Главчев: Кабинетът няма да е стабилен, формациите нямат идейна база

Не сме мазохисти да подкрепим някой, който иска да ни изчегърта, заяви депутатът
Обновена: 28 юли 2021 22:21 | 28 юли 2021 22:12, Анисия Иванова
27

Тези, които ще управляват, казват, че ще изчегъртат ГЕРБ, но разговарят с ДПС. Ние никога не сме не сме преговаряли с ДПС за коалиция. Пришиват ги към нас, но никога не сме водили разговори за управление и за подкрепа както водят те. Тяхното основно свързващо звено е анти-ГЕРБ. Хубаво, ще ни изчегъртат, но после какво ще правят? Ще се саморазпуснат и ще спрат да съществуват?

Това заяви народният представител от групата на ГЕРБ-СДС Димитър Главчев в студиото на "Денят ON AIR".

От ГЕРБ няма да гласуват подкрепа за кабинет на "Има такъв народ" (ИТН).

"Не виждам причина да ги подкрепим след тези избори и непрекъснатото им заявяване, че искат да ни изчегъртат. Извинявайте, ама не сме чак такива големи мазохисти да подкрепим някой, който иска да ни изчегърта. Бихме подкрепили политики, но първо да видим дали ще сглобят кабинет и на каква основа", отсече Главчев пред Bulgaria ON AIR.

Според него всеки един редовен кабинет е по-добър от служебен такъв, защото има парламентарен контрол: "Когато няма, има предпоставки хората да се развалят". Но не е оптимист, че предложението на ИТН ще издържи дълго.

"Първо е въпрос дали ще бъде създаден. По начина, по който тръгва съставянето му, не предвещава дълготрайност - формациите нямат идейна база помежду си. Едното общо е изчегъртването на ГЕРБ, а другото е смяната на Иван Гешев като главен прокурор", каза депутатът от ПГ ГЕРБ-СДС.

Главчев е съгласен, че съдебна реформа е необходима, но въпреки това смята други теми за много по-важни. "Хората искат да живеят по-добре и да са здрави", изтъкна още той и посочи здравната реформа като по-голям приоритет пред България.

На днешното заседание на Народното събрание от ПГ ГЕРБ-СДС предложиха анкетна комисиия, която да разследва действията на Бойко Рашков по време на предизборната кампания.

"Поискахме я, когато се създаде комисия за полицейско насилие и подслушване. Искахме да разгледаме дали има такива случаи и по време на кампанията, но предложението бе отхвърлено заради "разводняване на темата". Интересно е с какви доводи няма да получим подкрепа, при положение, че срещу кандидат-депутати от ГЕРБ е оказван натиск. Това ни дава основание да вярваме, че това е повлияло на резултата на изборите", отбеляза гостът в студиото.

От ГЕРБ все още не са обявили официална кандидатура за президент, но от думите на Главчев стана ясно, че сред обсъжданите имена са бившият президент Петър Стоянов и зам.-председателят на партията Даниел Митов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
2
 
! Отговори
Главчо преди 2 години
Това е ние имаааме идеина база да краднеме колко можем.
20
2
 
7
 
! Отговори
равносметка преди 2 години
Преди тиквата да стане вожд---бяхме преди Румъния.Преди тиквата да стане вожд--- не се подслушваха протестиращи ,нито бяха следени те и техните приятели.Преди тиквата да стане вожд---не бяхме на 112 място по медийна свобода.Преди тиквата да стане вожд--- в джобовете ни имаше повече пари......
19
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЛАВЧЕВ- НИЕ ВСИЧКИТЕ ГИ ПОЗНАВАМЕ- ИМАТ ЯРКО ИЗРАЗЕНА БАЗА- ИДВАТ МИЛИАРДИ ОТ ЕВРОПА- КОМПАНИЯТА ГИ ПРИБИРА, А ТЕХНИТЕ ПРОКУРОРИ НЕ ВИЖДАТ НИЩО- ВИЕ ЗАЩО СМЯТАТЕ Е ТАЯ ЖЕСТОКА АТАКА СРЕЩУ ГЛАВНИЯТ ПРОКУРОР. 22- АКО ИДЕЙНАТА БАЗА НА ГЕРБ Е ТАЯ ИЗРАЗЕНА ОТ ТЕБ ДО СЕГА ЩЯХА ДА НИ СПРАТ ЕВРОСУБСИДИИТЕ ОТ ЕК, КАКТО НА ЧЕРВЕНИТЕ МУТРИ ЮЛИ 2008 Г - НА САЙТА НА ЕК СА ИЗНЕСЕНИ УБИЙСТВЕНИЯТ ДОКЛАД ЗА ЛЪЖИ, ИЗМАМИ, КОРУПЦИЯ И ПРИСВОЯВАНЕ НА ЧЕРВЕНИТЕ ОТ БСП,ОТНЕМАТ ЛИЦЕНЗИИТЕ НА ТРИ РАЗПЛАЩАТЕЛНИ АГЕНЦИИ.
18
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единствения председател на парламента свален от подчинения му по Конституцията премиер тиква.
17
10
 
