Тома Биков: В 46-ия парламент няма условия за стабилно правителство

ГЕРБ настоява Бойко Рашков да бъде изслушван в парламента
21 юли 2021 22:30, Нели Христова
28
Тома Биков: В 46-ия парламент няма условия за стабилно правителство
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ настоя вътрешният министър Бойко Рашков да бъде изслушван в парламента след твърденията му за незаконните подслушвания. Какво да очакваме?

"Това няма да е единственият път, в който викаме Бойко Рашков в парламента. Докато е министър, ние ще го извикаме още няколко пъти. Ще държим да бъде изслушван по редица теми, на които дължи отговори. Това е служебен министър, който работеше безконтролно през последните два месеца", заяви в "Денят ON AIR" Тома Биков - депутат от коалицията ГЕРБ-СДС.

И добави, че очакванията са той да се появи в парламента и да даде ясни отговори, както и да представи доказателства за думите си. Биков посочи, че служебното правителство е неадекватно.

"Служебното правителство излезе генерално от духа на Конституцията. Неслучайно, според Конституцията, не е позволено кандидати за народни представители да бъдат служебни министри и служебни заместник-министри", уточни още Биков.

По думите му служебното правителство трябва да стои като арбитър в една политическа криза, а не ясно да подкрепя някои политически сили, както се е случило сега. Той добави, че изборите вместо да решат политическата криза, са я задълбочили.

Относно ниската избирателна активност на 11 юли, депутатът от ГЕРБ-СДС посочи, че е имало тежка антикампания.

"Имаше тежка антикампания, конфронтационна, и то между служебното правителство и една от политическите сили. Това е изкривяване на политическата сила. Би трябвало кампанията да се води между една и друга политическа сила", категоричен е политикът.

Биков подчерта, че парламентът е изправен пред предизвикателството да тръгне от една по-ниска легитимност. И уточни, че биха подкрепили само тези предложения, които им харесват.

"В 46-ия парламент няма условия за стабилно правителство", категоричен е народният представител.

"Г-жа Митева беше избрана благодарение на подкрепата на ДПС. Това е явен симптом за това какво предстои. Ние сме в опозиция, нямаме никакви очаквания, желание да бъдем в това управление. Но нека те бъдат честни към хората на кого разчитат за управление", каза още Биков пред Bulgaria ON AIR.

Гостът в студиото бе категоричен, че четвъртата вълна на коронавируса е сигурна. Биков се надява новото правителство да има адекватен министър на здравеопазването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
няма преди 2 години
,,стабиуно,, правителство за КРАЖБИ-жалко
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГОВОРИТЕЛКАТА НА СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА ПРОКУРАТУРА В РОЛЯ, КАТО ХУМОРИСТА МИРЧА КРИШАН КАЗА, ЧЕ ПРОКУРОРИТЕ ОТ СПЕЦИАЛИЗИРАНАТА ПРОКУРАТУРА НИКОГА НЕ СА ВЛИЗАЛИ В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО, ЗАЩОТО КОГАТО ЧУЕЛИ ИМЕТО ВЪВ СВИНСКИ УЖАС БЯГАЛИ НА ОКОЛОВРЪСТНОТО. ТАМ СЕ НАЛАГАЛО ЕДНИ С ЧЕРНИ ДРЕХИ, С КАСКИ И АВТОМАТИ ДА ГИ ВОДЯТ НА КОЛЕНЕ ПРЕД ПРЕЗИДЕНТСТВОТО ДА СЕ МОЛЯТ НА ШЕСТНАЙСТИЯТ КОНЯР ДА ГИ ПОКАНИ В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО.
22
0
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Този оли...ен ако е биков, чак косата му изпопадала че не на власт при "бащицата" !
21
0
 
8
 
! Отговори
те такааа преди 2 години
Томата като цяло е заложил на куц кон с наднормено тегло.Ще има да се вайка още доста време, докато го осмисли със шкембе чорбата която се лашка у глупавицата му!
20
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя придворен шут на какъв се прави?Борисов идваше ли да го изслушва парламента,че сега дава зор да идва Рашков?!Само раздува глупости и не му се вярва,че ГЕРБ отече в канала!
19
2
 
10
 
! Отговори
биков преди 2 години
въобще е разбрал че е в кюпа и е решил изглежда да заличи кариерата си преди да скочи от потъващия кораб наречен ГЕРБ
18
3
 
15
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
Кое тоя грозник на снимката? Ако е Биков, да си застреля пластичния хирург!
17
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нищо нека сринат всичко и да е урок са българите, въпреки че Бойко построи неща за десетилетия напред, има да крадат много червено чалгарите
16
5
 
18
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Този е друга тиква :)))
15
9
 
9
 
! Отговори
Ей Томе, преди 2 години
Не и ли е ясно, че в този парламент няма условия за създаване на правителство, защото почти всичките политически партии са конституционно не легитимни, като започнеш от путинистките и етническите партии, та стигнеш до събраните от кол и въже чалгари. Имай търпение, ще дойдат други времена...
14
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На снимката е Цветомир Паунов.
13
25
 
15
 
! Отговори
Влади преди 2 години
Грешката на "диктатора" ББ беше, че се върза на всички фалшиво протестиращи и гледаше на всеки да угоди. Ако беше пратил полицията да понабие платените от Божков кресльовци, ако бяха затворили 5-сайта за фалшиви новини на еременчето и бяха скъсали от глоби Божков ТВ, сега нещата щяха да са други. А не да чакаме болести и глад, а маймуноподобни простаци да се гаврят с парламент и народ. Бойко беше прекалено мек!
12
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тома Биков - политически ескорт.
11
12
 
22
 
! Отговори
Герберски СмЪрдел преди 2 години
Имаме новина за Биков -на никой не му пука кого и за какво викате , нямате думата вече.
10
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този няма ли да си го приберат от лудницата?
9
15
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителството на баце и патриотарите четири години управляваше без контрол от парламента обаче на бичето тогава това не му правише впечатление
8
16
 
26
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ГНУСНИ И ЛУКАВИ ГЕРБЕРСКИ ФИЗИОНОМИИ!
7
11
 
10
 
! Отговори
14 преди 2 години
А не може ли да си направи операция на менискус? Като уплашения ви вожд?
6
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе Биков не е ли кадър на БСП ? :)) Смешно е да държи сметка на "лудия" Рашков, че чак щял да го привиква...хахахаха :)) Не знаех че ГЕРБ са спечелили изборите, щел да го привиква и да му държи сметка, голем смех :))
5
3
 
11
 
! Отговори
Да стана актьор преди 2 години
И да се нарежда за помощи.