Тома Биков пита: Защо Слави Трифонов не е премиер?

Той прогнозира, че правителството ще работи ден за ден
280
Тома Биков пита: Защо Слави Трифонов не е премиер?
Снимка: Dnes.bg, архив

„С какво е по-различен Станислав Трифонов от другите политици и лидери на партии, че да не иска да поеме тази отговорност? Защо не иска да стане министър-председател? Това е единственият начин да носи отговорност”, това риторично попита депутатът от ГЕРБ Тома Биков пред Нова телевизия.

Той добави, че когато ГЕРБ е управлявала, партията винаги е носила своята отговорност.

"Лидерът на първата политическа сила не е министър-председател. Това е негова работа“, посочи Биков.

„Нека не се правят на ударени другите партии на промяната, които от 3 станаха 5”, каза още Биков.

От ГЕРБ няма да предложат кабинет, ако мандатът стигне до тях.

Никой не ни казва, че ще ни подкрепи. Няма как да предложим правителство. Но и няма да се стигне дотам”, смята Биков.

„Очаквайте правителство, което ще работи ден за ден. На колегите от „Демократична България” им казвам – пак ще бъдете излъгани”, каза Биков.

Според него решенията в следващото правителство „ще се вземат в таен формат". „Лидерите на Тройната коалиция заседаваха и взимаха решения, а тук няма да знаем кой взима решения. Как ще се формират тези мнозинства по интереси, никой няма да вижда. Това няма да е в парламента, нито в правителството. Този мач сме го играли при управлението на Любен Беров.  Това предстои на България - управление на Любен Беров”, каза още Биков.

„Казвам на „Демократична България” – много добре знаете, че ще ви излъжат. Много добре знаете къде влизате. Това правителство ще бъде подкрепено и от БСП и от ДПС”, каза Биков.

Той обясни и защо ГЕРБ не са участвали в консултациите при президента.

„Една от причините са нашите избиратели. Те бяха грубо обиждани и нападани от служебното правителство, назначено от г-н Радев. След задържането на кмета на Бата, ние да отидем при президента, за да демонстрираме, че той е легитимен президент? Не, няма да отидем”, каза Биков. 

„Винаги сме търсили диалог с президента в името на страната, но получихме брутално отношение, отвъд ръба на закона. И публично обявяване, че той иска да ни унищожи с всички средства – нас и нашите избиратели”, каза Биков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
2
 
3
 
! Отговори
Баба Пена преди 2 години
люби Рашков...
212
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правилно пита човека, като се оакат трябва да се знае кой да бием първо, пермиера или Слави?
211
7
 
15
 
! Отговори
Митко преди 2 години
Ми ясно е. Изглежда болнав, ходи с бастyн, не знае езици. Не е необходимо повече.
210
10
 
14
 
! Отговори
Томас Бикович преди 2 години
СЛАФЧО Е ОБРАЗ..А СТАНИСЛАВ ТР. Е ПОЛУТРУП, С МНОГО БОЛЕЖКИ, ПОЛУИНВАЛИД..НЕМОЖЕ ДА ГОВОРИ..ДОРИ НЕ МОЖЕ И ДА ПРОЧИТА ОТ АУТОКЮТО ВЕЧЕ .....СКОРО ЩЕ СКАЧАТЕ С БРАДВИ И ТОЯГИ, ЗА ДА СВАЛИТЕ ПАРТИЯ '' И ТАКА НАТАТЪК = ИТН '' .
209
12
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави първо е несподобен, второ е болен, трето за тия пари няма да се хване! Той е замесен в далавари за милиони
208
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ммого смешно как гепА..джиите се правят на репресирани, ронят сълзи как били унижавани ....ами такава репресии срещу фирми, бизнеси и физически лица както по времто на бб не имало никога след социализма
207
9
 
18
 
! Отговори
Биков, преди 2 години
А защо Баце не е премиер?Май го изчегъртаха
206
5
 
9
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Къде са санитарите? Луди бродят по студията на телевизиите?
205
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Биков издоили бика бате. Ако не си бегай Че еЙ сега ме пита къде си че е на зор.
204
11
 
17
 
! Отговори
228 преди 2 години
Слави единствен имаше доблестта да НЕ се кандидатира и после да се отметне. Тъпата Тиква го направи.
203
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Славчо без ауто кю никъде не ходи! Е за тва!
202
5
 
