Гешев: Тази нелегитимна политическа цел е да се компрометира ВСС

Той се обърна към проф. Стоилов и се извини, че е принуден да подпише предложението
Обновена: 22 юли 2021 11:00 | 22 юли 2021 10:58, Нели Христова
343
Гешев: Тази нелегитимна политическа цел е да се компрометира ВСС
Снимка: БГНЕС

Всичко това, което се случва и ще продължи да се случва, е резултат не от това, че прокуратурата не работи, а точно, защото прокуратурата работи. Това каза главният прокурор на Иван Гешев на заседанието на Пленума на Висшия съдебен съвет, предаде БГНЕС.

Гешев се обърна към проф. Стоилов с думите: "Извинявайте. Извинявам ви се и съжалявам, че сте принуден да подпишете това предложение с ясното разбиране, че то е един политически акт на изпълнителната власт, чрез служебен министър на вътрешните работи и министър на правосъдието, който политически акт за съжаление освен, че няма никакви юридически аргументи или квази юридически аргументи, в крайна сметка преследва една нелигитимна политическа цел", каза Гешев по повод предложението за предсрочно прекратяване на мандата му.

Главният прокурор заяви, че тази нелегитимна политическа цел е още на първия лист от изложението на служебния министър на вътрешните работи. „А, тя основно е не отстраняване на главния прокурор, а компроментиране и делигитимиране на ВСС, овладяване на части от съдебната власт или на цялата, и в крайна сметка нарушаване на основни европейски принципи като върховенство на правото, независима съдебна власт, разделение на властите и правова държава”, заяви Гешев.

Той каза и благодаря.

„Благодаря на своите колеги прокурори, следователи и съдебни служители. Благодаря им за това, защото всичко това, което се случва и ще продължи да се случва е резултат не от това, че прокуратурата не работи, а точно, защото прокуратурата работи, и защото представители на прокуратурата достойно и смело при спазване на закона направиха действия съобразно българския закон спрямо лица, които в предишни периоди бяха считани за недосегаеми. Хора, които разполагат с изключително голям финансов ресурс, хора, които работят за чужди държави, решиха проблема с телефонните измами към този момент, за което благодаря на колегите от МВР”, изброи Гешев. Той посочи още и че за първи път бяха подигнати обвинения на действащ министър от действащо правителство и действащ зам.-министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


343
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
2
 
4
 
! Отговори
Такаааа ! преди 2 години
До Жоро...1/ Какво каза Доган на вожда от ГЕРБ :'' Най-голямите ни грешки са , че първо подгониХМЕ Божков , и 2-рата грешка е , че НАХЛУХМЕ В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО "!А защо подгониха Божков ,... ЗАЩОТО СИНЪТ НА ДОГАН ИМА СЪЩИЯТ БИЗНЕС ЗА ХАЗАРТ , КАТО ТОЗИ НА БОЖКОВ , ЗАТОВА ПО ЗАПОВЕД НА ДОГАН И ПЕЕВСКИ , ГЕШЕВ ПОДГОНИ ЛИЦЕТО БОЖКОВ / когото не познавам , за мен е човекът Х / .Кой разбрал , разбрал ....Постоянно се стига до Доган , Пеевски и Борисов ,... ЗАЩО ЛИ ?
217
1
 
3
 
! Отговори
:) преди 2 години
До логиката Като се смени ВСС. Сега на герб му е по-малка квотата ;)
216
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Гешев? "ил подгонил престъпниците..... Я ми изредете няколко имена с ефективни присъди?? Само прах в очите на хората! Някакви разследвания, обвинения и накрая нищо!" Марешки и Овчаров са с ефективни присъди. Нещо, с което не може да се опхвали НИТО ЕДИН главен прокурор. Също така Арабаджиеви са подсъдими. Божков е беглец от правосъдието и така нататък. Жалките ви опити да игорирате работата на Гешев НЕ МИНАВАТ!
215
1
 
0
 
! Отговори
гешевтроле, преди 2 години
До АнонименНа сокола трябваше да повдигне първо. Това е наистина смелост.
214
3
 
