ГЕРБ vs Рашков: Сега морален стожер, през мутренските години шеф на НСС

МВР шефът се заканил да се справи с партийния лидер
Обновена: 23 юли 2021 13:19 | 23 юли 2021 11:15, Камелия Цветанова
465

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Скандал в парламента по време на изслушването на служебните министри на вътрешните работи Бойко Рашков и на правосъдието Янаки Стоилов за искането за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев.

Тома Биков обвини Рашков, че е бил шеф на националното следствие в най-мутренските времена, а се опитва сега да е морален стожер на нацията.

Още по темата

„През 90-години аз съм бил ученик, а Вие шеф на Националната следствена служба. Не знам какво сте правили там, но си спомням, че Ви сваляхме с камъни. Аз също съм бил на протести. Моите протести бяха срещу г-н Рашков, срещу Жан Виденов“, каза той.

„Що се отнася до мутренските времена, съжалявам само, че не се справихте с вашия лидер, но има време“, отговори му Рашков.

Това предизвика гневна реакция от страна на ГЕРБ.

Според Томислав Дончев днес парламентът е ударил дъното.

„През 1947 г. от тази трибуна Георги Димитров казва на Никола Петков: Вие отивате в затвора! Днес министърът на вътрешните работи тук каза, че ще се справи с един партиен лидер и единствената историческа аналогия, която мога да направя, е казаното от Георги Димитров през 1947 г.“, отсече той.

А Бойко Рашков намекна че е възможно бивши министри да бъдат задържани. Той го направи след подвикване от залата с въпрос кога ще има арести.

"По отношение на лица от бившето правителство текат активни следствени действия. Дали ще се стигне до задържане под стража не мога да кажа. Но при разследване винаги е възможно. Когато става въпрос за милиарди, е близо до ума, че в един момент ще се пристъпи към мярка за неотклонение. Надявам се Националната следствена служба да си свърши работата. Става дума за 8 милиарда и 600 милиона лева! Твърди се, че са раздадени на близки до обкръжението фирми в нарушение на всички правила на Закона за обществените поръчки", каза Бойко Рашков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


465
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
319
5
 
12
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
До Какво знаем Неграмотен ***, от Рашкоф ли преписа опорките. Да те светна - в х.Орбита Маргините работеха с Премянов брат. Глупостите които пишеш са изсмукани от болни мозъци и трябва да се въдворят на подходящо място.
318
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашко ораганизирай банда, не се стеснявай
317
25
 
10
 
! Отговори
трапер преди 2 години
Мачкай Рашков скимтенето в предсмъртна агония на крадливите гербераси е класическа музика за ушите ми!!
316
10
 
32
 
! Отговори
Я да обобщим преди 2 години
1.Служебното купи машини за гласуване без обществена поръчка, с държавна фирма, тоест стара корупционна пътека. 2.Рашков има 19 "съвсем законни имота(намерил е вратичка като ГЕРБ за ИнХаус процедурите)"3.ИНТ доведоха на власт, стари фалирали икономически кръгове. 4. Радев вдигна юмюручето след като Божков призна в ефир, че спонсорира протестите!?! 5. Нямат икономическа или политическа причина да победят ГЕРБ, а действат с доноси и репресии! Хора, вие слепи ли сте? Какво по дяво.ли.те избрахме???
315
7
 
31
 
! Отговори
"Твърди се" преди 2 години
Рашков е типичен пример на зловещата креатура на партиен секретар от соца.Няма значение каква е истината,няма нужда от доказателства.Работим по твърдения на засегнати нечии интереси.Абе Рашков,твърди се,че имотите,които си натрупал,но приписваш като дело на бившата ти съпруга,са придобити чрез рекет,корупция, заплахи и грабеж по "законен" начин,като си изпозвал служебното си положение за придобиването им.Използвал си служебна информация в твой личен интерес. Много са тези случаи.
314
10
 
16
 
! Отговори
СИК оф ит преди 2 години
Ако бях герберунгелче нямаше да повдигам темата кой какво е правил през мутренските години, хората почват да се сещат за едни СИК-аджии, за едни нелегални цигари, за едни амфетамини... по-добре да си говорим за юмрука на Радев и за магистрали.
313
1
 
1
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Феня е езика...дори, системата променя думички, които не знае
312
3
 
11
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Сега ако кажеш псувня, обида пред хора, които не познаваш, плащаш пари. Не, краката, ръцете и линч. Сега техните авторитети са културни и възпитани по тая причина.Радев описвам ти, че в Бг пандел ще си добре. Тук няма тия глупости. Обаче за Рашков не съм сигурен колко ще издържи без имоти вътре..направо та съжалявам Рошко
311
4
 
21
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Рошко по онова време бил в МВР. МВР то бе неблагодарно към качествени полицаи дали всичко от себе си против престъпността.И тая неблагодарност превърна полицаите в мутри.Алексей, Златко, Веско Жеков и куп други.Служили безусловно и получили неблагодарност, игнориране, презрение от висши *** като Рошко, защото Рошко е вземал, затуй има над 19 имота( има и в чужбина), а те служили като пр.о.с.т.и минали после от другата страна, много от тях са покойници. Рошко е същата мутра от тогава.
310
24
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ вече не се чуват какви глупости говорят. Това хамалко плямпане им го подава Борисов и те го повтарят като папагали.
309
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Твърди се...!" "Така съм чул, значи е така!" Нема проблем за ченгета, като теб РашкоФ!
308
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А пък през мутренските години,шефа на ГЕРБ си беше най-обикновена мутра.
307
4
 
9
 
! Отговори
Калин преди 2 години
До ХахаааНеграмотната мутра трябва да си получи заслуженото, но казаното за Рашков е много малко в сравнение с истинските му отношения с престъпниците / за щастие повечето застреляни / от онова време. Сега явно и Божков е поискал да му свърши работата за която е папкал на корем.
306
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слушам Бойко Рашков и Янаки Стоилов в Народното събрание сега. На техния фон Йористите на герб, завършили в разни юридически ПУЦ-ове, са жалки. А на нас жална ни майка, че тези марокански скакалци са ни управлявали и все още правят закони. Че те, освен неграмотни, са и дълбоко неморални, без достойнство и доблест. И правят опит всичко да принизят до своето ниво.Заради това и са отказали да отидат на консултации.
305
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Божков към Узунов: Ще направим и Гешев фигурант като президента, като вземем властта. Няма какво да се добави и сами си правете изводите, кой им плаща на служебните мафиоти за лъжите.
304
18
 
11
 
! Отговори
Хахааа преди 2 години
Хахахаа. .сега неграмотната арогантна мутра с Никола Петков ли го сравняват !?!?Хахааа...герберите умират от шубе как мафийката у далаверката им заминава на кино.Абе обя с мЕнискуса мяма ои да се появи бе??
303
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото и да си говорят герберастките *** ,българският народ би шута на ненормалника от Банкя...и същият се оглежда като в небрано лозе да не би да го вкарат в затвора,защото знае ,че е какви бели е направил ...меко казано... и Рашков няма да му цепи басма...
302
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Диков пита РашковСтар виц в нов вариант: В Годеч ГЕРБ организирали заря в чест на посещението на Борисов. Гърмежи, гърмежи Стресната баба пита съседката: Какво става, *** Сийке? Бойчето идва, та го посрещат. Че не го ли улучиха от първия път? чуди се получателката на 50 лева от Борисов.
301
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Г-н Рашков още ли чувате гласове?
300
1
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
а борисов и мл маринов къде са били тогава