ДБ: Петков, Василев и Денков генерираха доверие, да ги поканим за кабинета

Не искам да съм премиер, нито главен прокурор, категоричен е Христо Иванов
Обновена: 28 юли 2021 18:58 | 28 юли 2021 18:56, Анисия Иванова
132
ДБ: Петков, Василев и Денков генерираха доверие, да ги поканим за кабинета
Снимка: БГНЕС

Не искам да стана премиер, не искам да стана главен прокурор, не искам да излъчваме министри. Това заяви Христо Иванов, съпредседател на „Демократична България“.

„Имаме нужда от компетентно управление, което може да се справи с най-голямото предизвикателство пред страната ни – корупцията. България има нужда не от каквото и да било управление, а от такова, което може да скъса с корупционния модел. Не можем да дадем нашата подкрепа, не можем да подпишем празен чек, защото сме отговорни пред нашите избиратели“, каза Иванов по бТВ.

Той подчерта, че в ядрата си ДПС и ГЕРБ са организирани корупционни групи и те трябва да бъдат отрязани от властта, колкото е възможно по-дълго време, за да може страната ни да се регенерира и да стане устойчива на корупцията.

„Хората са политики. Не може човек, който никога през живота не се е конфронтирал с този модел и не се изправял срещу неравноправието, да бъде направен премиер. Говоря по принцип, защото е важно за премиер и министри да бъдат поставени хора с обществено доверие“, категоричен е Иванов.

Той заяви, че ДБ иска да се излъчи правителство с мандата на „Има такъв народ“, но трябва да се положат усилия да се конструира такова управление, което да убеди хората, че може да се справи с корупцията.

„Трябва да разбираме важността на фигурите, не може да си позволим да слагаме когото и да било. Трябва да сме наясно, че хората, които ще станат министри, трябва да носят доверие. Петков, Василев и Денков с работата си генерираха безпрецедентно доверие. Ние трябва да ги поканим или да поканим още по-добри от тях. В управлението трябва да има хора с ясни биографии и физиономии“, категоричен е Христо Иванов. /БГНЕС


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
0
 
0
 
! Отговори
Ясен преди 2 години
Ако имат акъл тия хора никога няма да се ангажират с ДБ
100
0
 
1
 
! Отговори
Марин преди 2 години
Христо Иванов е готово да управлява в сянка. Точно както го прави неговия покровител Иво Прокопиев.
99
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Охааааа, и Бойкикев се нареди на опашка при кремълския предател: Ристьо, що направо не поискаш да ни назначат генерал-губернатор от Москва, а? Сигурен съм, че така най-ще ти пасва на възгледите!
98
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
....Избори за да ви върнев в реалността...в нашият Свят!!!
97
0
 
6
 
! Отговори
ББ преди 2 години
по-делата бре хора...по делата ги съдете...не по това какво ви лъже мафията през медиите си и троловете си,през службите...работят за просперитета ни...за месеци направиха ...чудеса бре...60% ги харесват...и какво от това...поставят им се условия...те са Свободни и почтенни...доказали се...представете си какво могат да направят за пълен мандат!...това е нелепо...вървим против себе си...манипулират ни...отново его...отново лъжи и манипулации...Петков,Василев,Денков,Рашков..не ги закачайте...или
96
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм за Бойко Рашков да е премиер! Е тогава гербавите престъпници ще си прегризат гърлата сами от страх!
95
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако ще и от луната да има диплома! Факт ли е, че източи язовир, за да се снима? ФАКТ е, има снимки и графики на мониторинг системата и ОЩЕ СЕДЯТ! Това, че някои човек е събрал пари и е завършил МАГИСТРАТУРА в някакъв зпаден университет не го прави честен или пък морален......пича идва тука, за да осребри заема, с който е завършил в УС!
94
6
 
5
 
! Отговори
мн преди 2 години
мн сте прости..и Петков и Асенов са завършили в Харвард. Не е истина ГРОБ-арите колко сте прости да ги наричате комунсти :D ГРОБ е дете на червените
93
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
направо да си поръчат едно комунистическо правителсвто от радеф.
92
5
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
И какво като му е дипломата на Киро истинска. Нали източи язовира да се снима
91
5
 
9
 
! Отговори
НИКОЙ преди 2 години
С какво точно изпъкна Денков чак ми е интересно?Продължава едно към едно каквото правеше и Вълчев.Само безплатното море е нещо ново,но толкова ли е важно това за образованието.Кирил Петков изглежда някак си гротескно като си спомня селфита му покрай язовира,а и послъгва за образованието си.Завършил е 2-годишен курс в колежа в Харвард,а се представя за възпитаник на Харвардския университет.
90
4
 
12
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Всички искат да са на софрата ама да не носят отговорност, още дълго ще се туткат със съставянето на правителство и накрая като го съставят ще се скарат за келипира!Така че, гответе се за перманентна криза.Боже пази България от българите!
89
5
 
20
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Слави Трифонов е като цар. Командва от неговите сараи, подобно на Доган, без да стъпва в парламента. Така е най-лесно да източва държавата и други да носят отговорността за кражбите и пиватизациите, а Слави да прибира всичко. Лесно е да комнадваш парада от вкъщи и да прибираш парите, а други да носи отговорност.
88
11
 
4
 
! Отговори
Дарин Йонков преди 2 години
Най-смисленият политически коментар при това без да обижда БСП понеже ще правят правителство заедно Евала, показа че може да прави компромиси, сериозен политик
87
4
 
17
 
! Отговори
999 преди 2 години
Христо не гледа икономиката, ами решил да чисти - първо главния прокурор, после кпконпи и сотир цацаров, после Спецпрокуратурата, после да извади цялата прокуратура от съдебната НЕзависима власт и да я пришие към Изпълнителната....а бе Какво точно иска и ЗАЩО ГО ПРАВИ? КАКВИ ПО- ТОЧНО СА ПРИЧИНИТЕ? Това е равносилно да строим цялата държава наново след като първо я разрушим до основи!
86
2
 
18
 
! Отговори
izh преди 2 години
Маджов, Маджов И ти взе да се пънеш кукловод го играеш. Първо си махни вървите , че са бели и много бият на очи и не забравяй, че никога няма да ти напълнят много джобовете, щото ще тежиш на тези дето дърпат конците
85
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука съм ! Да България ще е вредна за България ! !
84
3
 
17
 
! Отговори
Д-р Исня преди 2 години
"Не искам да съм премиер, нито главен прокурор, категоричен е Христо Иванов" Е за какво се буташ във властта тогава, бе. Аман от псевдо скромнотия!
83
5
 
22
 
! Отговори
Н1 преди 2 години
Искам държавата ми да е добре и стабилна.Аз съм от ГЕРБ, но не съм злобар като Рашков, нека да дойдат кадърни хора и дълго и успешно да управляват. Като гледам обаче бъркотиите вече 4 месеца, наистина кандидатите не са алтернатива на Бойко и отрано се захванаха с непосилна задача. Не са подготвени казано направо. Дано греша, но такова шикалкавене не помня от 90-та насам.
82
3
 
19
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Ристю е изгонен от съюза на адвокатите - правна нула бил каза Георги Марков :)))