Тома Биков пита: Защо Слави Трифонов не е премиер?

Той прогнозира, че правителството ще работи ден за ден
280
Тома Биков пита: Защо Слави Трифонов не е премиер?
Снимка: Dnes.bg, архив

„С какво е по-различен Станислав Трифонов от другите политици и лидери на партии, че да не иска да поеме тази отговорност? Защо не иска да стане министър-председател? Това е единственият начин да носи отговорност”, това риторично попита депутатът от ГЕРБ Тома Биков пред Нова телевизия.

Той добави, че когато ГЕРБ е управлявала, партията винаги е носила своята отговорност.

"Лидерът на първата политическа сила не е министър-председател. Това е негова работа“, посочи Биков.

„Нека не се правят на ударени другите партии на промяната, които от 3 станаха 5”, каза още Биков.

От ГЕРБ няма да предложат кабинет, ако мандатът стигне до тях.

Никой не ни казва, че ще ни подкрепи. Няма как да предложим правителство. Но и няма да се стигне дотам”, смята Биков.

„Очаквайте правителство, което ще работи ден за ден. На колегите от „Демократична България” им казвам – пак ще бъдете излъгани”, каза Биков.

Според него решенията в следващото правителство „ще се вземат в таен формат". „Лидерите на Тройната коалиция заседаваха и взимаха решения, а тук няма да знаем кой взима решения. Как ще се формират тези мнозинства по интереси, никой няма да вижда. Това няма да е в парламента, нито в правителството. Този мач сме го играли при управлението на Любен Беров.  Това предстои на България - управление на Любен Беров”, каза още Биков.

„Казвам на „Демократична България” – много добре знаете, че ще ви излъжат. Много добре знаете къде влизате. Това правителство ще бъде подкрепено и от БСП и от ДПС”, каза Биков.

Той обясни и защо ГЕРБ не са участвали в консултациите при президента.

„Една от причините са нашите избиратели. Те бяха грубо обиждани и нападани от служебното правителство, назначено от г-н Радев. След задържането на кмета на Бата, ние да отидем при президента, за да демонстрираме, че той е легитимен президент? Не, няма да отидем”, каза Биков. 

„Винаги сме търсили диалог с президента в името на страната, но получихме брутално отношение, отвъд ръба на закона. И публично обявяване, че той иска да ни унищожи с всички средства – нас и нашите избиратели”, каза Биков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


280
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
153
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото Слави Трифонов е по-болен от Байдън и не може да изкачва стълби на самолети. Ще трябва да го носят на носилка с 4 роба.
152
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От про'сти хора - про'сти въпроси.
151
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз ще му отговоря на Биков - защото, когато виждаш, че има по-добри от теб, те трябва да са. Не като Вожда му - ***, който от нарцисизъм и гъзолизачество на такива като Биков се е помислил за бог. Е много не му достига. Изчегъртане до край!!!!!!!(
150
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бикова защо така жално плаче всеки ден за гръмкия провал?Не се ли наядохте,бе?Не се ли накрадохте,бе?Айде у лево и повече никога власт за вас!!!
149
9
 
1
 
! Отговори
До 170 преди 2 години
То е ясно,че за това идвате,ама на следващите избори те може пак да са първи,а вие и два гласа няма да вземете.Политиката не е само изчегъртване!Всъщност е нещо много повече.Ако нивото ви се състои и се върти около тази дума- лошо за вас и за България!
148
0
 
2
 
! Отговори
Хахахаха преди 2 години
Това са реплики на избирателите на ИТН, не този
147
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е да се изчегърта ГЕРБ и тогава всичко ще си дойде на мястото.
146
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македонците се осетиха и легализираха марихуаната.а българите още живеят ледената епоха.вместо парите да се вливат в държавата те отиват в джоба на некъв ***.
145
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересна е мисълта на Слави.Идваш да променяш,но предлагаш Ники Василев.Обаче ако Василев беше излязал да се кандидатира и си направи партия тя няма да вземе и 1%Тоест излиза следното,за първи път в историята (може би само в някой остров в южното полукълбо)спечелил изборите лидер на партия няма да е премиер???Доган е добър за сравнение ,но Доган поне не е печелил избори, ще го оправдаем за своят начин на действие.Тук имаме спечелил изборите лидер,който няма да е премиер.Ами подай оставка от ИТН
144
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
а къдей батку- жив ли е..КОЙ ДА ТИ КАЖИ- НЕГОВИТЕ ЧАЛГАРИ КАЗВАТ НА РАБОТА- А ГДЕ ХОДИ НА РАБУТА....
143
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз гласувах за слави трифонов да легализира марихуаната.
142
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"А след като здравословното ти състояние не позволява,защо изобщо се заблуждаваш,че трябва да правиш партия и да вземаш властта?"Защоито ... защото някой трябва да спаси маааааййкаааа Българияяяя!ЗА БЪЛГАРИЯ! НА ТРИ МОРЕТА!
141
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българи само едно не разбрах защо не се легализира марихуаната в българия.да се отрежат ръцете на диларите и хората да си пушат спокоино без да се крият като мишки и да ги сочат с пръст като престъпници.и ще остане само да се бориме с синтетичните наркотици единият проблем ще отпадне.когото е забранено едно нещо толкова повече се търси.като се легализира всеки ще си вземе по 20 грама у дом и ше се пръсне до повръщане.и ще ти омръзне тамън хората ще я иследват.полша холандия македония.
140
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото каза, още преди ДВЕ ГОДИНИ, че НЯМА ДА Е ПРЕМИЕР, защото не счита себе си достоен за поста.И не, не съм гласувал за ИТН, но поне това трябва да го уважавате ... Всичко друго може да е странно, ама баш това ...
139
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защото не се казва Боко и знае къде му е мястото.
138
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е Герб да писукат като скорци
137
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Борисов може никога да не е бил депутат, но винаги когато ГЕРБ печелеше избори, като неин водач, ставаше министър председател, винаги! Слави защо не стане и той министър председател..?"Защото многократно каза, че няма да става министър председател? При това година преди изборите?
136
5
 
5
 
! Отговори
EMIGRANT преди 2 години
Когато чалга до битъка или крадците на ДДС не могат да дадът смислено обяснение на тюрлю гювеча дето го джурка за хиляден път ДС,КГБ и Доганя,почват опорните точки,оплювките,соченето с пръст отнемане на думата,че кой е Биков,че какъв е да пита?!Но когато ваште артисти се тръшкаха по паветата в отчаян опит да излъжат 85%вите им бецили и го сториха,тогаз мълчахте и не питахте от къде на къде клошари ще събарят законното правителство на ГЕРБ и руския аватар ще пери юмруци и ще прави пуч насред ЕС?!
135
6
 
9
 
! Отговори
Сатира преди 2 години
Защото Слави Трифонов е болен, простакооо. Даже не прочетох статията
134
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
У нас българското лято е достатъчно топло. Нема нужда, чак на пустиня да го удряме. И зимата ни една такава, студена, виденова, без ток, парно и храна. Искаме време в което има плодове, узрели и сочни, да ги береш, да слагат зимнина хората, да им е хем слънчево, хем приятно прохладно. Да можем всички да отидем да видим старците по хубави пътища. И децата да берат гербери в бабината градина. От това има нужда България. Не от пустинни лета и гладни студени зими.