Тома Биков: В 46-ия парламент няма условия за стабилно правителство

ГЕРБ настоява Бойко Рашков да бъде изслушван в парламента
21 юли 2021 22:30, Нели Христова
28
Тома Биков: В 46-ия парламент няма условия за стабилно правителство
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ настоя вътрешният министър Бойко Рашков да бъде изслушван в парламента след твърденията му за незаконните подслушвания. Какво да очакваме?

"Това няма да е единственият път, в който викаме Бойко Рашков в парламента. Докато е министър, ние ще го извикаме още няколко пъти. Ще държим да бъде изслушван по редица теми, на които дължи отговори. Това е служебен министър, който работеше безконтролно през последните два месеца", заяви в "Денят ON AIR" Тома Биков - депутат от коалицията ГЕРБ-СДС.

И добави, че очакванията са той да се появи в парламента и да даде ясни отговори, както и да представи доказателства за думите си. Биков посочи, че служебното правителство е неадекватно.

"Служебното правителство излезе генерално от духа на Конституцията. Неслучайно, според Конституцията, не е позволено кандидати за народни представители да бъдат служебни министри и служебни заместник-министри", уточни още Биков.

По думите му служебното правителство трябва да стои като арбитър в една политическа криза, а не ясно да подкрепя някои политически сили, както се е случило сега. Той добави, че изборите вместо да решат политическата криза, са я задълбочили.

Относно ниската избирателна активност на 11 юли, депутатът от ГЕРБ-СДС посочи, че е имало тежка антикампания.

"Имаше тежка антикампания, конфронтационна, и то между служебното правителство и една от политическите сили. Това е изкривяване на политическата сила. Би трябвало кампанията да се води между една и друга политическа сила", категоричен е политикът.

Биков подчерта, че парламентът е изправен пред предизвикателството да тръгне от една по-ниска легитимност. И уточни, че биха подкрепили само тези предложения, които им харесват.

"В 46-ия парламент няма условия за стабилно правителство", категоричен е народният представител.

"Г-жа Митева беше избрана благодарение на подкрепата на ДПС. Това е явен симптом за това какво предстои. Ние сме в опозиция, нямаме никакви очаквания, желание да бъдем в това управление. Но нека те бъдат честни към хората на кого разчитат за управление", каза още Биков пред Bulgaria ON AIR.

Гостът в студиото бе категоричен, че четвъртата вълна на коронавируса е сигурна. Биков се надява новото правителство да има адекватен министър на здравеопазването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТОМА БИКОВ Е БИТА КАРТА. ПЛАЗМОДИЙ ОТ МИНАЛОТО
3
7
 
24
 
! Отговори
Тома Биков преди 2 години
Борисов не е диктатор, той е карикатура на диктатор! Този човек толкова си е повярвал, че е забравил кой е и от къде идва.
2
3
 
19
 
! Отговори
Упс! преди 2 години
Тоя на снимката не е Биков. Просто бик.
1
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За бичето има написана песен - велик ибхихчия на - боико е тои