Радев: Ще връча мандата, когато партиите са готови

Мотивите за оставката на Гешев бе защита на правото, посочи президентът
Обновена: 24 юли 2021 21:36 | 24 юли 2021 20:08, Красимир Ангелов
125
Радев: Ще връча мандата, когато партиите са готови
Снимка: БГНЕС

Денят на връчването на мандата на първата политическа сила за съставянето на правителство ще бъде ясен, когато партиите гарантират, че са постигнали резултат в преговорите. Това заяви президентът Румен Радев при посещението си във Велико Търново.

Още по темата
Държавният глава призова партиите да следват посоката, която българите са задали по площадите миналата година.

"За изкореняване на порочния управленски модел, за борба с корупцията, за борба с неравенствата, повишаването на доходите, пенсиите и създаване на по-добри условия за здравеопазване и образование. Трябва партиите да дадат ясна гаранция, че няма да се отклонят от тази посока и ще построят такова правителство, обединено от приоритети и цели, които да са в интерес на българските граждани", уточни Радев.

Мотивите на служебните министри да поискат отстраняването на Иван Гешев бе в защита на правото, а решението на ВСС да не го отстрани, бе защита на статуквото, което бе отхвърлено от българските граждани, посочи още Радев, цитиран от БГНЕС.

По думите му реформа в съдебната система ще даде шанс на почтените български магистрати да започнат реална борба с корупцията.

Попитан дали се водят преговори със САЩ за закупуване на нови изтребители, държавният глава заяви, че в тази област има ясни процедури, които трябва да се изпълнят, включително е необходимо решение на българския парламент.

Какво още каза президентът Радев вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
4
 
25
 
! Отговори
MЪPШA Е..!! преди 2 години
И СИ ГО ЗНАЕ..........ВЪРНА БЪЛГАРИЯ НА ЧЕРЕПА, БОБОКОВИ, БАНЕВИ, АРАБАДЖИЕВИ
60
6
 
27
 
! Отговори
нищоправещият преди 2 години
Фигурантът Радеф нищо не свърши цял мандат. Една мишка работеща за БСП и Русия.Това е най-слаабият и най-продажният президент на България досега. Жалко!
59
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тава не е Президент! Притесняваше ГЕРБ на предишните избори за да не могат да водят преговори и да съср=тавят Кабинет, а към тези Пубери проявява търпение. Колкото и да ги чака, ще направят едно недоносче. Като видим Името на Премиера, всичко ще стане ясно. Много вероятно е да е добре забравена стара муцуна със съмнителни качества като Николай Василев
58
4
 
17
 
! Отговори
Верея преди 2 години
До Ханонимен 66 .... ПЪРВИ ЗАКОН , КОЙТО ТРЯБВА ДА СЕ ПРИЕМЕ Е ...ЗАКОН ЗА ЛУСТРАЦИЯ ....ЗА ДА НЕ МОГАТ ПОВЕЧЕ ЧЕРВЕНИТЕ БАНДИТИ ДА ДОКОСНАТ ВЛАСТ ...НАЙ-ДОБРЕ Е ДА СИ СТОЯТ В ЗЕМЛЯНКИТЕ И ДА ОБИРАТ ОТВРЕМЕ НА ВРЕМЕ МАНДРИТЕ , ЗА ДА ПРЕЖИВЕЯТ ...
57
2
 
21
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
С любезното съдействие на това ***, национален предател, Доганя отново управлява, чалгата Победи! Кефете се чалгари, жулете си ракията, слушайте чалга, не четете книги!
56
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
shalvarcoop pravitelstvo s fes. ;-)
55
3
 
17
 
! Отговори
НАП преди 2 години
До Анонимен 55 .... ТОВА , ДЕТО КАЗВАШ , ЧЕ БОРИСОВ Е КРАДЕЦ , ТОВА ПО КОЯ АГЕНЦИЯ ГО ЧУ ??? . АГЕНЦИЯ - "ЕДНА ЖЕНА КАЗАЛА ..." ББ ДА ИМА СЛУЧАЙНО 19 ИМОТА И 30 КЕНЕ** ??? НЕ , ТОЙ ЖИВЕЕ В РОДНАТА СИ КЪЩА В БАНКЯ ...ДОРИ АЛ КАПОНЕ - НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ГАНГСТЕР ГО ВКАРАХА В ЗАТВОРА , НЕ ЗА УБИЙСТВА , А ЗАРАДИ НЕПЛАТЕНИ ДАНЪЦИ ... А , РАШКАТА ДЕТО ДЪЛЖИ ...???
54
1
 
16
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Никой от гласувалите эа промяна, не энае какво точо иска. А гласуването му е натрапено в едно желание на по-голямото эло! Кой наивник вярва, че двама човеци пречат на цяла държава?! Ае да се събудите преди да сте се намокрили
53
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев работи само за преизбирането си, друго не го интересува - да не се окакат метежниците още преди президентските избори и да го провалят.Каквото и да се случи до изборите, Фигурантът-Разединител-Заразител е пътник!
52
1
 
20
 
! Отговори
КРЕЙЗИ ПИПЪЛ преди 2 години
До Анонимен 60.....В ЗАТВОРА ЩЕ ИДЕ РАДЕВ , ЗАЕДНО С ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ОЛИГАРСИ , КОИТО ГЕШЕВ ЩЕ ГИ ВКАРА МНОГО СКОРО ....
51
3
 
20
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Има да се питате след време, эащо при Тиквaта е било добре, а при учените метежници е эле. Който ме пита след време..ще му кажа
50
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 61. Каква втора политическа сила? Разликата между ИТН и ГЕРБ е 15 000 гласа или 0,5%! Гласовете от чужбина са 60 000 за ИТН и 15 000 за ГЕРБ. За първи път имаме уж победител натрапен ни от чужбина!
49
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
49 Колко си далеч от истината, Радев дърпа конците на нещастниците от ИТН, принуждава ги, да делят постове и порции с БСП и ДПС. Защото чака от тях, за награда, да получи гласове от БСП и ДПС, да втория си мандат.
48
1
 
20
 
! Отговори
Кога преди 2 години
Успяха сл. Кабинет да направят чинията на Бузлуджа национален обект и да го възстановяват с моите данъци? И кой век сме да има още хора с пенсия на "активен борец" . Няма оттърване от червените пиявици, ей.
47
1
 
19
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Каква виля на народа след като на площадите бяха шепа хора , които хвърляха яйца и домати и носеха ковчези и бесилки и се подкрепяха от защитници на мутри и олигарси , неуспели адвокати о такива с отнети права! А колкото до морала на ВСС не вменявай функции които не са за теб! Най малко президент разединител и служебен кабинет во главе с имотния крал Рашков и послушника Стоилов може да се намесват в работата на съдебната власт , за да махнат спец съда и прокуратурата и олигарсите да се върнат на
46
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
49 Колко си далеч от истината, Радев дърпа конците на нещастниците от ИТН, принуждава ги, да делят постове и порции с БСП и БСП. Защото чака от тях, за награда, да получи гласове от БСП и ДПС, да втория си мандат.
45
1
 
19
 
! Отговори
Гледна точка преди 2 години
Да не стане обаче да смените порочния модел с още по-порочен? Щото точно това сме се виждали.
44
1
 
18
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Ти си пътник бе ***, и колкото и да се напъвате эа власт, то толкова повече ще потапяте мишкитe които ви докараха на преден план
43
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ех, гадино червена, ако мандатът беше на ГЕРБ щеше да го връчиш веднага, нали?
42
1
 
23
 
! Отговори
Ученика преди 2 години
И тоя започна да бълнува че е по-голям от хляба...