9
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и до кога "влечуги и безгръбначни" ще ни вменяват "ценности"...насаждате разделения и съмнения...от това живеете...относно слави...демонстрира предпазливост...ама не съвсем...политики,приоритети...и подписи...Народа ни не е от вчера бре...и служебното ви показа как се прави...вие ...лудост и зависимости...приятелства...Избори...за да ви върнем в реалността!личните и партийните...зависимостите си обслужвате...не сме слепи...забравяте основният играч...Народа ни!!!
16
11
 
2
 
! Отговори
Рошко преди 2 години
Отсега всички се опитват да ръководят Слави и ИТН- Радев, Нинова, Мая, Христо...Какви идеи- целта е ясна- 12 милиарда от ЕС. Ако Слави е пионка ще състави Кабинет, ако не е ще водят преговори, ще ги слушат и накрая ще върнат мандата. Тогава на следващите избори бих гласувал за тях. Това ще означава, че няма да клекнат и да вкарат БСП и бившите нейни членове като Мая и Татяна, отново във властта.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще поживеем, ще видим.
14
11
 
7
 
! Отговори
Дони преди 2 години
Аз пък мисля,че изобщо нямо да има кабинет.Това е поредното шоу на некадърните,невежи,рекетьори- учиндолските мутри,които са се самозабравили
13
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
правителство на итн ще е подправяне на вота на народа.по-ясно ще е бсп да си направи правителсво, а итн да го подкрепи.
12
7
 
9
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Никоя от политичексите партии в България няма идейна база за каквото и да е, няма и идеология, поради, което политиката е сведена до пари и постове, които също са платени, тъй като трябва да обслужат определени лобистки кръгове. Мустафа просто казва, че трябва да има правителство, защото Радев и Узунов издишат;))) Ама как да съставиш правителство от орел, рак и щука?;)))
11
11
 
5
 
! Отговори
След Цачева, Стоянов преди 2 години
Бойко ще се окаже голям кадровик: след предлагането на неизбираемата дун.да Цецка Цачева, сега ще ни пробутва дс-агента Виктор- пловдивския ром Петър Стоянов, бивш президент, назначен тогава за президент от неговия приятел дс-генерал Любен Гоцев. Бойко, аман от твоите кадрови грешки, най-добре убеди Росен Плевнелиев за този пост, та отново до имаме евро-атлантик за президент и достоен българин. читател
10
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само като видиш коментарите тука и е ясна идейната база на чалгари, миячи, копейкаджии и други тревопасни алтернативи на ГЕРБ
9
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как да нямат идейна база, плюят си ГЕРБ и това си е. Малко е ама от сърце а и друго не могат.
8
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя беше изчегъртан от Тиквата набързо, нека да сподели опит.
7
6
 
17
 
! Отговори
Най-идейните преди 2 години
Такива бяха гробарите, чиято "идейна" база беше същата като на по-тъмнокожите им избиратели: "Ние не крадем бе, бате, ние си вземаме." В ролята на опозиция ще бъдат по-забавни от цирк с три арени.
6
9
 
19
 
! Отговори
бай Ставри от ЦСЗ преди 2 години
Как си Главчев, чакам те?
5
9
 
12
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Главчев е човека който се гордее с фамилията си
4
3
 
9
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Влакът буксува. Що тъй? Проблеми между партиите, борба кой къде ще сяда, изчегъртвания, разследвания, пичи мисали и накрая - здравейте НОВИ ИЗБОРИ.
3
9
 
18
 
! Отговори
Тома Биков преди 2 години
Главоч, ти като какъв се изказваш, ти ако си забравил ние помним как унизително беше НАТИРЕН от собствения си лидер.
2
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като никога не сте били в диалог какъвто и да е може да не е бил огласен защо Доган така се разполага на Росенец точно по ваше време