Комитова увери, че започнатите ремонти ще бъдат завършени

Плащанията ще се извършват поетапно на траншове
23 юли 2021 19:05, Петя Славова
16
Комитова увери, че започнатите ремонти ще бъдат завършени
Снимка: МРРБ

"Правим всичко възможно извършените до момента ремонтни дейности по републиканските пътища да бъдат разплатени на строителните фирми", увери категорично министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова.

Днес тя се срещна с представители на местната власт и фирмите, извършващи текущ ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа. Повод за срещата бе изпратеното от вече бившият председател на УС на АПИ Апостол Минчев писмо до Областните пътни управления за спиране на ремонтните дейности по места, съобщават от ресорното ведомство.

Още по темата

"Писмото на Минчев няма юридическа стойност и ще бъде отменено веднага след назначаване на ново ръководство на АПИ, което се очаква да стане до един-два дни“, каза министърът.

Тя заяви, че започнатите ремонти ще продължат до тяхното завършване, а плащанията ще се извършват поетапно на траншове. Оказва се, че редица фирми, отговарящи за зимното поддържане на републиканските пътища не са получили парите си от АПИ даже за зимното почистване, оплакаха се строителите.

На срещата стана ясно, че фирми изпълнители са получавали от АПИ задания за изпълнение на дейности със закъснение за по-ранен период.

"Цялата порочна практика, формулирана като текущ ремонт и поддръжка, трябва да бъде променена“ категорична е Комитова.

Според нея под прикритието на формулировката текущ ремонт и поддръжка в редица случаи се извършва ново строителство без съответните за това документи.

"Трябва да се изгражда свързаност между отделните региони, строителството не трябва да спира и не може да се избират територии, в които да се работи по политически линии, убедена съм в това“, подчерта Виолета Комитова и беше категорична, че строителството няма цвят и е на българските граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
2
 
1
 
! Отговори
браво преди 2 години
на комитова,дръж здраво ,,гадюхите,, за шиите те трябва да отговарят пред народа-друго право нямат-гордеем се с теб-браво
15
1
 
6
 
! Отговори
До Eyefromsky преди 2 години
Хайде, ти, без да те обиждам, не знам какъв си, да не манипулираш? Това, че има качено вчера видео не значи, че е снимано вчера, нали? Защото аз съм от Торос и няма как да ме излъжете. Машините са прибрани. Не се прави нищо в момента в тази част, от която е видеото - Боаза, Торос, Дерманци, Угърчин. Ако не бях прочел коментара, можеше и да ви мине манипулацийката. Уви.
14
5
 
0
 
! Отговори
EyeFromSky преди 2 години
Вижте канала EyeFromSky в youtube. Там ясно се вижда, че се строи. Последното качено видео е от 21.07 и техниката яко бичи. Така че , айде моля ГЕРБ-ерастките тролчета сеещи дезинформация, повтарящи както папагали лъжите на господаря си Боко от Банкя, да замълчат.
13
0
 
7
 
! Отговори
Слави от Учиндол преди 2 години
На нас българите не ни трябват магистрали! Ние сме горд народ! Българи, няма да ви давам ферарита. Направо ще ви изпращам в Космоса. Всеки доказал, че е абониран за пакет 7/8 ще ползва космодрума безплатно. Магистралите ще са на концесия. За да финансираме колосалния проект в учиндол. Търпение, българи. Ние идваме.
12
7
 
1
 
! Отговори
Комитова преди 2 години
Хемус 2024 е една грандиозна лъжа на Баце, с която той си подлагаше да източи още 2-3 милиарда, за да стане по-бързо магисралата, което пак нямаше да стане, защото с текущия темп на строеж показан при участъци 1,2 и 3 по-рано от 2026 -2027 няма как да стане Хемус. Това че Баце вече не е на власт донякъде може и да е по-добре, защото ако строежа бъде възложен на чужди фирми с опит в строенето на магистрали, хем ще е качествено, хем ще е по-бързо от темпото на фирмите на Пеевски.
11
0
 
8
 
! Отговори
О, божке преди 2 години
Коя година? А за Хемус забравяме ли? Кога ще уволни поредното си назначение това недоразумение?
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комитова, ти по инхаус процедура ли придоби двете луксозни вили на морето, маскирани като къщи за гости?
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комитова, защо спря строежа на АМ Хемус?
8
1
 
1
 
! Отговори
Спецов преди 2 години
Спецов: Пълна ревизия на фирмите получили аванси по т.нар. процедура "ин хаус", запор на сметките им и обявяване за нищожни договорите с тях. Незабавни следствени действия срещу предишното ръководство на Автомагистрали, АПИ и бившия министър на МРРБ. А, забравих, преди това трябва да махнем Гешев и Цацаров. А иначе участъци 1,2 и 3 могат да продължат да си се строят. Там си има работа още година и половина. Опашатата лъже на Боко и Нанков, Хемус 2024 - може, ама с технологии от НАСА...
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Довършеният ремонт на Комитова по АМ Тракия Чирпан Стара Загора е некачествен. Отсега тресе и има неравности, някои мантинели не са добре укрепени и стоят накриво. Отделно в продължение на няколко километра в двете посоки маркировката стои жълта, а не Бяла. Казаха го и по телевизията.
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И гьола Белене ще бъде завършен. Все някога. Кога, госпожо служебен министър???
5
1
 
4
 
! Отговори
Сибин преди 2 години
Тази женица сигурно и един боб не може да спастри. Малък дизастър в огромния дизастър-недоразумение "служебен кабинет" на Президент Радев. Е, скоро ще получим "още от същото" в болезнено изобилие. На Суверена - честито.
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистката Комитова може да заеме висок пост само служебно. Жената е некадърно бездарна. Забатачи магистрала хемус с поне 5 години!
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комитова не е зле тия неща като ги говори да си ги записва. Преди месец слушахме хвалби как всички дейности спират за ревизия, защото има подозрения че не спазени процедурите. После това се оказа самоинициативен саботаж. Комитова забрави също че саботьорите ги е назначила тя. Да не вземе и сега да се заплесне и да забрави.
2
1
 
13
 
! Отговори
Жожо Звяра преди 2 години
Комитова, ай тръгвай си вече, съсипа всичко! Защо Хемус не работи 3 месеца вече?
1
0
 
1
 
! Отговори
Djon преди 2 години
Ще почнат ами няма къде да идат