ДБ: Петков, Василев и Денков генерираха доверие, да ги поканим за кабинета

Не искам да съм премиер, нито главен прокурор, категоричен е Христо Иванов
Обновена: 28 юли 2021 18:58 | 28 юли 2021 18:56, Анисия Иванова
132
ДБ: Петков, Василев и Денков генерираха доверие, да ги поканим за кабинета
Снимка: БГНЕС

Не искам да стана премиер, не искам да стана главен прокурор, не искам да излъчваме министри. Това заяви Христо Иванов, съпредседател на „Демократична България“.

„Имаме нужда от компетентно управление, което може да се справи с най-голямото предизвикателство пред страната ни – корупцията. България има нужда не от каквото и да било управление, а от такова, което може да скъса с корупционния модел. Не можем да дадем нашата подкрепа, не можем да подпишем празен чек, защото сме отговорни пред нашите избиратели“, каза Иванов по бТВ.

Той подчерта, че в ядрата си ДПС и ГЕРБ са организирани корупционни групи и те трябва да бъдат отрязани от властта, колкото е възможно по-дълго време, за да може страната ни да се регенерира и да стане устойчива на корупцията.

„Хората са политики. Не може човек, който никога през живота не се е конфронтирал с този модел и не се изправял срещу неравноправието, да бъде направен премиер. Говоря по принцип, защото е важно за премиер и министри да бъдат поставени хора с обществено доверие“, категоричен е Иванов.

Той заяви, че ДБ иска да се излъчи правителство с мандата на „Има такъв народ“, но трябва да се положат усилия да се конструира такова управление, което да убеди хората, че може да се справи с корупцията.

„Трябва да разбираме важността на фигурите, не може да си позволим да слагаме когото и да било. Трябва да сме наясно, че хората, които ще станат министри, трябва да носят доверие. Петков, Василев и Денков с работата си генерираха безпрецедентно доверие. Ние трябва да ги поканим или да поканим още по-добри от тях. В управлението трябва да има хора с ясни биографии и физиономии“, категоричен е Христо Иванов. /БГНЕС


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как сте гербави ***, гъpчитe ли се? Гъpчитe се яко и ме кефите, елате ме гeпeтe за шaлтepa! Продължавайте, ще дойда да ви проверя след 1 час!
80
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пешката на Маджо...
79
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този ще се окаже един от най-вредните за България престъпници.
78
1
 
19
 
! Отговори
Бг83 преди 2 години
НА пинокио ,носа му още по голям е станал бе
77
2
 
6
 
! Отговори
Обективно до 86 преди 2 години
Не. Не е казала това. За русата жена не е точно това.
76
30
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баба Ванга е казала - България ке просперира, когато има жена за министър-председател. Мая Манолова - министър-председател на Република България!
75
1
 
23
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Не знам какво искат и какво не искат коалиционните партньори, но нищо хубаво не очаквам да видя следващите 4 години. Гответе се за криза.
74
15
 
3
 
! Отговори
Х преди 2 години
Елитни министри. Показаха себе си. Абсолютно полезно за обществото е да продължат започнатото и в редовния кабинет.
73
2
 
12
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
ХРИСТО ДА ПРЕСТАНЕ С НАПЪНИТЕ СРЕЩУ ГЛАВНИЯ ПРОКУРОР!!! С 12% ПОДКРЕПА ОТ 40% ГЛАСУВАЛИ - НЯМА ПЪЛНОМОЩИЯ ДА СМЕНЯ ГЛАВЕН ПРОКУРОР! А БЕЗ ВАСИЛЕВ И ПЕТКОВ - ДЪРЖАВАТА ЩЕ КЛОНИ КЪМ НТД ВМЕСТО КЪМ ИТН.
72
2
 
5
 
! Отговори
до 80 преди 2 години
Правиш ли разлика между Радев и Иванов?
71
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е нали ги каниха и казаха,че не искат.За глухите камбаната не бие по два пъти!
70
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не си спомням Радев да е направил нещо за България и българите, абсолютно безличен президент, правилно наречен фигурант.
69
0
 
14
 
! Отговори
О, божке преди 2 години
Славчо предложи Ники, не го харесаха. Оттегли го. Сега се чу, че ще предложи Пешо, ама и него не го искат, и Слави даде задна. Слави, Ники не стана, Пешо и той, пробвай с Ванката. Няма такава държава! Добре си ти беше името.
68
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ицо платения !
67
3
 
13
 
! Отговори
Бунгар преди 2 години
Михаил Михалев /Маджо/, и той генерира доверие.Да вземем най любезно да го поканим,пък виж та приел.
66
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То от самото начало ДБ и *** разчитаха на това, че ИТН ще се окажат неподготвени със собствени кандидати и така те "услужливо" ще им предложат свои хора. Но не стана точно така и сега вече от двете лилипутски партии се опитват ултимативно да си пробутват кандидатурите. Нищо ново под слънцето, знаем им номерата, който им се върже, ще си плаща след това. Вероятно скоро ще има нови парламентарни избори.
65
5
 
14
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Този изразителен поглед, никога не лъже! Майчето му е ментор-гаранция!
64
21
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Най разумното решение е цялото служебно правителство да остане като редовно. Е на Тиквата това никак не му допада, ама проблема си е тиквенски.
63
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предателя не се чуства конфортно пред портрета на Левски !
62
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези наистина са корпоративен кръжок, който има нереално висок процент.Част от причините са в ниската избирателна активност, другата причина е в играта с машините. Проблема на този кръжок е, че не може да осигури подредена държава. Като всеки проект, ще назоби максимално и ще се покрие така, щото като се възстанови що годе ред в държавата, да са далеч от заслуженото възмездие. За това и методите им не са ред и законност, а пригласяне на силните към момента в тактически план. Позната е схемата