Нинова: Плаващо мнозинство ще направи работата на НС трудна

БСП слага на масата за преговори 5-6 най-важни приоритета за България
Обновена: 24 юли 2021 10:06 | 24 юли 2021 09:44, Камелия Цветанова
75
Нинова: Плаващо мнозинство ще направи работата на НС трудна
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Ако президентът реши да връчи мандата на БСП, ще предложим правителство.

Ще сложим на масата 5-6 най-важни приоритета за България: Плана за устойчивост, план за нова ковид-криза, актуализация на бюджета, както и залагане на дългосрочни реформи в здравеопазването, съдебната система и образованието. Това каза пред БНТ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Още по темата

Следобед БСП е на среща с “Има такъв народ“, това са първи разговори, ще видим какво ще стане, допълни Нинова. По трите въпроса на преговорите ще попитаме каква е позицията на ИТН за съдебната реформа, по македонския въпрос, и по Истанбулската конвенция. БСП има ясни позиции по тези въпроси - Македония трябва да спре омразата към България; Истанбулската конвенция катерогично е противоконституционна и противоречи на българските възприятия за пол и семейство; и по отношение на Иван Гешев - БСП настоява за закриване на Спецпрокуратурата, за нов закон, нова КПКОНПИ, и за оставката на Гешев.

Въпрос на избор е на партиите на промяната с кого предпочитат да правят кабинет – дали с БСП или с ДПС. Но акцията „Росенец“ на ДБ как се съчетава със сътрудничество с ДПС? Ако искаме истинска промяна и всеки държи на това, което е обещал преди изборите, ДБ нямат нищо общо с ДПС. Времето доказва, че не сме статукво, допълни Нинова.

Плаващо мнозинство, което може да се формира по различни теми, ще направи приемането на държавния бюджет изключително трудно. Най-малкото по отношение на увеличението на пенсиите не можем да намерим общ език, какво остава по други въпроси, - всяка партия има различни виждания за увеличаването на пенсиите, каза Нинова. Да не забравяме, че БСП години наред внася предложения за увеличение на пенсиите, затова и ние сме автентичния носител на тази идея.

Утре БСП провежда пленум, очаквам да се иска и моята оставка от хора, които вече четири години настояват за нея. Не обичам да говоря за вътрешнопартийни неща публично, но сега искам да кажа нещо: тази тема в момента не касае само мен или БСП, тя ще има отношение към тези и следващите дни. Някои другари настояват да не се подкрепя правенето на правителство: първо беше искането на тази група през 2017 г. да се направи коалиция с ГЕРБ; второ, още преди протестите миналата година предложих да направим подписка за такива протести – тези хора отказаха и предложиха да се направи кръгла маса с ГЕРБ. Сега тези хора заявяват да не се прави правителство – това е закономерност в опита БСП да се проваля политиката на партията, допълни Нинова.

Вярвам, че ако утре проведем сериозен разговор за това какви решения предлагаме, - например утре ще предложим план за преодоляване на срива на БСП – има смисъл. Утре на Пленума ще направим цялостен обективен анализ с конкретни предложения за БСП, допълни Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още по темата: БСПниноваИТН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП-Русия пак иска да окраде и да разграби БГ. Слави, Ристьо и Крушовицата ще строшат държавата
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ах как искате власт и вие, и НДСВейците. Много огладняхте след като яко се накрадохте по времето на царчето. За ужас на българите, вие дойдохте на власт, криейки се като партизани зад шашкъните на Славуца. Хак да им е на българите с новата тройна коалиция. Хубавото поне е че ви видяхме кои сте. Видяхме, че винаги сте си били дружки и видяхме жълтото зад ИТН. Гади ми се, като си помисля колко години назад върнахте държавата.
26
1
 
9
 
! Отговори
Команчи преди 2 години
Проблема на ИТН се казва Румен Радев, който се опитва да им прикачи БПС и БСП за да спечели изборите.Не вярвам че от толкова злоба ще се роди нещо добро.
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И на Корни не й е лесно с тия деменции в БСП . Ако бяха хо- задружни и гъвкави нямаше да се роят след всеки президентски мандат,който завършат.АБВ, ***, ит.н.
24
4
 
2
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До СТРАНДЖАТА/ ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ЩЕ ИМА! СЛАБОХАРАКТЕРНИЯ БОРИСОВ ЩЕ ГЛАСУВА ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ САМО И САМО ДА МАХНЕ СЛУЖЕБНОТО
23
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отивайте на морето при плаващото мнозинство!
22
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка за Корни, партията й загуби позорно изборите. Марш в бюрото по труда, да се регистрира за безработна!
21
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
че има ли чегъртяне
20
9
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Неграмотните тролита на тиквата спамват простотиите си за надника, па даже и да не са по темата. Мъка, мъка.
19
3
 
9
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Въпросът не е да се предлагат правителства или не предлагат такива,а дали най-сетне всики евреии еврейки ще напуснете всички до една политически партии. Всички етнически българи са в час за еврейската окупация на Парламента,а Вие не спирате да се правите на врагове помежду си. Госпожа Нинова, дядо Ви и бабави с рога ли са били,че името Ви означава на латински РОГАТА? Барем поискайте от Бойко да Ви даде право да носите името Бехар. Просто ни насирате от смях.Всички в Парламента сте евреи и турци.
18
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
70% от българите показаха червен картон на всички политици. Не искаме разни крадливи лели с чанти за по 5 бона да се състезават кой да ни краде, тази няма да миряса докато не набара кокала, но най-вероятно ще набара нещо друго.
17
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кръвожадната комунистка *** е по готова от всякога да скочи върху държавната хазна и да я разпердушини пред очите на агнешкия си народ. Източеният милиард заделен за строежа на Хемус и влезе само по дупките на зъбите и я настърви многократно.
16
1
 
16
 
! Отговори
Петолъчка преди 2 години
Тази само и само да лапне кокала е готова на всичко! Вчера се радваше като малко дете, че са я викали на преговори хахаха. Ако можете да се видите колко сте жалки!
15
3
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
До АнонимеНРедовно правителство ще има, защото България реши да откъсне крилата на руската муха радев и неговите комари пиещи българска кръв.
14
2
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
ДРУГАРКО НИНОВА ПОБЕДИХТЕ ЛИ ЗАПАДА? АХАХАХАХАХАХА ЧЕРВЕНИ ТЕРОРИСТИ СМОТАНИ.
13
0
 
4
 
! Отговори
ДС конДСултира преди 2 години
правилните мнозинДСва от 30+ години.
12
6
 
22
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НЕ И СЕ ВРЪЗВАЙТЕ НА ТАЯ ЛЪЖКИНЯ! ДОКАТО ИМА РАБОТЕЩ ПАРЛАМЕНТ МОЖЕ ДА СЕ АКТУАЛИЗИРА БЮДЖЕТА И ВСИЧКО КОЕТО Е ИЗРЕДИЛА! НАПЪЛНО НЕНУЖНО Е ДА ИМА ИЗБРАН КАБИНЕТ !
11
3
 
7
 
! Отговори
Ученика преди 2 години
Политиците са вредни за Човечеството...
10
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** се готви да се напасе едно хубаво.
9
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това ли е промяната на Слави, да ви управляват всички крадливи партии от прехода, накуп?