Първан Симеонов: Радев не иска избори 2 в 1

БСП е най-приемливата подкрепа за кабинет, смята политологът
21 юли 2021 11:10, Красимир Ангелов
79

Ще прилича ли 46-ият парламент на предишния и какъв живот го очаква?

Малко по-вероятно е да бъде по-дълъг животът на този кабинет, най-вече защото, хората искат все повече. Може би само ДБ не съм забелязал да са хазартни играчи. Президентът и той не иска нови избори, не му се ще да се смесват избори, тъй като това може да мъти водата на иначе така предизвестената му победа. Това заяви в "България сутрин" изпълнителният директор на "Галъп интернешънъл“ Първан Симеонов.

Още по темата
Той коментира и смяната на тактика от страна на Слави Трифонов и "Има такъв народ".

"Явно чете сигнала ясно, освен това ДБ даде да два ясни знака - ние не искаме председател на парламента, казаха те, тоест има един дух на омекотяване на напрежението", посочи Симеонов и продължи:

"Сега те вече имат над 110 мандата, така че сега трябва нещо да скалъпят, но трябва да видим БСП, тъй като са най-приемливата подкрепа за такъв кабинет. Дали ще се постигне някаква договореност, ще бъде добре и за БСП. Най-важното е, че БСП нямат думата, нищо не зависи от тях, и сега може да играят и това е най-интересното. ДПС - не може да забраниш на някой да те подкрепа. Има прагматици в политиката и има новонавлизащи, които говорят малко плакатно и сами си патят от това, защото сами си вдигат летвата. В българския парламент няма начин освен диалог и компромис", подчерта социологът.

И допълни: "Има такъв народ" лека по-лека ще започне да става партия, те са явление. Те вече са малко  обезвредени като взрив, ако получат такива непоискани подкрепи", каза още Симеонов.

Относно предложенията за председател на НС и министър-председател, социологът отбеляза, че "Има такъв народ", нямат право на повече грешки.

"Ива Митева е едно от попаденията. Ива Митева за министър- председател? Такива са слуховете, но не знам. ИТН нямат право на грешки.  Трябва да е фигура, която е проверена. Всички прожектори са се насочили към това, кой ще слезе като премиер", коментира Първан Симеонов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари