За Брюксел е важно да имаме работещо правителство

Нямаме срок, заради който да изгубим сумата по Плана
23 юли 2021 12:27, Ния Христова
26
Националният план за възстановяване и устойчивост вече е готов и публикуван за обществено обсъждане. България е една от последните държави членки, които все още не са внесли националния си план в Европейската комисия. Страната ни ще може да разчита на 12 милиарда лева от Брюксел. 
 
Кога и как ще можем да ползваме тези средства и ще изпратим ли скоро Плана в Брюксел?
 
"За Брюксел е важно да имаме работещо правителство, трябва да има някой, който ще отиде и ще го защитава този план в Брюксел. Те искат да преговарят с работещо дългосрочно правителство", подчерта в ефира на Bulgaria ON AIR инвестиционният консултант д-р Пламен Иванов.
 
Според него е притеснително това, че с избор на ново правителство може да има нови корекции на Плана.
 
"Моята искрена мечта е да има приемственост. Има добавени много неща. Да се надяваме, че ще има козметична корекция и ще последва защита на ниво Брюксел. С раздаването на 12 млрд. лева, очакваме 8 млрд. лева възвръщаемост", подчерта той.
 
Според него, все още няма държава, получила парите си, независимо дали е защитила плана си или не.
 
"Нямаме даден срок, заради който да изгубим сумата. Имаме конкретна задача, процес, без излишно напрежение. То идва тук от политическите отношения. Темата с инвестициите е огромна. Най-важното, което се търси от мащабен инвеститор е политическа стабилност и правова държава. Министър Кирил Петков показа, че ако искаш, можеш да работиш. Той дори да приеме да изпълни нещо, след 2 седмици вече няма да е министър", заяви Иванов.
 
"Идеята обаче е да си говориш с министерството, а не с министър. В България се нагледахме на "царят дава, пъдарят не дава". Ако сте голям инвеститор и искате да инвестирате X на брой пари и чакате някой чиновник да си свърши работата, отивате в съседна страна. Министърът има подчинени и дирекции, които трябва да си вършат работата", изтъкна той.
 
Инвестиционният консултант е на мнение, че актуализацията на бюджета не е крайно необходима. 
 
"Притеснявам се в следващите два месеца актуализацията да не бъде политическа използвана", посочи още събеседникът.
 
Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
0
 
! Отговори
До Щерю преди 2 години
"Брюксел милиарди на т.н. коалиция от "Протестъри", слуги на Москва, няма да даде - за да имаме наистина наесен про-европейско правителство, начело с ГЕРБ-СДС..."Дотогава ОПГ Гроб ще е обявена извън закона, а много престъпници-арестувани.
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Христо иванов влашки ром.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
16 Остави ги, лекуват комплекси, изпълняват мечтите си, да участват в славното, политическо минало на България. Неуспешно, обаче, с тези гафове? Вече се записаха, в тъмното минало на България. И преди си бяха там, сега го потвърдиха, върнаха комунизма в държавата, завоалиран с лъжливи декларации за пред Брюксел. Започва голямото лапане.
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А, какво ще работи това правителство, Брюксел не се интересува? Като например, източване на европейските фондове, по която дейност, комунистите от БСП и компания, са спецове. Есфонсовете бяха спряни именно, при тяхното управление 2008. Като адвокатът на червената олигархия, на присвоилата си 4 млн от европейски фонд, ЛиЛана, така известната уж, певица, Хаджигенов. Който оглави комисия за борба с корупция и разследване на протестите, сам участвал в платените от Божков протести и метеж?! Нова ли,
15
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДЕМЕГ И ЗА ТВА НИ ИЗЛЪГА ТУ ЛУ ПА.
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вземете наи накрая да бутнете народното събрание.и да изградите ново това е стил барок ренесанса буржоазията този стил е бил модерен 16/17 век.в френските провинции.тва е като буфет старчески дом само да вкарат един шах и една ракия 50 градуса.не е важно българи да е масивна сградата а да е красива и удобна на хората напримерно тавана да е прозрачен и да влиза светлина и да се проветрява.вътре може да хванеш хепатит и туберколоза хората са наблъскани като овце.
13
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много мразят Брюксел червените, пречи им да ни превърнат в Северна Корея.
12
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само БСП, фигуранта Радев и другите кукли на диктатора Путин дето си мечтаят за Беларус ще ни опоазят от фашизма на Брюксел нали другари?
11
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брюксел бърза да ни набоде! Иска министри дето за жълти стотинки ще си набодат народа! Наблюдавайте народното събрание! Ще сменят много закони! Няма да се учудя ако има вратички вече за фашизъм!
10
3
 
7
 
! Отговори
До 6 преди 2 години
Видяхме ви умните дето избрахте Слави и Мая
9
3
 
2
 
! Отговори
мутренДСки Рай преди 2 години
Ще чакаме сладки милиарди, а с корупция+кражби ще Ви сурвакат.
8
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
радев за 2 месеца докара България до фалит, сега се нуждае отчаяно от кредити иначе потъва всичко още преди зимата. Хиперинфлация плюс ръст на безработните
7
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България ЩЕ излезе от ес, за да измрст безродните комсомолски секретари, защото са некадърни за друго, освен да тролят брюкселските лъжи.
6
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само най-прос'тите и некадърни комсомолски скретари и децата им искат България да слугува на брюксел.Защото не са българи.
5
3
 
6
 
! Отговори
Скоро преди 2 години
През годините гладът изведе хората с/у управлението на БСП. Пак така ще стане.
4
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-важното, което се търси от мащабен инвеститор е политическа стабилност и правова държава. - - - ЗАБРАВИ! С ТОЗИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРАЕКТ ИТН ТОВА Е НЕВЪЗМОЖНО! НЕВЪЗМОЖНО Е ДА ИМА ПОЛИТИЧЕСКА СТАБИЛНОСТ!
3
8
 
14
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Брюксел милиарди на т.н. коалиция от "Протестъри", слуги на Москва, няма да даде - за да имаме наистина наесен про-европейско правителство, начело с ГЕРБ-СДС...
2
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аман от безродни цър'вули, мислещи какво било важно за брюксел, а не за България.България трябва да излезе от ес, за да почнат тези тър'теи да бачкат нещо, вместо да тролят, за да не умрат от глад.ПП. Едно време само най-про'стите и безродни комсомолси секретари казваха какво било важно за Москва.
1
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тошко премиер, къпе се, бръсне се, облича нови дрехи и отива да защитава плана в Брюксел.