Гешев: Тази нелегитимна политическа цел е да се компрометира ВСС

Той се обърна към проф. Стоилов и се извини, че е принуден да подпише предложението
Обновена: 22 юли 2021 11:00 | 22 юли 2021 10:58, Нели Христова
343
Гешев: Тази нелегитимна политическа цел е да се компрометира ВСС
Снимка: БГНЕС

Всичко това, което се случва и ще продължи да се случва, е резултат не от това, че прокуратурата не работи, а точно, защото прокуратурата работи. Това каза главният прокурор на Иван Гешев на заседанието на Пленума на Висшия съдебен съвет, предаде БГНЕС.

Гешев се обърна към проф. Стоилов с думите: "Извинявайте. Извинявам ви се и съжалявам, че сте принуден да подпишете това предложение с ясното разбиране, че то е един политически акт на изпълнителната власт, чрез служебен министър на вътрешните работи и министър на правосъдието, който политически акт за съжаление освен, че няма никакви юридически аргументи или квази юридически аргументи, в крайна сметка преследва една нелигитимна политическа цел", каза Гешев по повод предложението за предсрочно прекратяване на мандата му.

Главният прокурор заяви, че тази нелегитимна политическа цел е още на първия лист от изложението на служебния министър на вътрешните работи. „А, тя основно е не отстраняване на главния прокурор, а компроментиране и делигитимиране на ВСС, овладяване на части от съдебната власт или на цялата, и в крайна сметка нарушаване на основни европейски принципи като върховенство на правото, независима съдебна власт, разделение на властите и правова държава”, заяви Гешев.

Той каза и благодаря.

„Благодаря на своите колеги прокурори, следователи и съдебни служители. Благодаря им за това, защото всичко това, което се случва и ще продължи да се случва е резултат не от това, че прокуратурата не работи, а точно, защото прокуратурата работи, и защото представители на прокуратурата достойно и смело при спазване на закона направиха действия съобразно българския закон спрямо лица, които в предишни периоди бяха считани за недосегаеми. Хора, които разполагат с изключително голям финансов ресурс, хора, които работят за чужди държави, решиха проблема с телефонните измами към този момент, за което благодаря на колегите от МВР”, изброи Гешев. Той посочи още и че за първи път бяха подигнати обвинения на действащ министър от действащо правителство и действащ зам.-министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
298
2
 
1
 
! Отговори
Съвет преди 2 години
Тоз няма ли най после да ни освобождава от присъствието си. България е най корумпираната и бедна държава във Европа и е сред най зле държавите във света и Гешев казвя че работели. Пълен смях. Да се маха и да идва някой който разбира и му се работи.
297
0
 
3
 
! Отговори
Човек преди 2 години
Съдебната система се оценява от хората от това как си върши работата. Има ли справедливост в България? Има ли законен ред? Мисля, че за всеки нормален човек е ясно, че няма. На мен ми е обидно да гледам държавата в такова състояние. А тези седнали да се жалват как някой им уронвал престижа! Хайде бе, къде са ви присъдите, къде ви е морала и справедливостта?!
296
6
 
3
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Цялата държавна машина и институции са впрегнати срещу Гешев ! И това е , защото единствен Гешев остана като пречка за новата руска окупация. Фигурантът се тресе от страх , защото след няколко месеца няма да има имунитет и само Гешев ще го чака и ще дрънка белезниците ! Предателят на България се казва Румен Радев и се чуди как да махне единствения човек ,който може да го озапти!
295
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каскет кога ще разследваш тиквата за чекмеджетата , кажи къскет не го увъртай
294
6
 
3
 
! Отговори
Подкрепа преди 2 години
Пълна подкрепа за Иван Гешев в борбата му срещу олигарсите в България и техните адвокати шефове на парламентарни групи в парламента!
293
3
 
3
 
! Отговори
Миналото преди 2 години
Плаче и кълне....Помнете ми думата, не е далече времето когато и тиквата и каскетът и техните слуги ще са много притеснени.....
292
3
 
3
 
! Отговори
Пурко преди 2 години
Мощен екип *** в този сайт показва, че ББ още има пари за имидж и плюене по инакомислещите. Да си харчите със здраве. 30 сребърника не са толкова много.
291
1
 
5
 
! Отговори
Едно към едно преди 2 години
Тоя наглец дори няма легитимно юридическо образование! С дипломата от Школата в Симеоново, която е завършил, може само да си вее в горещините. И да мълчи, защото поне тогава не говори глупости.
290
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка ве милиционер.
289
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев да разследва каква икономическа дейност развива Рашков 30 години за да придобие толкова имоти за толкова пари.
288
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде живее и колко му струва охраната на шопара с каскет.
287
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно платените викачи пред съдебната палата дали въобще знаят какво прави главния прокурор, или някои просто им е дал 5 лева да викат оставка ... разбирам, че Бойко спъваше държавата, но превратаджиите вече прекаляват
286
5
 
6
 
! Отговори
До 316 преди 2 години
ВСС не е разгледал по същество,защото по същество предложение от изпълнителната власт за оставка е недопустимо,предвид принципа на разделение на властите и ненамеса в независим орган.Предложението на "проф".Рашков,да се чудиш какъв професор е ,затова,че Гешев публикувал СРС- та на Черепа за протестите как да манипулират тълпата,цъфнаха и партии на "протеста"-другата чуденка,а Черепа каза ,че протеста е негов,та в какви времена живеем?Партии на протеста на Черепа станаха депутати.Абсурдистан!
285
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гешев е прав,предложението е политическо и цели овладяване на съдебната власт от рашковци и радевци.Янаки притиснат от лудите Рашков и Радев стигна до самоунижение да се върти като мижитурка и участва в схемата,защото се е хванал на хорото и навярно помислил,че министерското кресло ще му вдигне имижда или му е обещано място на конституционен съдия ако изпълни поръчката,а Фигуранта остане втори мандат.Стоилов е възпитан човек,но в комбина с двама гамени падна до най ниското морално ниво
284
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не вярвам коварните комунисти да се задоволят само с разплискване на блатото. със сигурност имат по-големи планове за манипулация и по-задни мисли за бъдещето на държавата.
283
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От друга страна измъкването на ВСС показва неговата несъстоятелност, след като не може да се произнесе по всеки кадрови казус.
282
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВСС не е разгледал искането по същество - просто е решил, че нямат право изобщо да му искат оставката или да го отстраняват. Тоест, това е признание за системен проблем и комституционна криза. Системата е бъгава - може да работи само с определен тип хора, не с гешевци. Попада вътре един Гешев и на изхода почва да излиза брак.
281
4
 
3
 
! Отговори
Handel преди 2 години
За копрометират някого/някои трябва а ИМА С КАКВО да го/ги компрометират. По същество грух-грух директно признава че ВСС е корумпиран.
280
1
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Искам да видя един обесен ром пред парламента
279
1
 
5
 
! Отговори
що ревете преди 2 години
червени ***,тоя път и бай АХМЕД няма да ви отърве от народната любов