Тома Биков пита: Защо Слави Трифонов не е премиер?

Той прогнозира, че правителството ще работи ден за ден
280
Тома Биков пита: Защо Слави Трифонов не е премиер?
Снимка: Dnes.bg, архив

„С какво е по-различен Станислав Трифонов от другите политици и лидери на партии, че да не иска да поеме тази отговорност? Защо не иска да стане министър-председател? Това е единственият начин да носи отговорност”, това риторично попита депутатът от ГЕРБ Тома Биков пред Нова телевизия.

Той добави, че когато ГЕРБ е управлявала, партията винаги е носила своята отговорност.

"Лидерът на първата политическа сила не е министър-председател. Това е негова работа“, посочи Биков.

„Нека не се правят на ударени другите партии на промяната, които от 3 станаха 5”, каза още Биков.

От ГЕРБ няма да предложат кабинет, ако мандатът стигне до тях.

Никой не ни казва, че ще ни подкрепи. Няма как да предложим правителство. Но и няма да се стигне дотам”, смята Биков.

„Очаквайте правителство, което ще работи ден за ден. На колегите от „Демократична България” им казвам – пак ще бъдете излъгани”, каза Биков.

Според него решенията в следващото правителство „ще се вземат в таен формат". „Лидерите на Тройната коалиция заседаваха и взимаха решения, а тук няма да знаем кой взима решения. Как ще се формират тези мнозинства по интереси, никой няма да вижда. Това няма да е в парламента, нито в правителството. Този мач сме го играли при управлението на Любен Беров.  Това предстои на България - управление на Любен Беров”, каза още Биков.

„Казвам на „Демократична България” – много добре знаете, че ще ви излъжат. Много добре знаете къде влизате. Това правителство ще бъде подкрепено и от БСП и от ДПС”, каза Биков.

Той обясни и защо ГЕРБ не са участвали в консултациите при президента.

„Една от причините са нашите избиратели. Те бяха грубо обиждани и нападани от служебното правителство, назначено от г-н Радев. След задържането на кмета на Бата, ние да отидем при президента, за да демонстрираме, че той е легитимен президент? Не, няма да отидем”, каза Биков. 

„Винаги сме търсили диалог с президента в името на страната, но получихме брутално отношение, отвъд ръба на закона. И публично обявяване, че той иска да ни унищожи с всички средства – нас и нашите избиратели”, каза Биков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
233
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щото не иска бе тъпоглав гробар , знае че не е става за премиер не като Борисов завършир тракторния техникум в Банкя и иска да е премиер.
232
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Славчо. Квитто и пари да очакваш да вземеш от комунистите бъди сигурен че те ще ти ги вземат по късно. Това са долни хора.
231
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото: 1. Не изглежда добре в костюм, част от неинтелигентната осанка, запълнена с обица във всяка дупка на всяко ухо! 2.Саунд на говора, напомнящ на бабаит от района между бул. "Константин Величков" и ул."Татарли" по време на 1980г.Има и още ако желаете.
230
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е защо трябва да е премиер??? Премиерът на Италия например е безпартиен, не членува в никоя партия и няма проблем!
229
3
 
10
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
До Шофьора на Маджо 251 Абе,шофьорчето,защо ни изнасяш тука непотвърдени данни?Аз пък ще кажа,че Славунеца по непотвърдени данни се продаде на Херо Мустафа и ДПС.Е,какво ще кажеш?
228
2
 
7
 
! Отговори
Алтер преди 2 години
По закон не е задължително, а и няма нужното образование.
227
6
 
2
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
От про'ст човек - про'сти въпроси... ПП. Да попитам аз, защо на изборите за ВНС, НИТО ЕДИН от лидерите на "демократичната опозиция" не се кандидатира по мажоритарната листа?
226
0
 
15
 
! Отговори
Mnenie преди 2 години
Лично на мен Слави ми изглежда доста болен на екрана. Наживо му же и повече да си личи.
225
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
понеже! Гледай Слави, ама мисли за изЦачевата Цеца от ръбФака. Как какво? Предали единия дядо, Никола Петковист за да вкара Цеца лозарката у ръбФакинга. да бе порови, порови. Издигането винаги е стъпвало на подлостта с единия и предателството с другия крак. А нашия нещо се на стол туту поприседне. нозе ли варди халка ли запушва, дано не е ректаленрак!
224
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави е почетният султан.
223
0
 
3
 
! Отговори
чалгари мутанти преди 2 години
чалгаричър с еничър, били подал, бил станал, и бил се отказал. хората през Войната се биха, осъкатяваха и умираха. Едните нападнаха и завзеха цяла Европа, другите, освободиха Европата. Тогава и едните и другите ся разчитали на всеки свой гражданин, Жалко е като гледаме днешни лидери колко надарени са, сякаш имат по 6 ръце, 12 крака и по 18 млечни жлеци.
222
4
 
12
 
! Отговори
999 преди 2 години
Славчо никъв не е в ИТН. АБСОЛЮТНО НИЩО! ОТГОВОРНИЯТ, ДОКОЛКОТО Е СПОСОБЕН НА ТОВА, Е ТОШЕТО ЙОРДАНОВ! МИЛИЯ, НЕ ЗНАЕ НА КОЙ СВЯТ СЕ НАМИРА.
221
3
 
11
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
А ББ И ПРЕДИ, И СЕГА Е БЕЗ ИМУНИТЕТ!!! ЗАЩО НЕ ГО ОСЪДИТЕ, БЕ??? НАЛИ Е ГОЛЯМ ПРЕСТЪПНИК??? НО НЕ АКА В 12 ***.
220
4
 
14
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
Като се СГРОМОЛЯСА ДЪРЖАВАТА - СКОРО - ШЕ ХВАНЕТЕ ОТГОВОРНИЯ СЛАВИ ЗА ИТН- ТО!!!
219
5
 
17
 
! Отговори
КЪФ СОЦИАЛЕН ЖЕСТ преди 2 години
А КЪДЕ СА МАЙКИТЕ С БОЛНИТЕ ДЕЦА И ТЕХНИТЕ ПАЛАТКИ НА МАЯ МАНОЛОВА- КЪДЕ СА- А КОСТИНБРОДСКА В ПАРЛАМЕНТА И ПАЛАТКИТЕ ГИ НЯМА....
218
5
 
11
 
! Отговори
ИМОТИТЕ НА РАШКОВ преди 2 години
ПОЛУЧИ ГИ ОТ МУТРИТЕ, НА КОИТО БЕШЕ СВРЪЗКА С ГЕНЕРАЛИТЕ ОТ ДС.....
217
2
 
8
 
! Отговори
Тошко Йорданов преди 2 години
Славчо ще бъде министър председател без портфейл и шеф на медия с портфейл.
216
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви милиарди бре, стига с тези фотошопи и измислици, Бойко е беден като мишка, кара умрела Шкодичка и живее в къщата на родителите си. Е, виж поне Рашков, а и резидента ползва няколко държавни резиденцийки със слуги, ако сега не бяха избори щеше да е на Евксиноград и после щеше да каже как Бойко е лежал цаяло лято и пак е проспал ковид вълната. Е, няма го вече, сега май ще трябва да работите..в което се съмнявам.
215
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прав е Рашков. Банкянския трябваше да бъде арестуван и пратен в затвора, още когато вилнееше в мутренските банди.
214
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мутри смачкани вие трябва да сте в затвора за безбройните си престъпления и крадени десетки милиарди, а не да ми давате наклон в живота. Наглеци без прецедент в нашата история.