Карадайъ: Изборните резултати за втори път показват, че суверенът иска диалог

От ДПС искат ясна програма, около която да има управление
23 юли 2021 15:16, Нели Христова
61
Карадайъ: Изборните резултати за втори път показват, че суверенът иска диалог
Снимка: БГНЕС

Обнадежден съм от това, което виждам днес от консултациите до момента с другите партии - че начинът за търсене на решение за съставяне на кабинет е друг. Формулата днес не е търсене на коалиция, а обединение с ясни цели и приоритети, около които да бъде реализирано едно управление. А не персоналния състав на кабинета.

Това заяви президентът Румен Радев по време на поредната, четвърта консултация днес - с ДПС.

Още по темата
"Затова вие можете да бъдете много полезни, защото показахте, че сте партия с традиции с парламентаризма"

"На тема диалог и възстановяване на нормалността в политиката, мисля, че ние говорим от много време. Такова беше мотото и на нашата национална конференция през 2016 година. Ние не сме спирали да призоваваме всички отговорни и институции, и партии, да възстановим нормалността в политиката, а възстановяването на нормалността в политиката и възстановяването на демокрацията минава през диалога", заяви лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ.

"Изборините резултати вече за втори път показват че суверенът иска на база диалог да се случват нещата. В противовес липсата на диалог и политика на противопоставяне, разделение и омраза. Ние уважаваме волята на суверена и се съобразяваме с нея. В момента в това народно събрание най-важното е, че има основа за диалог, защото ако продължава политиката на политиката на противопоставяне, разделение и омраза, провалът е гарантиран. Лесно е да се декларира и внушава, но сега от нас се иска трудното - да започне истински диалог за бъдещето на страната", допълни Карадайъ.

Той заяви, че е от историческа важност е съставянето на правителство с ясни приоритети и срокове за изпълнение, но по-важно е каква програма ще се изпълнява.

От историческа важност в момента е съставянето на правителство с ясни приоритети и срокове за изпълнение. Но по-важното е каква програма ще се изпълнява, каза той. И напомни, че още 2017 г. от движението са настоявали за съставянето на програма с ясни приоритети, около изпълнението на която да се намери широка подкрепа в парламента. А на КСНС при държавния глава са настоявали за определяне на националните приоритети на страната.

"Днес има добра основа това да се случи. Ние, от ДПС, неведнъж сме заявявали, че сме гарант за стабилността, сигурността и демокрацията в нашата страна", каза Карадайъ. И били за диалог, национални приоритети и програма за ускорено икономическо развитие на страната.

"За нас винаги на първо място е било ясни приоритети и програма, и след това персоналният състав", заяви Карадайъ.


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нещо ми изтриха коментара, но пак ще кажа: само Ердогановския суверенитет защитава този мазен гнусен турчин! Смъртно наказание за него!
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
60% от суверена изобщо не иска никой от предложените на изборите партии да го представлява. А това е по голямата част от народа.
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отвратително
44
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сус, кьoпeк...
43
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ДПС ще управлява, чрез Христо Нисеров, който стои зад Сивия кардинал на Слави- Виктория Василева. Не четворна а петорна коалиция ще управлява. Тройната ни...., а петорната ще ни закопае.
42
7
 
1
 
! Отговори
SS преди 1 месец
има всички изгледи, ДПС да излезнат разумни, и не само да не пречат, но и да подпомогнат "изчегъртването". Ако се откажат и от каскета, изчегътването на ГЕРБ е осигурено! МУТРИ ВЪН! ГЕРБ е ПОЗОР за БЪЛГАРИЯ!
41
0
 
7
 
! Отговори
Асан преди 1 месец
Асан иска суджук и баклава :))
40
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Емигрантите гласуваха за очуканите партии, за да са сигурни, че е гадно в България.
39
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Браво на българите. Отново зависите от турската партия. Жалки сте
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бай Ставри чака -Ментата, Дебелян, Сокола, този суль.о, Рамаданя и всички самозабравили се толупи... Чака ги
37
3
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
не знам за вас,но на мен вече ми се повдига от МУХЛЯСАЛАТА МАНТРА,че..дъпъсъто било.."гарант за стабилността в страната"..?!?!?!?!...Тия продължават да правят НАМЕЦИ,че могат да създадат хаос в държавата!...Усещате ли колко са нагли?...Шепа турчеещи се меекерета си позволяват да плашат цялата нация!!!..Подобно на Ердо,който И в прав текст ни предупреждава че МОЖЕ ДА ПУСНЕ МИГРАНТИТЕ,така и тия ни намекват,че "Буново2" НЕ Е ИЗКЛЮЧЕНО..Но "благодарение на тях"още не се е случило..ОТ ВРАТ,отв рат!
36
0
 
16
 
! Отговори
House M.D. преди 1 месец
Неуважаеми другарю Карадайъ, суверенът на два пъти се произнесе и биде категоричен - не ви иска. Избирателната активност беше 40%. Сиреч 60% от суверена не ви иска. Всички вкупом, а не само ДПС.
35
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изборите показаха ,че суверенът изобщо не ви иска !
34
0
 
11
 
! Отговори
Истината преди 1 месец
Еи отмъщението на емигрантите се сбъдна.
33
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изборите показаха, че от тази партия само ръководството понаучи българския! Ако в Турция е гласувано с машини,кой ли им разчете менюто?
32
0
 
6
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 1 месец
Баце им е оставил некво наследство, но то эа трети иэбори едва ли ще стигне. Та эатва са тия сбирщини на правителство, а не че е много правилно!!!
31
0
 
13
 
! Отговори
Изядоха България преди 1 месец
Първо, като по учебник, вдигат с нищожно малко заплати и пенсии, след това замразяват за 4 години заплатите и после грабят като навидели. Това са коалициите на БСП. След тях пустиня и безлюдие. После обвиняват за всичко другите.
30
3
 
9
 
! Отговори
Карадайъ преди 1 месец
"Изборните резултати за втори път показват, че.." без нас няма да мине кабинет!
29
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Другаре, още нищо не е съсипано, но след няколко месечно управление на евентуалното "ново правителство" със стари бракми, ще видите какво ще стане (остане) с (от) България.
28
0
 
14
 
! Отговори
Щерю преди 1 месец
На снимката про-руските вълци-съпартийци се срещат на Дондуков 2 с: - Поздравляю, Вас, товарищ с победы! Петте изгладнели партии сега има зверски да лапат от народната баница - както при управлението на оня съсел Станишев...