване на напрежението", посочи Симеонов и продължи:

"Сега те вече имат над 110 мандата, така че сега трябва нещо да скалъпят, но трябва да видим БСП, тъй като са най-приемливата подкрепа за такъв кабинет. Дали ще се постигне някаква договореност, ще бъде добре и за БСП. Най-важното е, че БСП нямат думата, нищо не зависи от тях, и сега може да играят и това е най-интересното. ДПС - не може да забраниш на някой да те подкрепа. Има прагматици в политиката и има новонавлизащи, които говорят малко плакатно и сами си патят от това, защото сами си вдигат летвата. В българския парламент няма начин освен диалог и компромис", подчерта социологът.

И допълни: "Има такъв народ" лека по-лека ще започне да става партия, те са явление. Те вече са малко  обезвредени като взрив, ако получат такива непоискани подкрепи", каза още Симеонов.

Относно предложенията за председател на НС и министър-председател, социологът отбеляза, че "Има такъв народ", нямат право на повече грешки.

"Ива Митева е едно от попаденията. Ива Митева за министър- председател? Такива са слуховете, но не знам. ИТН нямат право на грешки.  Трябва да е фигура, която е проверена. Всички прожектори са се насочили към това, кой ще слезе като премиер", коментира Първан Симеонов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАПРОТИВ!!! Радев ИСКА избори 2 в 1. Просто ще стане очевидно, че е преял с власт, която твърдо върви срещу Констиуционния порядък и се опитва да се крие зад псевдо-правитлество, което се надява да може да контролира чрез хората, които неговата военна хунта постави в силовите ведомства! Всеки непослушен ще бъде махан и така до президентските избори. Вървим към утвърждаване на неформално президентско управление от авторитарен тип: на Радев му е най-удобно да управлява чрез нестабилен кабинет!!!
36
6
 
14
 
! Отговори
а преди 2 години
Беше ясно, че цялото упражнение беше да се върне ДПС на власт. Голям цирк ни очаква! А *** дето гласуваха за куция наркоман няма какво да коментираме. Да не говорим за театрото, което спретнаха новите стари лица от ДБ! Enjoy!!!
35
5
 
11
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
"...на иначе така предизвестената му победа" Аааааа, това не е въобще сигурно. Победата на тандемът Узунов-Радев, въобще не е сигурна! Особено, ако Борисов предложи качествен кандидат за президент, ако е умен Борисов, наистина, това му е много важният ход! Примерно, аз, който съм гласувал за Радев, за да падне Бойко, тогава, сега ще гласувам за противният кандидат, за да накажа Узунов, който наистина прекали в българската политика.А Радев Живков се оказа неспособен да му противодейства!
34
1
 
6
 
! Отговори
Поръчково преди 2 години
Този се изявява като адвокат на олигарсите.
33
1
 
5
 
! Отговори
инж преди 2 години
хаха кво означвава омекотяване на напрежението бе, ка ***? откъде ги намрате тия, те не могат да говорят!
32
1
 
14
 
! Отговори
noname преди 2 години
Тези измислени "експерти" как разбраха какво мисли Радев. Как винаги знаят какво мислят хората. Смешници.
31
14
 
21
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Радев въобще не иска избори защото отлита от поста , няма чак такава голяма харизма или пък свърши нещо полезно .
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 33 Трагедия е всичко, сега взеха да повтарят като папагали - народа, народааааа, правим всичко за народа :)))
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 33Можеше да е Любен Дилов
28
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не иска, разбира се. Защото при нови избори 2в1 и при 20-23% процента гласували за Герб, ще се хване за палците на краката.
27
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Надявах се председателят на НС да е с ясна дикция.
26
5
 
13
 
! Отговори
до АНОНИМНИТЕ преди 2 години
МАЙ НА ВАС ЩЕ СЕ ДАДАТ ПОДХОДЯЩИ ИНСТРУМЕНТИ, защото след Комитетова някой ще трябва да довършва магистралите, а и да ремонтира старите пътища И ТО БЕЗ ПАРИ, защото от хунтата обещаха вече пари да не се раздават... ЗАДАВА СЕ ново бригадирско движение, защото на толкова много протестъри няма къде да се намери службица
25
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
днес герберските cвинe отново ще напълнят форума с техните простотии
24
1
 
4
 
! Отговори
7 преди 2 години
До АнонименНе роден и никога не е живял на село!
23
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При една истинска власт , тоз козел и колегите му социалози трябва да им се даде лопата , кирка или мотика да работят за благото на народа.
22
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първанееее, Първанееее, върни се на село че там най то отива. И не се изказвай неподготвен че ставаш за смях
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очилата му са като на заварчик
20
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първан Симеонов с коефициент на интелигентност започващ с нула ... всъщност е полезен с това, че ако каже нещо поне знам, че ще стане точно обратното
19
3
 
4
 
! Отговори
До 19 преди 2 години
Какво му е на очилата?
18
4
 
20
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
ИВА МИТЕВА ВЕЧЕ БЕШЕ ИЗБРАНА ЗА ПРЕДСЕДАТЕЛ НА НС С ГЛАСОВЕТЕ НА..........ДПС!!!!! КАКВА ИЗНЕНАДА!!!! ДПС ЩЕ Е ПАК ЗЛАТНИЯТ ПРЪСТ НА НОВОТО ПРАВИТЕРСТВО НА ИТН. ТОЧКА!!! ДБ + ДПС = СМЯХ В ЗАЛАТА!!! А ПОСЛЕ ИМАЛО КОНСПИРАТИВНИ ТЕОРИИ, А ХА ХА!!!