ГЕРБ vs Рашков: Сега морален стожер, през мутренските години шеф на НСС

МВР шефът се заканил да се справи с партийния лидер
Обновена: 23 юли 2021 13:19 | 23 юли 2021 11:15, Камелия Цветанова
465

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Скандал в парламента по време на изслушването на служебните министри на вътрешните работи Бойко Рашков и на правосъдието Янаки Стоилов за искането за предсрочно освобождаване на главния прокурор Иван Гешев.

Тома Биков обвини Рашков, че е бил шеф на националното следствие в най-мутренските времена, а се опитва сега да е морален стожер на нацията.

Още по темата

„През 90-години аз съм бил ученик, а Вие шеф на Националната следствена служба. Не знам какво сте правили там, но си спомням, че Ви сваляхме с камъни. Аз също съм бил на протести. Моите протести бяха срещу г-н Рашков, срещу Жан Виденов“, каза той.

„Що се отнася до мутренските времена, съжалявам само, че не се справихте с вашия лидер, но има време“, отговори му Рашков.

Това предизвика гневна реакция от страна на ГЕРБ.

Според Томислав Дончев днес парламентът е ударил дъното.

„През 1947 г. от тази трибуна Георги Димитров казва на Никола Петков: Вие отивате в затвора! Днес министърът на вътрешните работи тук каза, че ще се справи с един партиен лидер и единствената историческа аналогия, която мога да направя, е казаното от Георги Димитров през 1947 г.“, отсече той.

А Бойко Рашков намекна че е възможно бивши министри да бъдат задържани. Той го направи след подвикване от залата с въпрос кога ще има арести.

"По отношение на лица от бившето правителство текат активни следствени действия. Дали ще се стигне до задържане под стража не мога да кажа. Но при разследване винаги е възможно. Когато става въпрос за милиарди, е близо до ума, че в един момент ще се пристъпи към мярка за неотклонение. Надявам се Националната следствена служба да си свърши работата. Става дума за 8 милиарда и 600 милиона лева! Твърди се, че са раздадени на близки до обкръжението фирми в нарушение на всички правила на Закона за обществените поръчки", каза Бойко Рашков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


465
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
299
1
 
14
 
! Отговори
Диков пита Рашков преди 2 години
- Г-н Рашков, вярно ли е, че имате Туитър?- Като млад имах, но ми го излекуваха.
298
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На снимка 1 дамаджаната рашковица спи Хахахахаха
297
8
 
18
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 2 години
ВЯРВАМ НА БЪЛГАРСКИТЕ ПРОКУРОРИ, НЕ НА РЕАНИМИРАНИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ КРАДЕЦ БОЙКО РАШКОВ!
296
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Много точно тук ли можеш да преброиш много, като може всеки да пусне по 100 коментара с различни имена? По-скоро 2-3 човека максимум, които си и гласуват от няколко устройства или с изчистване на кукитата да си придадат вид, че са много и са подкрепяни.
295
1
 
3
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
ПОВЕЛИТЕЛЯТ НА КЕНЕФИТЕ Е И ДУХОВНО ТАКЪВ. ОТВРАТ ОТВСЯКЪДЕ И НАПРАВО БОЛЕСТНО СЪСТОЯНИЕ.
294
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно това е закона и спазването му, а не както през комунизма да се посочват неудобни и да се ликвидират. Ако искаш да сваляш някого, изкарай доказателствата и то на мига докато нещата са пресни. Със папка извадки от вестници съда да ги сметне за документи ли, смешно е просто. Между другото, ако трябва да се разледва някой, то той е Рашков и всички облажили се през прехода олигарси и други мними бизнесмени и политици държани хрантутници.
293
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко Борисов научи за 12 години министрите си, че парламентът няма значение. В моя свят, в нашия свят, в нормалния свят парламентарната република е властта не човекът от джипката, не главният прокурор, пазен от гавазите, а парламентарната република представителството на всеки един български гражданин.
292
5
 
