ГЕРБ vs Рашков: Сега морален стожер, през мутренските години шеф на НСС

МВР шефът се заканил да се справи с партийния лидер
Обновена: 23 юли 2021 13:19 | 23 юли 2021 11:15, Камелия Цветанова
465

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Скандал в парламента по време на изслушването на служебните министри на вътрешните работи Бойко Рашков и на правосъдието Янаки Стоилов за искането за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев.

Тома Биков обвини Рашков, че е бил шеф на националното следствие в най-мутренските времена, а се опитва сега да е морален стожер на нацията.

Още по темата

„През 90-години аз съм бил ученик, а Вие шеф на Националната следствена служба. Не знам какво сте правили там, но си спомням, че Ви сваляхме с камъни. Аз също съм бил на протести. Моите протести бяха срещу г-н Рашков, срещу Жан Виденов“, каза той.

„Що се отнася до мутренските времена, съжалявам само, че не се справихте с вашия лидер, но има време“, отговори му Рашков.

Това предизвика гневна реакция от страна на ГЕРБ.

Според Томислав Дончев днес парламентът е ударил дъното.

„През 1947 г. от тази трибуна Георги Димитров казва на Никола Петков: Вие отивате в затвора! Днес министърът на вътрешните работи тук каза, че ще се справи с един партиен лидер и единствената историческа аналогия, която мога да направя, е казаното от Георги Димитров през 1947 г.“, отсече той.

А Бойко Рашков намекна че е възможно бивши министри да бъдат задържани. Той го направи след подвикване от залата с въпрос кога ще има арести.

"По отношение на лица от бившето правителство текат активни следствени действия. Дали ще се стигне до задържане под стража не мога да кажа. Но при разследване винаги е възможно. Когато става въпрос за милиарди, е близо до ума, че в един момент ще се пристъпи към мярка за неотклонение. Надявам се Националната следствена служба да си свърши работата. Става дума за 8 милиарда и 600 милиона лева! Твърди се, че са раздадени на близки до обкръжението фирми в нарушение на всички правила на Закона за обществените поръчки", каза Бойко Рашков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


465
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
339
11
 
3
 
! Отговори
помнещ преди 2 години
ГЕРБ се надяваше,хората да "свикнат" с този човек през оставащите им 2 г.НЕ!! НИТО СМЕ ИСКАЛИ ! НИТО СВИКНАХМЕ С ТОВА ,ЧЕ СИ ГО ИЗБРА ГЕРБ за Глав прокурор! Този човек е лоялен към ГЕРБ и Борисов! Той беше избран под масата от Борисов! 2 мата изритаха Цацаров година почти предсрочно!Мислят ли си ,че не беше забелязано?Та те го направиха пред очите ни! Ангажимента на Гешев беше,да пази от закона Борисов слизайки от власт! И НЕ ГО ПРЕСЛЕДВА КАТО БИВШ УПРАВЛЯВЛ!ГЕШЕВ Е НЕЧИСТОПЛЪТЕН ПРОКУРОР!-:((
338
4
 
6
 
! Отговори
КОЙ КАКЪВ Е! преди 2 години
КОЙ КАКЪВ Е ЩЕ РАЗБЕРЕМ НЕ ОТ РАШКОВ, А ОТ ВОЕННИЯ ТРИБУНАЛ. ПО ВРЕМЕ, А И ВЕДНАГА СЛЕД ПРЕДСТОЯЩАТА СВЕТОВНА ВОЙНА ЩЕ ИМА ВОЕНЕН ТРИБУНАЛ, КОЙТО ЩЕ РАЗСЛЕДВА ДЕЙСТВИЯТА НА НАЦИОНАЛНИТЕ ПРЕДАТЕЛИ И ЩЕ ПРОИЗНЕСЕ ПРИСЪДИ, КОИТО НЕ СЕ ОБЖАЛВАТ. ИНАЧЕ, ВОЙНАТА Е БЛИЗО, НЕКА САМО ФЕОДАЛИТЕ ДА Я ЗАПОЧНАТ...
337
17
 
8
 
! Отговори
помнещ преди 2 години
Чест прави на тези мъже,че се заех да установят и променят една несправедливост!А именно ,отстраняването на един политически обвързан и лоялен Глав прокурор с ГЕРБ като Гешев!Българина се чувства омерзен! Така както се чувстваше по време на протестите.Бит и унижен от партия ГЕРБ! Кой плаща заплатите на ВСС и Гешев? ДЪРЖАВАТА! Излиза че за да се подиграват с държавата? Тоест с нас? Ако 12 г не слушаха ГЕРБ,щеше ли да ги остави да си разиграват коня както сега се правят на "независими"?НЕ! Е?
336
4
 