7
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 2 години
Аз съм го виждал как бацата Христо Асенов като го види и го целува по устата. Беше само заради туй , че Илия го лансираше, иначе малкия бос, щеше да го дърпа за вратовръзката и да му крещи в ухото :" ей ***, искаш да *** таковаш ли ве" и щеше да му избърше един шамар по врата като на ученик.Но го целуна като свекърва, защото Илия каза, тоя човек ще изчисти името ми. Ето това е Славе.Славье нахрани ли рибките във фейсбука?
201
2
 
10
 
! Отговори
ЕМО преди 2 години
2014 ДЕПУТАТ НА БСП---ДАНАИЛ ПАПАЗОВ ТЕГЛИ ПАРИ И КУПУВА ТЕЦ-ВАРНА И МЯСТО ДО ТЕЦА ЗА ДА СИ ПОСТРОИ ЧАСТНО ПРИСТАНИЩЕ...... НЕЗНАЙНО ЗАЩО ПАПАЗОВ ДАВА ОКОЛО 70% ОТ АКЦИИТЕ НА ДОГАН..... А ОПОРНАТА ТОЧКА Е ЧЕ БОРИСОВ ДАЛ ЗА 3000лв ТЕЦ-ВАРНА НА ДОГАН....... ДОРИ УМНАТА ЦВЕТАНКА РИЗОВА ПИТА БОРИСОВ...ЗАЩО ЗА 3000лв Е ПРОДАЛ ТЕЦА.
200
5
 
11
 
! Отговори
ДО 223 ЕМО преди 2 години
ЗА ЮЖЕН ПОТОК И НОВИТЕ РЕАКТОРИ ЗА БЕЛЕНЕ ПОДПИСВА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ОРЕШАРСКИ....... ПОСЛЕ ОРЕШАРСКИ И СИЕ ОБЪРКВАТ ДОКУМЕНТАЦИЯТА ЗА ЮЖЕН ПОТОК И ЕС ГО СПИРА.... А СЛЕД ТОВА "УМНИТЕ" РУСНАЦИ УПРЕКВАТ БОРИСОВ.
199
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има право, значи на практика изборите са невалидни,нали искахте честни избори открити а това ако не е подмяна на вота ,смисъл как може да се гласува за едно водещо лице и след това друг да бъде издигнат вместо него,защо изобщо не си стои извън играта като не му се играе , ползват го само заради марката която е създал като параван заради нечии интереси, но това е толкова пошло и обратно за това което си го представят избирателите му.Но не е виновен той, а модерния изпростял българин.
198
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да ви кажа честно вече и на малките деца им е смешно за какво се хващат Герб. Толкова са безсилни и изтрещяли. Малките се смеят като чуят от проф.Ангелов и от ББ, че Радев е провалил ваксинирането. При положение, че в цял свят е този проблем. Другото е редно да попитаме Ангелов, защо по негово време медиците не се ваксинираха и продължават да не се ваксинират? Тогава кой беше винове? Лъгахте в цифри за всичко и сега се видя истината. Ако говорим за провал, това сте вие.
197
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
просто Баце слушкаше запада да не строи руска централа, защото ставаме регионален играч. Отново моркова и пръчката в действие
196
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Биков, успокой топката малко, направо напоследък не си добре. Нервен срив се вижда в безумното ти държание. В Парламента сте от 12 години, а се държите супер просташки и неадекватно... Партиите от улицата изглеждат в пъти по-интелигентни от вас. Намалете това его... Ти като какъв ще търсиш обяснение, кой какъв ще бъде? Да не сте крали? Сега доказателства, съд, връщане на пари и т.н.......
195
3
 
15
 
! Отговори
до 223 преди 2 години
по времето на Герб На 11 юли 2011 г. НЕК и Атомстройекспорт подписват Допълнение 13, с което се удължава срокът на действие на Споразумението от 2006 г. до 30 септември 2011 г. и след няколко месеца на 28 март 2012 г. 41-вото Народно събрание потвърждава взетото преди това решение на правителството на ГЕРБ за спирането на проекта. В подкрепа на спирането гласуват партиите ГЕРБ и Синята коалиция, ............е за това са неустойките за реакторите
194
13
 
5
 
! Отговори
ДО 218 ЕМО преди 2 години
ЦЕНТРАЛАТА В БЕЛЕНЕ СА КОМУНИСТИЧЕСКИ БЛЯНОВЕ..... ГЕРБ ИСКАШЕ ЕС ДА НИ РАЗРЕШИ ДА ПУСНЕМ 5 и 6 РЕАКТОР В КОЗЛОДУЙ.... НО ОРЕШАРСКИ ВЗЕ ЕДНИ ПАРИ И ПОДПИСА ЗА РЕАКТОРИТЕ....А БЪЛГАРИТЕ СЛЕД ТОВА ДА ПЛАЩАТ.