15
 
! Отговори
Съд преди 2 години
Тоя поосран следовател от Мутренските години няма нито едно разкрито убийство в кариерата си и е абсолютен герой на Социалистическият труд на Маса. Всички герои на прехода и кражби са минали покрай него и през ръцете му и не е открил едно доказателство да осъди дори и един и не е и чул ни звук.Това комунолайно ли е новото лице на морала в БГ ? Целият в Бяло като римски сенатор. Смешно правно неграмотно човече с заплата на следовател взело за 6 милиона лева само единият му Имот. .
291
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Главният прокурор не е просто длъжност, има си име Цацаров в предишния мандат, Иван Гешев в настоящия мандат. Това са хората, които позволиха законът да се използва като бухалка спрямо обикновените граждани. Това е причината, поради която си позволих да поканя двама служебни министри в парламента.
290
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По думите му върховенството на закона е нещо простичко. Означава еднакво прилагане на закона спрямо всички спрямо цар, спрямо господар, спрямо обикновените граждани. Ако някога някой си задава въпроса защо 12 години Бойко Борисов извърши всевъзможни деяния безнаказано, отговорът е един прокуратурата, главният прокурор. Защо кражбите доведоха до там, че ние сме на първо място по корупция, отговорът е отново един главният прокурор, категоричен бе народният представител.
289
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Според адвокат Николай Хаджигенов, 32 години кадруване в съдебната власт, доведоха нещата до това, че вчера техни представители изнесоха 5-часова пледоария в защита на главния прокурор Иван Гешев. Не на прокуратурата, не на правосъдието, а на едно физическо лице Иван Стоименов Гешев. В момента това е най-видимият цирей върху тялото на правосъдието. Това, което трябва да е идеята за правосъдие, идеята за правова държава, идеята за върховенство на закона"
288
7
 
8
 
! Отговори
Много преди 2 години
Много ***,герб е ра, пуснал кесията...Пишете. Пишете че скоро може да няма платени комвнтатори
287
3
 
14
 
! Отговори
Парашутист преди 2 години
"Твърди се, че са раздадени на близки до обкръжението фирми" следствие по твърдения прави милия той. Кой го твърди това бе другарю Рашков? Едно време комунистите вкарваха хора в затвора по твърдения на съседи. Сега по твърдения на неизвестни лица. Голям следовател ще да е бил Рашков. Щом борави с твърдения, а не с факти и доказателства.
286
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки сам може да си отговори защо е тази яростна атака от олигарсите създадени от комунизма по Иван Гешев ,който започна тотална ревизия на прехода и кражбите с които тези криминални престъпници вкл..тази кака от снимката превърнаха българия в Буркина Фасо окрадоха пенсиите външните валутни резерви и продадоха всички залежи и блага на чужди корпорации. Костов Нинова и Сие това е статуквото на БКП което го чака НАРОДЕН СЪД.Браво на Гешев и ВСС за да види народа какво представляват Бальшевиките.
285
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както прокурори могат да обвинят политици, а съдии да ги осъждат - така и политиците трябва и могат да реформират, променят и изискват от съд и прокуратура. Няма недосегаеми в демокрацията. Прокуратурата ни не трябва да е като в диктаторите режими. А за съжаление - май е
284
1
 
5
 
! Отговори
До. 302 преди 2 години
Изобщо не дразни, даже напротив обнадеждава.
283
11
 
14
 
! Отговори
Бай Цено преди 2 години
Рашков /Господ здраве да ти дава /, бий по тази крадлива и долна мафия,която ме остави на стари години с над 40 години трудов стаж с пенсия от 380 лева !
282
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече няма никакво значение какво казват от герП. След като бъде сменено ръководството на ВСС и главният прокурор, крадците ще си понесат последствията
281
9
 
13
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Нов ден, нов ритник в гербераския зад ник.
280
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народния съд на Рашков без доказателства вече се почва да дразни. Няма ли една болница този човек, ясно е че не е добре.