БСП - Павликени поиска оставката на Корнелия Нинова

Весела Лечева: Не се вслушва в нашите забележки
22 юли 2021 22:12, Красимир Ангелов
21

Общинската организация на БСП в Павликени свали доверието си от лидера на партията Корнелия Нинова и поиска нейната оставка. Основният мотив е допуснатите грешки на лидера, довели до ниския резултат на БСП на парламентарния вот. Според Весела Лечева, член на Националния съвет на партията, БСП трябва да се яви още на президентските избори с ново ръководство.

От години БСП в Павликени е първа политическа сила. Успява включително и на последните избори. След 11 юли обаче, разочарованието сред активистите е огромно, твърди общинският председател Христо Кавалски.

"БСП никога не е имала такъв нисък резултат на национално ниво - около 300 и няколко хиляди гласа - това е най-ниският резултат след 89-та година! Обединени са социалистите от Община Павликени, че е крайно време да се поеме лична отговорност от г-жа Нинова. Поемайки тази лична отговорност, най-бързият вариант е подаването на оставка!", заяви Христо Кавалски:

Още по темата
Бившият депутат от Великотърновско и член на Националния съвет на БСП Весела Лечева е категорична, че слабият резултат от вота обрича партията да не е в управлението с години, а младите хора в нея – да са без мотивация.

"Това е много тежък момент! Видяхме, че това ръководство, начело с Корнелия Нинова, вярва в своята безпогрешност, без да се вслушва в нито една от нашите забележки! Предстоят много тежки и сложни политически времена и за да има БСП някакво бъдеще в следващите месеци, тъй като предстоят президентски избори, не дай си Боже и някакви извънредни парламентарни, ние трябва да отидем с много различно и отговорно ръководство! Ръководство, което умее да слуша, да ръководи и което да не допуска тежки политически грешки, които направи в два поредни избора" ,категорична е Весела Лечева.

На въпрос на Bulgaria ON AIR за поисканата оставка, Корнелия Нинова отказа коментар.

"Вътрешно-партийни въпроси не обсъждаме тук в парламента", каза Нинова.

Очаква се и други организации от Великотърновско и страната да свалят доверието си от Нинова, а в неделя по време на Националния съвет на партията, този въпрос да се постави на дневен ред.

Повече вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Добре че прочетох тази статия, за да си направя извода никога, ама никога да не годя в този град от селски тип в северна България :))) 9000 човека, тоест не човека, а комуниста население и БСП всеки път печелило там. Представям си каква разруха е и колко дрЪти комунисти има там :)))
16
0
 
4
 
! Отговори
ООООХ... преди 2 години
АМА ВИЕ ДОБРЕ ЛИ СТЕ ТЕЗИ ГИ ПРАВИТЕ КОМУНИСТИ НЯМА ТАКИВА ОТДАВНА - ТЕЗИ НАТЕГАЧИ ЗА ВЛАСТ А КОРНЕЛИЯ ВСИЧКИ Я ХАРЕСВАТ ЛЕЧЕВА ЛИ ДА СЛОЖАТ ОООХ ИМА ТОЛКОВА *** ХОРА ВСИЧКИ СТАРИ ОТ БСП КАТО НЕ ГИ НАПРАВЯТ ДЕПУТАТИ И ЗАПОЧВАТ ДА ЛАЯТ ПО ТЕЛЕВИЗИИ САЙТОВЕ А НЕ СМЯТАТ ЧЕ НИЩО НЕ СА НАПРАВИЛИ ЗА БСП ДА ИМА ПОВЕЧЕ ДЕПУТАТИ САМО ИСКАТ
15
0
 
0
 
! Отговори
Майчините домове преди 2 години
Каспичан, Курило в едно с Горна, Долна и Средна баня подкрепят всяко (*** дума) таковата де, следователно и раждаемостта подкрепят
14
0
 
7
 
! Отговори
Лаик преди 2 години
А Николай Василев се оплакваше от ""приятелски огън""........ Тук да видиш ти - залп след залп / само крайцера""Аврора"" не участва все още /
13
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** обеща веднъж, че ще си подаде оставката - неудържа на. Направи "голяма" коалиция 14%. Но комунист дава властта само с кръв. Да се сбият с Лечева та малко цирк да гледаме!
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако не бяха създали ИТН, БСП щеше да победи на изборите, твърде е възможно да са създали тази партия, за да не вземе БСП властта или поради техни си причини за крадене.
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сакън, нали ще ходи да д,,,,,а в събота чакайте да видите колко ще изработи пък тогава
10
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименКакво ми натискаш минус, на изборите се видя, определена група работят за това , БСП да не получи власт, въпреки, че реалната опозиция беше точно БСП, умишлено(!!!) се прави, но БСП не трябва да се отказват , а това да ги амбицира да работят в различни направления и по всякакви начини за партията си и вдигане на резултата!
9
3
 
6
 
! Отговори
Тц, тц преди 2 години
А Трифонов е поканил Нинова на разговори?!Тази, която беше нарекъл НИКАКВА:-))) Сигурно е претърпяла катарзис..
8
1
 
5
 
! Отговори
Тц, тц преди 2 години
А Аврора даде ли залп?
7
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДО БСПНинова е принципен човек , добра лидерка е,има и добри идеи,добра програма и за населението, но всичко се дължи на странични фактори, вината не е в хората на БСП или Нинова, а други се опитват да не допуснат БСП до властта !
6
7
 
9
 
! Отговори
ДО БСП преди 2 години
Пичове и Пички - Корлнелия е под вода .Най-слабия Лидер на БСП .
5
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП е добра партия , не плюйте по собствената си партия!
4
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова не е харесвана от гербаджиите, а не от бесепарите , но неуспеха , не се дължи на Нинова, а на странични фактори, но ако искат , все пак може и да сменят Нинова, но едва ли това е причината, трябва всички да започнат да работят за партията си по различни начини, да се договарят и с други партии, ако това ще им донесе упех и покачване на резултата.
3
3
 
6
 
! Отговори
дедо Ви преди 2 години
Лечева,....що чак сега.....????
2
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблема не е в Нинова , а Лечева е човек близък на Първанов, проблема е , че троловете ви смазаха навсякъде из нета от години насам! Трябва да работите за партията си, да привлечете и бизнесмени с възможности,които да ви подпомогнат.
1
4
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Утре и Полски Тръмбеш :)))