БСП - Павликени поиска оставката на Корнелия Нинова

Весела Лечева: Не се вслушва в нашите забележки
22 юли 2021 22:12, Красимир Ангелов
21

Общинската организация на БСП в Павликени свали доверието си от лидера на партията Корнелия Нинова и поиска нейната оставка. Основният мотив е допуснатите грешки на лидера, довели до ниския резултат на БСП на парламентарния вот. Според Весела Лечева, член на Националния съвет на партията, БСП трябва да се яви още на президентските избори с ново ръководство.

От години БСП в Павликени е първа политическа сила. Успява включително и на последните избори. След 11 юли обаче, разочарованието сред активистите е огромно, твърди общинският председател Христо Кавалски.

"БСП никога не е имала такъв нисък резултат на национално ниво - около 300 и няколко хиляди гласа - това е най-ниският резултат след 89-та година! Обединени са социалистите от Община Павликени, че е крайно време да се поеме лична отговорност от г-жа Нинова. Поемайки тази лична отговорност, най-бързият вариант е подаването на оставка!", заяви Христо Кавалски:

Още по темата
Бившият депутат от Великотърновско и член на Националния съвет на БСП Весела Лечева е категорична, че слабият резултат от вота обрича партията да не е в управлението с години, а младите хора в нея – да са без мотивация.

"Това е много тежък момент! Видяхме, че това ръководство, начело с Корнелия Нинова, вярва в своята безпогрешност, без да се вслушва в нито една от нашите забележки! Предстоят много тежки и сложни политически времена и за да има БСП някакво бъдеще в следващите месеци, тъй като предстоят президентски избори, не дай си Боже и някакви извънредни парламентарни, ние трябва да отидем с много различно и отговорно ръководство! Ръководство, което умее да слуша, да ръководи и което да не допуска тежки политически грешки, които направи в два поредни избора" ,категорична е Весела Лечева.

На въпрос на Bulgaria ON AIR за поисканата оставка, Корнелия Нинова отказа коментар.

"Вътрешно-партийни въпроси не обсъждаме тук в парламента", каза Нинова.

Очаква се и други организации от Великотърновско и страната да свалят доверието си от Нинова, а в неделя по време на Националния съвет на партията, този въпрос да се постави на дневен ред.

Повече вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


21
Още от Политика
Кой какви очаквания има от преговорите с ИТН?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 дни
Добре че прочетох тази статия, за да си направя извода никога, ама никога да не годя в този град от селски тип в северна България :))) 9000 човека, тоест не човека, а комуниста население и БСП всеки път печелило там. Представям си каква разруха е и колко дрЪти комунисти има там :)))
19
0
 
2
 
! Отговори
ООООХ... преди 2 дни
АМА ВИЕ ДОБРЕ ЛИ СТЕ ТЕЗИ ГИ ПРАВИТЕ КОМУНИСТИ НЯМА ТАКИВА ОТДАВНА - ТЕЗИ НАТЕГАЧИ ЗА ВЛАСТ А КОРНЕЛИЯ ВСИЧКИ Я ХАРЕСВАТ ЛЕЧЕВА ЛИ ДА СЛОЖАТ ОООХ ИМА ТОЛКОВА ТЪПИ ХОРА ВСИЧКИ СТАРИ ОТ БСП КАТО НЕ ГИ НАПРАВЯТ ДЕПУТАТИ И ЗАПОЧВАТ ДА ЛАЯТ ПО ТЕЛЕВИЗИИ САЙТОВЕ А НЕ СМЯТАТ ЧЕ НИЩО НЕ СА НАПРАВИЛИ ЗА БСП ДА ИМА ПОВЕЧЕ ДЕПУТАТИ САМО ИСКАТ
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Лечева може да иде при Ристьо той е баш комунист.
17
0
 
0
 
! Отговори
Майчините домове преди 2 дни
Каспичан, Курило в едно с Горна, Долна и Средна баня подкрепят всяко (*** дума) таковата де, следователно и раждаемостта подкрепят
16
0
 
5
 
! Отговори
Лаик преди 2 дни
А Николай Василев се оплакваше от ""приятелски огън""........ Тук да видиш ти - залп след залп / само крайцера""Аврора"" не участва все още /
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Курнелия обеща веднъж, че ще си подаде оставката - неудържа на. Направи "голяма" коалиция 14%. Но комунист дава властта само с кръв. Да се сбият с Лечева та малко цирк да гледаме!
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ако не бяха създали ИТН, БСП щеше да победи на изборите, твърде е възможно да са създали тази партия, за да не вземе БСП властта или поради техни си причини за крадене.
13
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Очаква се включване и от Куртово Конаре...
12
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Сакън, нали ще ходи да д,,,,,а в събота чакайте да видите колко ще изработи пък тогава
11
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До АнонименКакво ми натискаш минус, на изборите се видя, определена група работят за това , БСП да не получи власт, въпреки, че реалната опозиция беше точно БСП, умишлено(!!!) се прави, но БСП не трябва да се отказват , а това да ги амбицира да работят в различни направления и по всякакви начини за партията си и вдигане на резултата!
10
3
 
6
 
! Отговори
Тц, тц преди 2 дни
А Трифонов е поканил Нинова на разговори?!Тази, която беше нарекъл НИКАКВА:-))) Сигурно е претърпяла катарзис..
9
1
 
4
 
! Отговори
Тц, тц преди 2 дни
А Аврора даде ли залп?
8
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До ДО БСПНинова е принципен човек , добра лидерка е,има и добри идеи,добра програма и за населението, но всичко се дължи на странични фактори, вината не е в хората на БСП или Нинова, а други се опитват да не допуснат БСП до властта !
7
6
 
9
 
! Отговори
ДО БСП преди 2 дни
Пичове и Пички - Корлнелия е под вода .Най-слабия Лидер на БСП .
6
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
БСП е добра партия , не плюйте по собствената си партия!
5
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Нинова не е харесвана от гербаджиите, а не от бесепарите , но неуспеха , не се дължи на Нинова, а на странични фактори, но ако искат , все пак може и да сменят Нинова, но едва ли това е причината, трябва всички да започнат да работят за партията си по различни начини, да се договарят и с други партии, ако това ще им донесе упех и покачване на резултата.
4
2
 
6
 
! Отговори
дедо Ви преди 2 дни
Лечева,....що чак сега.....????
3
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Проблема не е в Нинова , а Лечева е човек близък на Първанов, проблема е , че троловете ви смазаха навсякъде из нета от години насам! Трябва да работите за партията си, да привлечете и бизнесмени с възможности,които да ви подпомогнат.
2
7
 
7
 
! Отговори
gosho преди 2 дни
tazi ninova samo s boy moje da ya nakarate da se mahne
1
3
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 дни
Утре и Полски Тръмбеш :)))