Василев: От 1 октомври минималната пенсия се вдига на 340 лева

Максималната ще стане 1500
Обновена: 22 юли 2021 13:10 | 22 юли 2021 12:00,
66
Василев: От 1 октомври минималната пенсия се вдига на 340 лева
Снимка: БГНЕС

Заложена е актуализация на пенсиите от 1 октомври. Това заяви на брифинг след заседанието на правителството министърът на финансите Асен Василев.

По думите му минималната пенсия ще стане 340 лева, а максималната ще достигне 1500.

Още по темата
„Слага се надбавка за пенсионери под линията на бедността, която е социална. Линията за бедност към момента е 369 лева.

43 процента от пенсионерите са под линия на бедност. Ако този пакет бъде приет, този процент слиза на нула. За 1 септември са заложени 50-те лева, които до момента се изплащат“, поясни той, цитиран от БНТ.

"С допълнителните приходи по Плана за възстановяване и устойчивост очакваме малко над 2 милиарда лева допълнителни приходи в бюджета. Над това, което е планирано в бюджета за 2021 година. Допълнителните разходи са малко над милиард и 800 милиона лева. Подсигурени сме за най-скъпия вариант на предстоящите през октомври президентски избори", каза още Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
3
 
3
 
! Отговори
Бизнесът преди 2 години
На баба Мика малоумното унуче от Харвард.Вместо да стимулира трудоспособна възраст хора да работят при 2 мииона и 450 000 безработни то тръгнало да храни шетите на Ковид 19 които по цял ден се припичат на пейката.Ще е безславно упражнението ти Асенчо. Ти си най тъпотопарче на Харвард,което може да създаде глобалисткомунистическата мафия.Първо нямаш законови правомощия да вдигаш нищо цървулко вроро нямаш бюджетна рамка за увеличения и трето държава дето не храни своите деца се закрива сама.
59
1
 
2
 
! Отговори
коментатор преди 2 години
НА45 МИТЕВ ИСКАМ ДА ПОДСКАЖА -ЧЕ ДА МЕЧТАЕШ НЕ Е ГРЕШНО- ГРЕШНО Е КОГАТО ЛЪЖЕШ БЕЗОЧЛИВО ЗАЩОТО СИ НАДРУСАН!!!!!АААААААААА??????
58
8
 
1
 
! Отговори
Ха преди 2 години
намериха начин да им вземат на пенсионерите 50 те левчета от Бочко. Ама нека им е - и без друго верните комунисти на Радев и Нинова мрънкаха, че са им малко и че са им нищо.
57
2
 
3
 
! Отговори
Едно към едно преди 2 години
До ДораА процентно как изглежда? 13% за малките пенсии и само 4% за най-големите. И така не е справедливо.
56
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този защо крие, че готви вдигането на осигурнителния праг от 3000 на 3600 лева и пак ще рекетира успелите хора и на техния гръб цялата система. Смешнико, не те знам къде си учил, но не може 90% от услугите които ползвам от фризьор до автомивка да не са ми изадвали бележка никога и ти да рекетираш ние, които ви наливаме 20 години на максималния праг.
55
10
 
12
 
! Отговори
Дора преди 2 години
Пълен абсурд: най-бедните пенсионери с 40 лв. увеличение, а най-богатите с 60 лв., защото 1440 лв. не им стигат!?
54
6
 
8
 
! Отговори
blok преди 2 години
Това увеличение само за времето през което смятат да с анвласт ли ще бъде....Щото нямат идея от къде да вземат парите, освен ако не е от магистрала хемус.....Некадърн.ици...
53
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Радослав Оооох , с празнодумци и латерни трудно се разговаря , хайде със здраве !
52
6
 
