Асен Василев: Спряхме проверките на фризьори и хазната започна да се пълни

Харчено е без контрол, без процедури, без търгове, заяви той
25 юли 2021 12:10, Александър Попов
212
Асен Василев: Спряхме проверките на фризьори и хазната започна да се пълни
Снимка: БГНЕС

Парламентът ще реши дали да има актуализация на бюджета с разпределение на два милиарда лева, събрани в държавния бюджет.

"От тази сума около милиард и 600 милиона идват от допълнителни приходи, които НАП и Агенция "Митници" ще съберат. Спряхме да проверяваме фризьорските салони, започнахме да проверяваме големите компании и изведнъж хазната взе да се пълни", заяви Асен Василев.

По думите му най-голям шок за него е била разходната част в бюджета за тази година.

"Харчено е без контрол, без процедури, без търгове, давани са пари на 3,4,5 фирми, абонирани за огромни парични средства. В строителството имаме фирми, които са получили поръчки за над милиард без търг в последните 2 години", заяви финансовият министър.

"Ще има пера и за здравеопазването – финансово ще обезпечим нова ковид-вълна през есента. Фондът за бедствия е изпразнен, дадени са пари за проекти от 2011 г.", допълни Василев.

Ако има тежка ковид обстановка, ще има заделени средства за обезщетение на фирмите, и за допълнителни заплати на лекарите.

Още по темата
"В момента 43% от пенсионерите са под линията на бедност, като затегнахме течовете в държавата стана ясно, че актуализация на пенсиите е възможна. Срамота е да сме европейска държава с такава линия на бедност при възрастните хора", категоричен бе Василев.

Той допълни, че в държавния бюджет са заложени избори 2 в 1 – при президентските избори има заложен бюджет за още едни допълнителни парламентарни избори, отделени са 133 милиона лева.

"Ние като финансово министерство трябва да предвидим средства, ако не са нужни, ще ги спестим или ще ги пренасочим", допълни министърът.

Според него с парите от Плана за възстановяване трябва да се направят две неща - да се пренастрои енергийната система, защото енергията ни е много скъпа и цените на квотите се вдигат - има опасност до десет години някой друг да ни пуска и спира тока; второто важно нещо е - фирмите, които произвеждат стоки с добавена стойност, да получат грантове за нови машини, и за подкрепа на бизнесите с висока добавена стойност като цяло.

"Никой не ми се е обаждал за участие в следващото правителство, призна Василев и добави, че поканата му за участие в първия проекто-кабинет на Трифонов е била оценка за цялостната му работа. "Към момента няма известни никакви приоритети за това каква визия ще имат следващите управляващи. Аз идвам със свой екип от 20 човека, а и реагирам лошо на телефонни обаждания - държа да имам свобода, за да работя", каза още Василев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още по темата: Асен Василев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
6
 
14
 
! Отговори
Фризьорка преди 2 години
Благодаря ти, харвардски спасителю! В чест на новите данъчни политики, обещавам че в салона ми ще започнат да звучат само песни на Кондьо, Слави, Попа, Шишарката и Милко.
92
3
 
3
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
ДАЙТЕ НА БИЗНЕСА ДА ДИША И ДА ВИДИТЕ КАК ХАЗНАТА ЩЕ СЕ НАПЪЛНИ САМО ОТ ДДС-ТО.-СЪС САНКЦИИ НЕСТАВА.
91
3
 
7
 
! Отговори
Нищо ново преди 2 години
До Йосарян: "В това с фризьорите и хазната няма никаква финансова логика" ? Има логика, но нещо ти пречи да я видиш. Хазната се пълни тогава, когато проверяват големите фирми, а не преимуществено дребният бизнес.
90
0
 
11
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Никой не поема вина и отговорност за падналия самолет и загиналия пилот!!!От прекия началник, през командира на поделението, командира на ВВС , министъра на отбраната, президента!!!Няма такава графа в световната практика като техническа грешка, всичко опира до човешката намеса зад всяко действие или бездействие!Президентът трябва да поеме отговорност като върховен главнокомандващ!Инче на думи се прави на много взискателен и отговорен, как след всеки полет си правил анализ!Найл Брамачи!ЦРУ!!
89
5
 
13
 
! Отговори
Смешник преди 2 години
И за децата е ясно, че приходите в хазната идват когато трябва да се платят данъците и това е след април. Смешници! Напълнил бил хазната. Отиди да я пълниш в САЩ, а не да прокарваш американските интереси тук. То, като ти види човек опулените очи на извънземен си ясен.
88
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе като гледам сергиите по пазарите и баничарниците, магазинчетата по селата, та даже и вендинг машините, не са спрели да ги проверяват, а даже май се позасилиха.
87
1
 
0
 
! Отговори
уф преди 2 години
До Анонимен нещо са те изпързуляли..
86
4
 
8
 
! Отговори
Християнка преди 2 години
Асен Василев e тoлкова нaперен, зaщото нa гoлемите xристиянски прaзници cи прeкадява чуркaта c мaнастирско кaндило пo изгрeв cлънце прeд икoната нa Cвeти Никoлай Чудoтворeц, зa дa пoрасне тя eдра и мoгъща кaто дунaвски шapaн пo Бoжиятa милocт.
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Абе... А при капа с какви двигатели са българските автобуси?
84
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно лъже! Няма извършена и една ревизия на големи фирми, а бълнува за повишаване на приходите! Или фирмите са червени (тяхни) или няма такова нещо.
83
2
 
5
 
! Отговори
Бирник преди 2 години
Необлагам минимум 1000 лв. за свободните професии Големите бандити с милионите 50% данък!
82
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При соца България беше сред 30те най-развити световни икономики.
81
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този ви заблуждава и балъците му вярват
80
7
 
7
 
! Отговори
Йосарян преди 2 години
Майцице, колко глупаво изказване. В това с фризьорите и хазната няма никаква финансова логика.
79
7
 
1
 
! Отговори
Абе... преди 2 години
До ВасилевПрез соца сякаш сме имали родно производство - автобусите Чавдар бяха с двигатели от Шкода, Москвичите си бяха руски, а това хич не е било аутсорсинг, нали? Какво лошо има сега да произвеждаме ел-мобили за немска компания?
78
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виновни са илюминатите и Путин!
77
1
 
3
 
! Отговори
123 преди 2 години
Хората си мислят че избират политици. Тези във власта са подчинени на Сатанистите и играят театър на противопоставяне за да заблуждават хората, но всички следват плана на Сатанистите. Как една партия не се отрече от измислената пандемия, как една партия не се отрече от задължителната ваксинация?
76
7
 
8
 
! Отговори
Т.Шак преди 2 години
Вместо чекмеджетата, големите фирми вече пълнят хазната. Това ви казва Министърът.
75
7
 
5
 
! Отговори
Василев преди 2 години
Ония на икономиката по ми харесва, ще докара немска автомобилна компания за електрически автомобили!Да надградим аутсорсинга, когато не може сами да си ги произведем!Преди произвеждахме и автобуси и електрокари, сега произвеждаме бойко-рашколи , селски градски г.овна които ги декомпозираме като суровина в чужди аутсорсингови заводи и оттам излизат изкуствени мъниста , с които се киче Президентшата и Маноловица,Татяна Дончева!Агент Ърни Бигалоу!ЦРУ!!!
74
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ ще ви се смеят как ще се гърчите зимата.