Тома Биков пита: Защо Слави Трифонов не е премиер?

Той прогнозира, че правителството ще работи ден за ден
280
Тома Биков пита: Защо Слави Трифонов не е премиер?
Снимка: Dnes.bg, архив

„С какво е по-различен Станислав Трифонов от другите политици и лидери на партии, че да не иска да поеме тази отговорност? Защо не иска да стане министър-председател? Това е единственият начин да носи отговорност”, това риторично попита депутатът от ГЕРБ Тома Биков пред Нова телевизия.

Той добави, че когато ГЕРБ е управлявала, партията винаги е носила своята отговорност.

"Лидерът на първата политическа сила не е министър-председател. Това е негова работа“, посочи Биков.

„Нека не се правят на ударени другите партии на промяната, които от 3 станаха 5”, каза още Биков.

От ГЕРБ няма да предложат кабинет, ако мандатът стигне до тях.

Никой не ни казва, че ще ни подкрепи. Няма как да предложим правителство. Но и няма да се стигне дотам”, смята Биков.

„Очаквайте правителство, което ще работи ден за ден. На колегите от „Демократична България” им казвам – пак ще бъдете излъгани”, каза Биков.

Според него решенията в следващото правителство „ще се вземат в таен формат". „Лидерите на Тройната коалиция заседаваха и взимаха решения, а тук няма да знаем кой взима решения. Как ще се формират тези мнозинства по интереси, никой няма да вижда. Това няма да е в парламента, нито в правителството. Този мач сме го играли при управлението на Любен Беров.  Това предстои на България - управление на Любен Беров”, каза още Биков.

„Казвам на „Демократична България” – много добре знаете, че ще ви излъжат. Много добре знаете къде влизате. Това правителство ще бъде подкрепено и от БСП и от ДПС”, каза Биков.

Той обясни и защо ГЕРБ не са участвали в консултациите при президента.

„Една от причините са нашите избиратели. Те бяха грубо обиждани и нападани от служебното правителство, назначено от г-н Радев. След задържането на кмета на Бата, ние да отидем при президента, за да демонстрираме, че той е легитимен президент? Не, няма да отидем”, каза Биков. 

„Винаги сме търсили диалог с президента в името на страната, но получихме брутално отношение, отвъд ръба на закона. И публично обявяване, че той иска да ни унищожи с всички средства – нас и нашите избиратели”, каза Биков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
12
 
6
 
! Отговори
ДО 213 ЕМО преди 2 години
РАШКОВ ГОВОРИ С АКЦЕНТ ОТ КОЙТО НЕ СЕ РАЗБИРА МЪЖ ЛИ Е ИЛИ ЖЕНА..... ПОСЛУШАЙТЕ ГО МАЛКО .... СТРАННА РАБОТА.
192
10
 
13
 
! Отговори
Добре пита преди 2 години
Въпросът е важен, защото всички, които избраха итн, казват: гласувах за Слави. Нали? Да, обаче Слави го няма никъде, освен спорадични постове в незнайно от кого поддържан фейсбук. И когато всички тези сговори свършат, включително с омразното до вчера статукво БСП и ДПС, ще изкарат една кукла, която да издигнат за мин.-председател. Орешарски не беше отдавна, ако младите не помнят Беров. И почват едни хора отзад да богатеят. После *** търси Славчо и куклата. Нула тговорност, 5 партии, куче влачи.
191
2
 
3
 
! Отговори
до208 преди 2 години
е нещо с реакторите се объркА. Руснаците си ни осъдиха от воле, Баце що не продължи проекта 2014 та който той пиднови 2009 та
190
2
 
3
 
! Отговори
до 212 ЕМО преди 2 години
НА НЕКЪПАН ПУДЕЛ ИСКАШ ДА КАЖЕШ.
189
1
 
1
 
! Отговори
до 210 преди 2 години
защото са им безмислени думите, изпразнени от съдържание, доказано. А новите колко знаят не знам ти ако гледаш пи твоите идоли и правиш изводи си е твой проблем
188
7
 
18
 
! Отговори
Е, па... преди 2 години
Биков по-*** въпрос не можа ли да зададе? Откъде накъде ще му търси отговорност на Слави защо не бил станал премиер?Защото не иска, е затова. Изобщо не е и задължително. Много криво разбират политиката. И грешно. Нападат за глупости, защото нямат за какво друго да се хванат
187
8
 
11
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Аз ако съм томата който вчера министър Рашков го навря на кучето в г-за от срам няма да мога да се покажа камо ли да питам
186
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До 211 На пудел-рошав и неугледен:)
185
4
 