6
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
До 47. Той даже не живее в България ама отлично знаел какво ставало там. Хаха. Ето ти още една причина държавата ни да е такава каквато е! Да си оправим държавата ни мързи, но да избягаме в чуждата и уредена не ни мързи! Сега ще кажеш, че и една птичка пролет не прави, а няма да се замислиш, че хиляди са си го казали преди да избягат към Европа! Хората не бягат в Европа защото в България е зле, а защото ги мързи да я оправят! Защото е по лесно да избягаш на уреденото отколкото да оправяш своето
51
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименА на тези които са работили по 30-40 години и са с онези пенсии под минималната калко ще им е пенсията трябвя преизчесляване не може тези които са работили по 40години да получават под мин пенсия т.е по-малко от онези които не са работили -------------- Явно не разбираш, че тук става дума за физическото оцеляване на тези хора, физическото, а не за дребни кръчмарски сметки и завист!
50
7
 
9
 
! Отговори
Недоразбрал преди 2 години
Той и батко ти Станишко така ги вдигна преди 10 годинки,точно кат тебе и след туй си би пръта за Брюксел,та трябваше тиквата,пожарникаря,мутрата,мафиота и т.н. да ви ги плаща в следващите 10 години?!Сега пак ми мирише на същото!Ще се поналудувате,ще се понакрадите,ще допотънете курица не птица и хоп в Лондоня с накрадените пароци като бракята Велчеви да се правите на бизнесмени и харвардци!!А пейзаните ще цъкат като швейцарци и ще се чешат по главите до следващия машинен вот начело с Грипеня!!
49
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Радослав *** се прегледай.
48
3
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
До 41.Ти който си роден инженер ще се съобразяваш с калпавите "инжинери" на производителя? Ще си сменяш ти гумите на всеки 3-4 години когато има още толкова грайфер по тях? Не са познали! Ти великия и можещ всичко ще си ги смениш чак като станат на джапанки! А ако се пръснат ще обвиниш некадърния гумаджия който ти ги сложи преди 5 години и ти ги е продал за нови, а според теб ако са били нови са щели да изкарат поне още 10 години!
47
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До РадославНе се излагай, нито имам извършени кражби,измами,тарикатлъци и изобщо престъпления през живота си, нито мързела ми е бил познат, нито живея в България. Но познавам добре реалността, нагледах се на много несправедливости в България срещу хората, включително и срещу деца!
46
3
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
До 41.Факта, че теб те мързи да прочетеш инструкциите за съдомиялната и си я вързал грешно защото си и майстор разбираш от всичко няма никакво отношение към скапването на ел. уреда! Виновни са масоните, че искат да те прецакат и ти продават скъп ***! Кои са тия инжинери, че да ти казват на теб, че маслото на колата се сменя на еди колко си км. Ти си вундеркинд и ще си го смениш на село сам и ще долееш мазут краднат от авера на шлепа и взет за 1 лев.Да няма да се минеш и да вземеш скъпо масло
45
5
 
13
 
! Отговори
Митев преди 2 години
Служебното правителство без много много да се мае за 2-3 месеца показа , колко много може да се направи за държавата въпреки окупацията й от Пеевски и Баце през последните 12г. Представям си, ако така беше управлявана България от 2009, сега средната заплата щеше да е поне 2 пъти по-висока, щяхме да пътуваме по завършени аутобани с немско качество, а минималната пенсия щеше да е колкото в момента е минималната заплата. Но най-накрая тоя глупав народ се усети де, че Баце му е смукал кръвчицата
44
3
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
До 41.Естествено, че когато някой ти каже в прав текст, че си мързелив, крадлив и дребен тарикат ще го отречеш. Нед, проблема за собствената ви мизерия никога не е във вас! Той винаги е в държавата, масоните, илюминатите, извънземните от Алфа-Кентавър или каквото друго сега е модерно. Никога проблема не е в мързела койте те гледа в огледалото! Как може дори да си помислиш такова нещо? Злия рептил който командва летящата чиния пращаща сигнал до местната мутра е виновния!
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А на тези които са работили по 30-40 години и са с онези пенсии под минималната калко ще им е пенсията трябвя преизчесляване не може тези които са работили по 40години да получават под мин пенсия т.е по-малко от онези които не са работили
42
1
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 2 години
До Не разбрах.Служебното правителство го е разработило като проекто закон и ще го предложи на новото правителство, което да го внесе в парламента за обсъждане, а дали ще мине никои не може да каже
41
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До РадославМного празни ,дърдорковски приказки дрънкаш, които нямат нищо общо с реалността и реалната обстановка в страната.