Disney и Netflix снимат у нас на "омайните природни кътчета" по Черноморието

Плажовете "Корал", "Кара дере" и "Иракли" остават защитени зони
28 юли 2021 17:30,
48
Disney и Netflix снимат у нас на "омайните природни кътчета" по Черноморието
Снимка: БГНЕС

„Disney и Netflix имат основателни причини да се настанят на българския пазар, а ние ще им дадем възможност да си снимат и сюжетите върху омайните, естествени природни кътчета по Черноморието, които днес лишихме от застрояване“, обяви на брифинг министърът на околната среда и водите Асен Личев.

Двете компании са чакали приемането на изменения в Закона за филмовата индустрия, за да започнат работа в България. Изменения в наредбата за прилагането на закона беше приета от Министерския съвет на заседанието му днес.

С тях се увеличават бюджетите на отделните схеми за държавна помощ, като се предвижда осигуряване на субсидия за създадените изцяло две нови схеми за държавна помощ - за възстановяване на разходи, и за подпомагане на създаването на филмови сериали. Така българската филмова индустрия ще се доближи до стандартите на Европейската практика и тенденции в областта и културните потребности на обществото.

Това ще е от съществено значение за оцеляване на националното филмово творчество, националната киноидентичност и запазване на културното разнообразие в рамките на Европейския съюз.
 
„Това са плажовете "Корал", "Кара дере" и "Иракли", които знаем, че са едни от малкото останали плажове по българското Черноморие, където може да се види истинска природа", допълни министърът на икономиката Кирил Петков.

По думите му това е голяма победа за екологията и икономиката на България.

Още по темата
„Ако искаме да развиваме туризъм с висока добавена стойност, той не може да бъде стена от хотели по дюните на българското Черноморие. "Този тип туризъм е фокусиран към българската красива природа, където хора от цяла Европа могат да се насладят на съхранени дюни в Европа, да видят запазени видове, където не се срещат никъде другаде", коментира икономическият министър.

„Този тип туризъм е много пъти по-доходоносен, отколкото масовият туризъм, на който сме се нагледали досега. Когато говорим за екология и икономика, ние говорим за две страни на една монета. Поздравявам министър Личев, защото за първи път след толкова години и след като толкова много хора искаха това да се случи, имаме министър, който да защитава екологията", категоричен бе той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А българските прилепи? То и от Холивуд снимаха и нарушиха вековна екосистема, та после беше вой до небесата. Да не разрушат някоя дюна за да правят трон на Нетфликс принцеса, че ще го отнесете с 300 и двамата убосници от снимката.
19
1
 
1
 
! Отговори
Американ преди 2 години
Тия ако нямат машина на времето по-добре да не идват да се разочароват..
18
1
 
7
 
! Отговори
Мили Боже! преди 2 години
Помислих, че ще снимат историята на Митьо Очите.Как е станал милионер от улов на рапани.Българска мечта!
17
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Покажете им какъв бетон имаме, такъв и в най-черните гета на запад няма.
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аууу, а това че плюете по хотелите, БСП знае ли го? Ей Кире, имаш ли идея че като говориш такива десни дивотий, кака Корни и нейните ще те направят на мюсли, бре! Не знаете ли, че тоя тип почивки се промотира само от десни "сатрапи" и психари, както обичат да ни наричат червените чалгари. Я решете от кой цвят сте, че Първанов повръща като чете какви ги говорите, та нали неговите хотели трябва да се пълнят. Я по-кротко, че току виж ти проверят легалността на дипломата.
15
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За Харвард е малко надценено изказване. Той е завършил американския университет в Благоевград. А това от Харвард е нещо по някакъв проект ли, задочно ли. Мърльотина някаква пак, като на Радев че е завършил в Щатите. После се оказа че на някакъв 4 месечен стаж. Ама мина номера.
14
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама тоя имал успешен бизнес - 4 души персонал да продават он-лайн сушено кисело мляко.И не искал даживе. извън България , защото фалирал една фирма с 5-6 млн паундова задължения.За дипломата от ПУЦ- на Харвард не го правим на въпрос , срещу 650 долара такса за задочник друго не дават .
13
2
 
4
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
за Тях Пандемия няма - влизането им страната е Свободно, за разлика от Вас, р0бе!
12
0
 
4
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
Паша дере пак стана катунарник!Чакакм от 'къмпингари'да пламне гората
11
0
 
9
 
! Отговори
Източен язовир преди 2 години
Кире, може да снимат истинска природа и на източения язовир !
10
0
 
2
 
! Отговори
Демократ преди 2 години
Гледайте американски филми.
9
5
 
3
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Като екипите на дисни и нетфликс се посерат от чистата вода по морето ше видим какво ще снимат.
8
1
 
4
 
! Отговори
До инфлуенцър преди 2 години
Време е да се приемат закони и правила за разпространението на филми.Не е нормално всяка компания да си има отделна платформа и да очакват хората да си плащат навсякъде .Доколкото знам 60те години в Америка е било същото с кино салоните.Различни филми са се давали в различни кино салони и са били приети закони това да се спре!
7
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха приказки от 1000 и една нощ. Айде да видиме след няколко години колко продукции ше са снимани в България, щом само това изменение са чакали. Безос сигурно е следил ъпдейти докато е бил в космоса, да види как върви гласуването. Малко като пистата за формула едно на Румен Петков ми се струва. Ама на Ганко локуми му дай.
6
0
 
9
 
! Отговори
Пепи преди 2 години
Бедна България - тук всички малоимотни политици, бивши министри, държавни и общински служители, милиционери, прокурори и съдии, че и децата и внуците им, припечелват нещо допълнително с пот на чело като хотелиери. Му-хаааа
5
8
 
5
 
! Отговори
голям преди 2 години
Кирил - с теб сме братко!
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 1. В парламента ще снимат от Цирк дьо Солей, защото имало какво да се види.
3
1
 
15
 
! Отговори
БСП )к-ви) преди 2 години
Да снимат и мутроморието на братята Диневи и майка им
2
0
 
3
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Колко милиона ше плащат
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А Discovery ще снимат в парламента