Радев: Ще връча мандата, когато партиите са готови

Мотивите за оставката на Гешев бе защита на правото, посочи президентът
Обновена: 24 юли 2021 21:36 | 24 юли 2021 20:08, Красимир Ангелов
125
Радев: Ще връча мандата, когато партиите са готови
Снимка: БГНЕС

Денят на връчването на мандата на първата политическа сила за съставянето на правителство ще бъде ясен, когато партиите гарантират, че са постигнали резултат в преговорите. Това заяви президентът Румен Радев при посещението си във Велико Търново.

Още по темата
Държавният глава призова партиите да следват посоката, която българите са задали по площадите миналата година.

"За изкореняване на порочния управленски модел, за борба с корупцията, за борба с неравенствата, повишаването на доходите, пенсиите и създаване на по-добри условия за здравеопазване и образование. Трябва партиите да дадат ясна гаранция, че няма да се отклонят от тази посока и ще построят такова правителство, обединено от приоритети и цели, които да са в интерес на българските граждани", уточни Радев.

Мотивите на служебните министри да поискат отстраняването на Иван Гешев бе в защита на правото, а решението на ВСС да не го отстрани, бе защита на статуквото, което бе отхвърлено от българските граждани, посочи още Радев, цитиран от БГНЕС.

По думите му реформа в съдебната система ще даде шанс на почтените български магистрати да започнат реална борба с корупцията.

Попитан дали се водят преговори със САЩ за закупуване на нови изтребители, държавният глава заяви, че в тази област има ясни процедури, които трябва да се изпълнят, включително е необходимо решение на българския парламент.

Какво още каза президентът Радев вижте във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Намирисва на нагласено....даваш мандата веднага, кво се прайш на дръж ми шапката!