Радев: Ще връча мандата, когато партиите са готови

Мотивите за оставката на Гешев бе защита на правото, посочи президентът
Обновена: 24 юли 2021 21:36 | 24 юли 2021 20:08, Красимир Ангелов
125
Радев: Ще връча мандата, когато партиите са готови
Снимка: БГНЕС

Денят на връчването на мандата на първата политическа сила за съставянето на правителство ще бъде ясен, когато партиите гарантират, че са постигнали резултат в преговорите. Това заяви президентът Румен Радев при посещението си във Велико Търново.

Още по темата
Държавният глава призова партиите да следват посоката, която българите са задали по площадите миналата година.

"За изкореняване на порочния управленски модел, за борба с корупцията, за борба с неравенствата, повишаването на доходите, пенсиите и създаване на по-добри условия за здравеопазване и образование. Трябва партиите да дадат ясна гаранция, че няма да се отклонят от тази посока и ще построят такова правителство, обединено от приоритети и цели, които да са в интерес на българските граждани", уточни Радев.

Мотивите на служебните министри да поискат отстраняването на Иван Гешев бе в защита на правото, а решението на ВСС да не го отстрани, бе защита на статуквото, което бе отхвърлено от българските граждани, посочи още Радев, цитиран от БГНЕС.

По думите му реформа в съдебната система ще даде шанс на почтените български магистрати да започнат реална борба с корупцията.

Попитан дали се водят преговори със САЩ за закупуване на нови изтребители, държавният глава заяви, че в тази област има ясни процедури, които трябва да се изпълнят, включително е необходимо решение на българския парламент.

Какво още каза президентът Радев вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
6
 
27
 
! Отговори
Време е... преди 2 години
Време е за яйца и домати срещу президенството, зеленият чорап Радеф орезили България.
20
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
mazni pehlivanski borbi...gaz, gaz, gaz
19
10
 
5
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
АЗ ГЛАСУВАХ ЗА КУНЕВА, А РАДЕВ СПЕЧЕЛИ ЗАЩОТО БОРИСОВ СИ ВКАРА АВТОГОЛ КАТО КАЗА, ЧЕ ЩЕ СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА АКО ИЗГУБИ ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ
18
6
 
32
 
! Отговори
зелен чорап преди 2 години
Резидент клепоух, срам и позор за България
17
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ке одим на трети парламентарни избори до края на годината.
16
3
 
26
 
! Отговори
... когато партиите преди 2 години
"Ще връча мандата, когато партиите са готови."Ами ако не станат готови? Няма ли срок за връчване на мандат? Този или не чете законите или най-нахално заявява, че няма да ги спазва.
15
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Англия има закони, които не са променяни от 1790 година, но в нашата Родина всяка партия се счита длъжна да ,,пипне,, всички закони. Лобисти.Какво му е лошо на статуквото, ако ще си пишете закони и закончета, за лична изгода.Очаквам закон за задължителни 12 тоалетни ( пардон бардаци) във всеки апартамент. Така де. Като се съберат на купон къде ще се ..*** човек?
14
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
korenuvane v koren e dosta vreme praktikuvano za miliardi levove voenni igrichki s koreni, tankove, beteeri, samoleti, helikopteri, jipki, majoretki, kukuetki...dosta ot tiah padnali i uspeshno razbiti
13
6
 
19
 
! Отговори
Протакане преди 2 години
Точно тези никога няма да са готови. До вчера са правили едно пошло шоу. А останалите са доказано компрометирани. Така че, не ни губете времето. Знаем, че не искате да правите 2в1, но като се налага. Колкото и време да дадеш на некадърник, той пак нищо няма да направи.
12
6
 
17
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТЕ МОЖЕ ДА НЕ СА ГОТОВИ И ДО ДРУГИЯ МЕСЕЦ ПО СЪЩОТО ВРЕМЕ! ПРАВИ ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО ДА НЯМА ИЗБОРИ 2 В 1 И СЛУЖЕБНОТО МУ ДА УПРАВЛЯВА ОЩЕ ПО ДЪЛГО
11
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ще се изпокарате помежду си после.
10
4
 
30
 
! Отговори
Радев-фигурант преди 2 години
Радев-зелените чорапи се оказа един фигурант. Говори празни приказки и известни на всички истини като например че грипът е опасен, че спортът е полезен, небето е синьо и корупцията е вредна. И нищо истински важно и смислено не казва и не върши. Кому е нужен такъв безличен президент ?
9
5
 
14
 
! Отговори
бай Ставри преди 2 години
Чакам те.:))))
8
4
 
21
 
! Отговори
прозрачна завеса преди 2 години
*** те партиите са готови бе фигурант . още преди изборите бяха готови , нали целта беше всички срещу Бойко и бсп да управлява . на времето бкп така излъга народа , създаде сдс , сега сценария е същия , само че създадоха славчу и тошку .
7
7
 
17
 
! Отговори
Юмрука говори преди 2 години
Втория мандат ми е в кърпа вързан. Доган каза че няма да има проблеми така или иначе ще му върна услугата.
6
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Н корни от сега и текат лигите , колко има за крадене само .Ако си мислите че нещо ще стигне до народа. хахаххаахах, значи сте много наивни.
5
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха! Това пика на конституция, закони и взикакъв правов ред в страната! Щял да връчи мандата, когато всички му обещаят, че ще го слушат! Надройчвайте новите избори, хората идват с лопати да ви изринат червени чалгари!
4
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо мислите ще се коалират с БСП . Защото Радев е имал разговор с корни да ги подкрепи в замяна на постове., че ако се иде на трети избори няма да е сигурно че трите партии ще вземат същите проценти.
3
21
 
3
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
В събота троловете още работят.Нямат умора
2
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че какво ще ги ги чака да се накумуват. Ти долен разеденител . И твойто време ще дойде. Искам само едно да се махне имунитета на президента и на всеки следващ президент.