7
 
! Отговори
брей ,бре !? преди 2 години
До Жоро... И ТАКА ГИ подгони , че всички те ОСЪДИХА БЪЛГАРИЯ В СТРАСБУРГ ?!?!?Кой е осъден КОНКРЕТНО ---ефективно ???
213
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срамота е първия гл прокурор, осмелил се да повдигне обвинения на отрепките- ченгета ( всички с ПРЯКОРИ!) от " прехода" да му кроят шапката същите криминали представяйки се дори за " жертви"... Наглост! Черепа ли е жертва,? ПрокопиеФ КАОЛИНОВ ли е жертва? Балев ВИРТУАЛНИЯ КОЗАР ли е жертва, оня руското шпионче от президентсвото ли е жертва? Айде стига
212
2
 
0
 
! Отговори
гешевтроле, преди 2 години
До НадблюдателЕдинственият щатен сте Вие и наистина отговаряте на определението си - "Жалки мижитурки, пристрастени към лъжата!"
211
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изводът на Гешев : Прокуратурата работи само , ако аз съм начело на нея . :)
210
3
 
2
 
! Отговори
логиката преди 2 години
Как ще бъде изгонен Гешев , след като на КВОТНИЯТ ПРИНЦИП , от ГЕРБ ИМАТ МНОЗИНСТВО ????
209
4
 
2
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
До Жоро... А защо не ги ''подкара'' ПОДРЕД , а не по заповед от Доган , Пеевски и Бойко ? Кои първо трябваше да ''ПОДГОНИ'' , съгласен съм и за сега подгонените , НО ПРЕДИШНИТЕ ЩЕ СЕ ОБИДЯТ ЗА ТОВА ''ПРЕНЕБРЕЖЕНИЕ'' спрямо тях , ....НАЛИ ?!
208
4
 
10
 
! Отговори
SS преди 2 години
атаката не е срещу ВСС, прокуратурата, сийка, съда и съдиите, народа, или марсианците.Атаката е само и точно срещу каскета. Тоа трябва да се омете. Ако не - доматите, паветата, яйцата, рибите, дробчетата, 00-хартия, и т.н
207
5
 
7
 
! Отговори
гешевтроле, преди 2 години
До Анонимен Унизително беше, че ни сложиха този неграмотен милиционер за Главен прокурор. Колкото и злини да сториха предишните, поне бяха юристи.
206
4
 
3
 
! Отговори
Славия преди 2 години
От 10-тина години не бях гледал парламента, нивото е паднало много, но засега май Тома Биков е най-глупавият.
205
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Овладяването на съдебната система от фондациите- спонсори на Христо ще доведе до това австралийските убийци да ги пускат предсрочно и до едно манипулирано и зависимо правосъдие. Христо изпълнява усърдно поръчка да смачка държавността. Гешев не е най- доброто, което може да се излъчи, но и такова махане сега е унизително за държавата. Да оставят съдиите и прокурорите да се самоуправляват- това е най- разумно понеже те си знаят корумпираните и грантоедите- активисти и не биха ги допуснали в ред
204
2
 
2
 
! Отговори
:) преди 2 години
До Жоро Подкарва овчарят, а на прокурора малко по-друга му е задачата от това да осигурява на бившата работничка на пилон годишни доходи от над половин милион.
203
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе Жоро що не се гръмнеш. Много ли ти плащат
202
7
 
9
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Гешев подкара големите бандити в БГ и те направиха протест и си вкараха още техни хора в парламента
201
7
 
5
 
! Отговори
дребна подробност преди 2 години
Милиционерът с каскет малко се е объркал. Цялата съдебна система е само условно независима. Защото е зависима от суверена и законите. А в България тя само от тях е независима, от всичко друго е зависима. И самото негово изказване, че отстраняването му цели овладяване на съдебната система, потвърждава, че в момента той я владее цялата, което значи тежка зависимост.
200
7
 
7
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
Гешев подкара големите бандити в БГ и те направиха протест и си вкараха още техни хора в парламента
199
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спорят, кой е по-голям милиционер - Гешев или Рашков. Рашков е безспорен победител.