Отново сблъсък ДПС - ДБ в НС, този път за Сараите на Доган

За ГЕРБ спорът е смокиново листо, което да излъже избирателите
Обновена: 22 юли 2021 11:25 | 22 юли 2021 11:19, Камелия Цветанова
87
Отново сблъсък ДПС - ДБ в НС, този път за Сараите на Доган
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

ДБ и ДПС влязоха в задочен спор за временната парламентарна комисия, която да разследва евентуални незаконосъобразни действия и бездействия на компетентните органи в т. нар. Сараи на почетния лидер на ДПС Ахмед Доган в парка „Росенец“.

Предложението за сформирането на комисията е на ДБ, но от ДПС поискаха обхватът да бъде разширен и да включи и нарушения по Закона за устройство на територията на полуостров "Буджака". Йордан Цонев от ДПС обвини лидера на ДБ Христо Иванов в лицемерие и двойни стандарти.

Антоанета Цонева от ДБ отсече, че темата за Росенец е голяма и не бива да бъде размивана.

„Преди една година българските граждани освободиха плажа Росенец, нищо подобно не се е случвало в местата, за които вие говорите. Росенец е символ за това какво означава завладяна държава, какво е да има територия, която е надзаконност, какво е да има институции, които не работят, които са си затваряли очите как се стои 200-метрова марина. За този кей не съществуват никакви документи и заради това ДНСК не може да се произнесе какви процедури трябва да започнат“, коментира тя.

Тома Биков от ГЕРБ обвини ДБ и ДПС, че с този спор просто се опитват да излъжат избирателите си.

„Това е първото смокиново листо, което трябва да прикрие подкрепата на ДПС за вашето правителството, но ще ви трябва цял букет от смокинови листа и още спорове за комисии, за да излъжете вашите избиратели как партиите на протеста се увеличиха с още една. Още малко и ще отидете да се консултирате. Преди няколко дни не беше възможно това. Вие сте новото статукво“, коментира той.

От БСП обявиха, че подкрепят инициативата на ДБ, а от ДПС, като внесат своята, ще подкрепят и нея.

„Но не бъркайте кашата, защото това се прави от години, за да не свърши нито една комисия своята работа“, призова социалистът Крум Зарков.

В крайна сметка парламентът реши, че ще има комисия само за Росенец, в състава на която влизат по двама депутати от всяка парламентарна група. Калоян Янков от ДБ оглави комисията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пуснете ли пак, за пореден път брутална аванта на ДПС, следващия път те няма да ви съжалят !
18
1
 
10
 
! Отговори
Я се еземето в ръце! преди 2 години
Как може да бъде оправдано юридически, позволеното беззаконие за един човек спрямо останалите ?
17
4
 
12
 
! Отговори
wer преди 2 години
Това ли е най-важния ппроблем на България сега?
16
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе важно е герп да умрат. Най-голямото зло за БГ. На оня падишах турски същото му пожелавам плюс родата му. А на банкянската тиква кво и да му пожелаеш ще е малко, той определи съдбата на 2 млн. българи, те да му пожелават.
15
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не пипайте Доган , той е национално богатсво.Сега да ви кажа , ако искаха България да е нормална държава досега 100 пъти да сме се оправили - това са 32 години -мислете трезво Явно тези личности -всички , те са ОПГ срещу народа 32 години -това е За съжаление вече нямаме Ботев, Левски , Раковски и тн
14
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДПС-проклятието на Майка България.
13
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
почна се слапането на пари за кмисии
12
6
 
22
 
! Отговори
Разобличител преди 2 години
Умно-красавците се оказа, че са гласували за БКП (БСП+ДПС). За това те бяха предупредени хиляди пъти от мислещите, но те страдащите от илюзията за интелектуално превъзходство (накратко синдром на Дънинг-Крюгер) нямаше как да го осъзнаят. И сега не го правят. Замълчете опозорени! Завинаги!
11
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сараите на Прокопитата на Буджака както и сараите за които ние плащаме в Евксиноград да се излежава Фигуранта кога ще ги посети лодкаря? Само Иво Мирчев да не се качва, да не се потопи лодката.
10
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям сблъсък, важно е келепир да има.
9
6
 
32
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
На Христо Иванов глупостите - Росенец, та Росенец или Гешев и прокуратурата. Вие направете институциите независими, така че да не се случват такива изчадия като гореописаното.
8
2
 
33
 
! Отговори
Шоуто на канала преди 2 години
Все пак се готвят след дни да подкрепят един и същи кабинет. Редно е да настроят преди това малко публиката какви върли врагове са по принцип, но за ползу роду ще се жертват. Приятно гледане на шоуто.
7
4
 
26
 
! Отговори
Можем да мислим преди 2 години
Ако имаше сбълсък, ДБ нямаше да приемат поканата на ИТН да отидат заедно с ДПС на преговори.
6
1
 
33
 
! Отговори
Пунта мара преди 2 години
По делата ще ги познаете...
5
9
 
15
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Пак се занимават с неща, които не са съществени.....пак празни приказки, заяждания, закани, обещания.....точно Доган сега не е най-големия проблем, че да бъде точка номер 1.
4
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имало сблъсък, смях. Каквото каже ДПС-най-демократичната партия, това е било и ще бъде. А с времето ролята й ще нараства, елементарна аритметика е. Печелят си твърдо в много области, където други шанс никога няма да имат. Така че псевдо патриотчета разни да не си правят сметките без кръчмар.
3
4
 
15
 
! Отговори
ПриятелДСки огън?! преди 2 години
Партията-майка знае защо.
2
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сблъсък на Младотурците чалга революционери с турците на Ердоган. Защо изобщо подобен сблъсък се случва в българския парламент? Да ходят в Турция да си се карат.
1
24
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко Борисов като не е вече министър-председател, защо ходи с охрана и кой плаща?