Отново сблъсък ДПС - ДБ в НС, този път за Сараите на Доган

За ГЕРБ спорът е смокиново листо, което да излъже избирателите
Обновена: 22 юли 2021 11:25 | 22 юли 2021 11:19, Камелия Цветанова
87
Отново сблъсък ДПС - ДБ в НС, този път за Сараите на Доган
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

ДБ и ДПС влязоха в задочен спор за временната парламентарна комисия, която да разследва евентуални незаконосъобразни действия и бездействия на компетентните органи в т. нар. Сараи на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган в парка „Росенец“.

Предложението за сформирането на комисията е на ДБ, но от ДПС поискаха обхватът да бъде разширен и да включи и нарушения по Закона за устройство на територията на полуостров "Буджака". Йордан Цонев от ДПС обвини лидера на ДБ Христо Иванов в лицемерие и двойни стандарти.

Антоанета Цонева от ДБ отсече, че темата за Росенец е голяма и не бива да бъде размивана.

„Преди една година българските граждани освободиха плажа Росенец, нищо подобно не се е случвало в местата, за които вие говорите. Росенец е символ за това какво означава завладяна държава, какво е да има територия, която е надзаконност, какво е да има институции, които не работят, които са си затваряли очите как се стои 200-метрова марина. За този кей не съществуват никакви документи и заради това ДНСК не може да се произнесе какви процедури трябва да започнат“, коментира тя.

Тома Биков от ГЕРБ обвини ДБ и ДПС, че с този спор просто се опитват да излъжат избирателите си.

„Това е първото смокиново листо, което трябва да прикрие подкрепата на ДПС за вашето правителството, но ще ви трябва цял букет от смокинови листа и още спорове за комисии, за да излъжете вашите избиратели как партиите на протеста се увеличиха с още една. Още малко и ще отидете да се консултирате. Преди няколко дни не беше възможно това. Вие сте новото статукво“, коментира той.

От БСП обявиха, че подкрепят инициативата на ДБ, а от ДПС, като внесат своята, ще подкрепят и нея.

„Но не бъркайте кашата, защото това се прави от години, за да не свърши нито една комисия своята работа“, призова социалистът Крум Зарков.

В крайна сметка парламентът реши, че ще има комисия само за Росенец, в състава на която влизат по двама депутати от всяка парламентарна група. Калоян Янков от ДБ оглави комисията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ярко доказателство, за характера на 30те години демократичен преход... в случая за действията на антибългарската партия сДС (с марионетките на луканов-желев и костов), която служи на всеки който плаща, за да руши България.В момента плащащите са в Брюксел и сДС са готови да продадат и финансовата независимост на България, за да услужат на господарите си.
58
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доган не можете да изчагъртате, за това ще се съобразявате с ДПС и ще внимавате какво говорите. Защото лично те дадоха гласове на Слави, за да излезне първи, уж.
57
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия само ще се карат, но нищо не се прави за България и българите. Но вие сте си ги избрали, дерзайте българи. Пак изтеглите къса клечка
56
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук започва началото! Края на България с тези резили е много скоро!
55
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само, че от ДБ забравят, че без ДПС правителство няма да има. Циркаджии
54
1
 
11
 
! Отговори
Няма преди 2 години
Такава държава! Който и да спечели все ДПС управлява! ... и обръчи от фирми ... с нови имена.
53
1
 
13
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Аз ще ви кажа сега какво ще последва. Това дето го гледате и едно чалгарско шоу, по-познато в САЩ като "игра на лошото и доброто ченге". Всичко е парлама за балъците, а те всички се готвят за едно - УДАРНИ КРАЖБИ! Ще опоскат каквото има в хазната, не напразно не казват колко пари има в нея, замислете се! После ще приватизират и ББР, за да я окрадат и нея, както окрадоха КТБ по време на Ореховката чрез Мустака. После сами ще сдадат властта, защото те не искат да управляват, а само да крадат
52
3
 
8
 
! Отговори
Удивително лицемерие преди 2 години
Аз не съм емигрант, Живея вТАЗИ ДЪРЖАВА ОТ 53 ГОДИНИ И НЕ СЪМЯ НАПУСКАЛ! ОБАЧЕ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ СЕ УДИВЛЯВАМ КАК ПРЕДИ 12 МЕСЕЦА ЕДНИ ХОРА ГОВОРЕХА ЗА ОТГОВОРНОСТ, А СЕГА СА ОБСЕБЕНИ ОТ ИДЕЯТА ЗА НЯКОЛКО КУБИКА БЕТОН ЧЕ БИЛ НЕЗАКОНЕН! ВАШИТЕ ИЗНИРАТЕЛИ, ИЦО ИВАНОВ И БУРГАСКИТЕ ВИ ПРОТЕЖЕТА, С БЕТОН ЛИ ЩЕ ГИ ХРАНИТЕ??? АБЕ ЗАПОЧВАЙТЕ ДА СИ ЗАРАБОТВАТЕ ЗАПЛАТИТЕ!!!! ЗДРАВНА СИСТЕМА, БЮДЖЕТ, ИЗБИРАТЕЛНА СИСТЕМА, ПРАВНА СИСТЕМА! ИМА И ОЩЕ! БЕТОН НЕ ЯМ!!! Verstehen?????
51
4
 
6
 
! Отговори
Nasko61 преди 2 години
За съжаление докато Етническата партия ДПС е в Парламента и се опитва да влезе във Власта България никога няма да има спокойствие и сигурност.Докато Тази партия се покровителства вече над 30 години в България не се случва нищо хубаво.Защото тази Етническо Верска Партия насажда Омраза и е маша на Турция .Ако имаме свестен Главен Прокурор тази Етническа партия отдавна да е Забранена .Нима в Турция имаме Българска Партия в техният Парламент?
50
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правят, ама доганя го смъдна под реброто. С такава измeт като дпс, само така.
49
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДБ си правят пиар на гърба на ДПС. Нищо друго... Евтин сценарий...
48
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До Престарял емигрант Много се плашиш от комунистие драги.Каква Венецуела каква КУба.Голям страх. Че объркаха държава се притеснявай а не от комунистите. Локуми от преди 30 години
47
5
 
3
 
! Отговори
Тодор Живков преди 2 години
Яжте банани!
46
0
 
6
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Да пишеме имейл на старшите партньори от европа да ги видят какво правят в нашиа парламент и да ни оправят старшите партньори от Европа! Да пишеме на Урсула!
45
1
 
10
 
! Отговори
София е синя преди 2 години
Какво е небето? Синьо! Какво е морето? Синьо!Какви са очите на Апостола? Сини!Какъв е г/за на мaймyната? Червен!
44
0
 
15
 
! Отговори
GG преди 2 години
Играят си театро за пред хората. Много ми е интересно какво ще установи тази комисия, а още по интересно какво ще следва после. Или само ще мацаме 4 години, докато крадем ?!
43
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И са кво? Доган не може, Прокопиев може.
42
2
 
15
 
! Отговори
Нямя Такава Държ преди 2 години
Спора е как по бързо да забравите за вдигането на пенсийте от първия ден и увеличението на парното и тока след падането на цените на горивата в света.
41
2
 
8
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Пред камери а у, после парите по порции в Семирамида. Разпределителната гара.
40
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички са помагали на Доган за турцизацията освен Жан Виденов.Фактът ,че той е беден и отритнат от системата е доказателство ,че системата е така устроена да се турцизира страната.Това е по-големият проблем ,а не вилата ,двореца или Теца на Доган.