Радев: Ще връча мандата, когато партиите са готови

Мотивите за оставката на Гешев бе защита на правото, посочи президентът
Обновена: 24 юли 2021 21:36 | 24 юли 2021 20:08, Красимир Ангелов
125
Радев: Ще връча мандата, когато партиите са готови
Снимка: БГНЕС

Денят на връчването на мандата на първата политическа сила за съставянето на правителство ще бъде ясен, когато партиите гарантират, че са постигнали резултат в преговорите. Това заяви президентът Румен Радев при посещението си във Велико Търново.

Още по темата
Държавният глава призова партиите да следват посоката, която българите са задали по площадите миналата година.

"За изкореняване на порочния управленски модел, за борба с корупцията, за борба с неравенствата, повишаването на доходите, пенсиите и създаване на по-добри условия за здравеопазване и образование. Трябва партиите да дадат ясна гаранция, че няма да се отклонят от тази посока и ще построят такова правителство, обединено от приоритети и цели, които да са в интерес на българските граждани", уточни Радев.

Мотивите на служебните министри да поискат отстраняването на Иван Гешев бе в защита на правото, а решението на ВСС да не го отстрани, бе защита на статуквото, което бе отхвърлено от българските граждани, посочи още Радев, цитиран от БГНЕС.

По думите му реформа в съдебната система ще даде шанс на почтените български магистрати да започнат реална борба с корупцията.

Попитан дали се водят преговори със САЩ за закупуване на нови изтребители, държавният глава заяви, че в тази област има ясни процедури, които трябва да се изпълнят, включително е необходимо решение на българския парламент.

Какво още каза президентът Радев вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
1
 
21
 
! Отговори
Ей малоумник преди 2 години
Съд и Затвор за Радев.
40
1
 
22
 
! Отговори
Миро преди 2 години
Тоя се.чудите Как да си спаси кожата от правосъдието-Пламен Узунов,Бобокови,Как е уреждал Деса с две заплати и апартамент.И сега всички мошеници са запретнали ръкави да го спасяват.
39
1
 
26
 
! Отговори
пасарела преди 2 години
Г н Президент , не подстрекавайте хората ! Не ги плашете с Рашковщина ! Не се стремете към президентска репеблика !
38
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей това му е лошото да си имаме президент под чехъл. Избива си комплексите навън. Кой си ти бе Радев, че ще поставяш условия за даване на мандат. Ти си длъжен по Конституция.
37
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 2016 ДПС подкрепя Радев.
36
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
37 След няколко удара ще последва шут. *** не си поплюва. ИТН са марионетка, на която Радев дърпа конците.
35
1
 
16
 
! Отговори
Не ми се изнасяяя преди 2 години
РР: Казах и на Тошко, прави струвай, разберете се за кабинет. При 2в1, трябва да се изнасям от пРезиденството. Не ми се връща в Славяново. И сега ще ги чакам.
34
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кои партии? А, тези, които договарят постове и порции, аз пък мислех, че музикантите и сеирджиите от ИТН, които не знаят къде им е лидерът, са спечелили изборите и ще управляват със свое правителство, на малцинството. Не каза ли така Тошко? Тошко, Тошко, то и Божков ви каза с пост в нета, ИТН, вече не е на Слави, нито на теб, щом Радев те насилва, да договаряш с БСП и ДПС плячката.
33
2
 
27
 
! Отговори
Умреляк, преди 2 години
Още един удар в гърба на ИТН.Ако не се коалират с БСП няма да им даде мандата.
32
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кажи защо Гешев иска да те разследва и то за държавна измяна, поне такова беше питането до КС. Не се прави на ни лук ял, ни мирисал!
31
3
 
25
 
! Отговори
Мая Манолова преди 2 години
Господин президент нали се разбрахме вие ще ни подкрепите сега , а ние октомври. Не забравяйте , че иначе ще изкарам майки те.
30
3
 
18
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
До Божков 29 По-добре да направим Радев генералисимус,като Йосиф Виссарионович Сталин.Той(Радев) Берия си има в лицето на лицето Рашков.
29
4
 
31
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
МИНАЛИЯ ПЪТ ПРОВЕДЕ КОНСУЛТАЦИИТЕ В ЕДИН ДЕН, А НА ДРУГИЯ ВРЪЧИ МАНДАТА! АМА ТОГАВА НЕ БЕШЕ НА ВЛАСТ СЛУЖЕБНОТО МУ! ПО- ЗАКОН НЯМАЛО СРОК В КОЙТО ДА ВРЪЧИ МАНДАТА :D МИ ТО ТАКА МОЖЕ ДА ГО ОТКАРА ДО ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ КОИТО ЩЕ СА СЛЕД 3 МЕСЕЦА
28
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господин президент моля махнете тези всички рестрикции от гроб заради този измуислен вирус. Вие сте на същото мнение нали така казахте миналата година наШипка.
27
4
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Ще връчи мандат когато се оформи петорна "коалиция".Тройната я помним какво направи,ще се наложи да изтърпим и това детище на Радев след поредният му служебен кабинет.Може пък да видим и в новия кабинет старите муцуни,като на булдога Рашков,например.
26
3
 
13
 
! Отговори
до 29 преди 2 години
Значи няма да е за дълго.
25
27
 
3
 
! Отговори
Божков преди 2 години
Радев пожизнен президент.
24
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев разчита да го изберат с гласовете на 5 от 6 партии в парламента. Ами ако излезем негласувалите? Май ще объркаме сметките, Радев.
23
4
 
28
 
! Отговори
Радев компрометиран преди 2 години
Този индивид демонстрира незачитане на закона от встъпителното си слово преди четри години насам. Само като видим какви компрометирани типове са служебните му министри става ясно че мафията е стъпила на врата на държавата.
22
5
 
27
 
! Отговори
Деса преди 2 години
Радко айде прибирай се да ядеш , стига сиси играл на хилер.