17
 
! Отговори
Do ПроСоТо преди 2 години
Познавам протежета на вашия любимец. Той наистина би бил срам за всяка гилдия - амбициозен злобен кариерист без покритие, като нашия настоящ президент.
335
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъв е тоя рашков, че по цял ден се пише за него? Нещо полезно свършил ли е през живота си или само е крал? Мутра в костюм!
334
12
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До СРАМ..Рашков НЯМА НИЩО ОБЩО с така наречената "Българска съдебна система" бе ИЗВЕЙПРАХ!!..Той е Министър на ВР.!!!..НЕ е нито съдия,нито прокурор,нито следовател!...А ТИ СИ СРАМ дори и за САМИЯ СРАМ!..Доколкото Срамът може да се срамува от себе си,разбира се..
333
8
 
24
 
! Отговори
СРАМ преди 2 години
Рашков е срам за българската съдебна система! Трите остриета на Радев -Рашков, Кацаров и Минеков, трябва да отворят очите и на най-заспалите с какви злобари работи злобният Радев. За мисирката Мая и др. Бойкикев - всичко е ясно.
332
5
 
18
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Какво го възхвалявате толкова тоя хубавец,не знам какво му е образованието ама българският език му е проблем ,изказа и словореда му е като на братята роми от Факултета
331
4
 
26
 
! Отговори
Дърт комунист преди 2 години
Бил е шеф на НСС през 95 година?Ето го отговора на 19 имота от къде ги има от Маджо от Жоро от Маргините от Илия Павлов от Самоковеца от Митьо Очите и така до номер 19
330
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продължавайте да чегъртате наглите гербери, които си раздаваха по 100 милиона от нашите пари на половин година. Нямайте никаква милост! Арестувайте гешевите за да върви гладко работата за доброто на България
329
7
 
2
 
! Отговори
До "фигурант&qu преди 2 години
Ти пък какво зяпаш чорапите на хората, все едно не си виждал чорапи?
328
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб още ли са партия?На руски гербарий е хербарий, каква Банкя, какви пожарникари?Тези хербаристи са прекалено объркани
327
16
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Бонго Бонг.....Кокобонго,любимата ти Тиква от Банкя просто ПОНИКНА точно заради "нехвърлянето"!...Така че имай известна благодарност към тия,които не си свършиха надлежно работата!.Защото ако я беха свършили,Кумира ти-БокоБокоБоко, отдавна щеше да е известен като "Бивш затворник,излежаващ присъда за рекет,убийства и кражби"..
326
1
 
3
 
! Отговори
Изнервен преди 2 години
До 357. Ама то не остана бе, глу.пак. Освен ако имаш предвид чистачките.
325
14
 
4
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Страхотна теза - онова нещо от Банкя сега бивш премиер, по онова време проста мутра
324
7
 
15
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
В Румъния в началото на 1989 при разпада. Хвърлят от покрива на Тимишоара 20 депутати, натрошават ги. Или 8-9 министъра ги вкарват в затвора за дълго и си спестиха времето на мутрите. Не казвам, че нямат 24 млн са, но са по добре от нас сега. Когато е трябвало и Костов да се хвърли и Корнелия тогава, ниско ниско до тревата и бурята отмина, но последиците са ....Бойко единствен показа полит. Воля и създаде, построи.
323
16
 
6
 
! Отговори
нагли сте преди 2 години
Брейй,нямат свършване нашите пари,които ви плащат да плюете Рашков и Радев!.От злоба ще хвърлите топа.Няма да крадете вече безконтролно,свиквайте!
322
9
 
32
 
! Отговори
.!. преди 2 години
До Какво знаем - Е това сте вие, комунистите. Доноси Доноси Доноси. Я да помислим малко. А дали не искат да махнат Главния прокурор да не разследва 19те къщи на Ражков? Да не ми да искат да го махнат да не разследва, да не би да е финансирано вдигнатото Юмуруче на Радев от Божков? Защо искат да се унищожат доказателствата от подслушванията, да не би там да има доказателства за връзка между Божков, Радев и протестите? Знае ли човек. Голям трън им е в очите главния прокурор!
321
12
 
17
 
! Отговори
dhs преди 2 години
РАшкоооФ, скоро *** ти фенчета в Софийския ще ти скъсват кафявото око с кожени каиши!!! А червясалите ти от поркане зъркели ще се изскочат още повече, крастава жабо мизерна!!!!
320
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не съм вярвала, че ще го кажа, но пред Рашков, почвам да мисля с умиление за Цветанов.