5
 
! Отговори
ДО 207 ЕМО преди 2 години
А ТОШКО ЙОРДАНОВ НА КАКВО ТИ ПРИЛИЧА ???
184
4
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
До до 201АНОНИМЕН Ами тогава щом и едните и другите по 3 думи знаят за какво да ги сменяме? Само,че на старите 3-те думи не са така просташки(дори и на Боко) като на Тошко или Филипчо.
183
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави никога не е казвал ,че ще бъде премиер Само *** ло ум ни ци като герб ера стите мохат да сложат за премиер ,който им попадне.
182
9
 
2
 
! Отговори
ДО 205 ЕМО преди 2 години
ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ОРЕШАРСКИ ПОДПИСА ДОГОВОР,ЧЕ СМЕ ЗАДЪЛЖЕНИ ДА КУПИМ РЕАКТОРИТЕ.... ИНАЧЕ СЪД И ГОЛЕМИ НЕУСТОИКИ..... БОРИСОВ И ПЕТКОВА ТРЯБВАШЕ ДА ОПРАВЯТ КАШИТЕ НА ОРЕШАРСКИ И НА ЗАЕКВАЩИЯ ЕНЕРГИЕН МИНИСТЪР.
181
5
 
8
 
! Отговори
М.М. преди 2 години
Тома Биков много ми прилича на новия Евгени Бакърджиев. Простовато момче, което главата му освен остроумия и сарказми друго не може да роди. А, щях да забравя има малко несъразмерно голяма глава спрямо тялото, но не е голям проблем.
180
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука сезачетох в коментарите . Слави бил болен затова земал дрога. Според мен се е разболял заради дрогата. Което и да е вярно все си е наркоман.х
179
2
 
2
 
! Отговори
до ЕМО преди 2 години
тази многознайна счетоводителка като е толкова пекъна що като иде в кремъл и върти очи като препикано мушкато
178
2
 
12
 
! Отговори
до 201АНОНИМЕН преди 2 години
то пък Томата и Деса поетеса гербаджийска сякаш повече от две три думи знаят, като Пъпеша Цецо дето от закуските в Белия дом само три думи повтаряше, атлантизъм и правим политики......
177
8
 
8
 
! Отговори
ЕМО преди 2 години
ТОШКО ЙОРДАНОВ НАРИЧА ЗЛОБНО ТЕМЕНУШКА ПЕТКОВА----СЧЕТОВОДИТЕЛКА--- А ТЯ Е ЕДИН ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ ОДИТОРИ В ЕВРОПА..... МНОГО ТРУДНА И ОТГОВОРНА ПРОФЕСИЯ....... РАБОТИЛА И УЧИЛА В ИРЛАНДИЯ И ПОРТУГАЛИЯ..... ТОШЕ ТОШЕ НЕ СЕ ИЗДАВАЙ,ЧЕ СИ *** КАТО САШО ДИКОФ.
176
3
 
5
 
! Отговори
до хайдее преди 2 години
На ЕС дали им е приятно те си знаят, но Еврофондове на Станишев са били съвсем различни. Ако се сещаш от кога сме в ЕС ще схеанеш. Тези фондове бяха като моркова и тоягата, ако слушкаш и си във верния полит път морковче, ако решиш самостоятелност и собствено мнение тоягата. С 3050 лева за долар си беше яка тояга за Станишев. На Орешарски какво са му спряли, ДПС му изигра куррввеннски номер.
175
11
 
6
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Ех,Тома,Тома,нали знаеш,че отговор от учиндолеца ще получиш на куковото лято.В ИНТ сега на амбразурата са хвълени Тошенцето(само как се пъчи малкият) и Филипчо(не мога да разбера къде намери тоз фризьор/бръснар дето му сътвори такова недоразумение на главата).Та тези двамата умна мисъл не могат да родят,така че и те няма да отговорят нищо смислено.Не знам защо,но ми напомнят царя-научили 2-3 фрази и се опитват да ги повтарят със сериозни физиономии.Ама само смях предизвикват.
174
3
 
12
 
! Отговори
Ivo преди 2 години
Из статия на Тома Биков 2012г.: "Борисов не е диктатор. Той е карикатура на диктатор. Второто не е по-малко вредно от първото. Този човек дотолкова си е повярвал, че е забравил кой е и от къде идва. По-лошото е, че сякаш и ние започваме да забравяме. Приемаме присъствието му по върховете на властта като нещо нормално и много често дори не осъзнаваме колко далеч сме стигнали. В нормална ситуация подобен човек не би се случил като кмет на Банкя, а камо ли като министър-председател."