Кацаров: Грешка при ваксинацията ни коства 10 000 живота

Според него страната ни не е постъпила правилно при договарянето на ваксините на AstraZeneca
Обновена: 28 юли 2021 14:51 | 28 юли 2021 13:58,
226
Кацаров: Грешка при ваксинацията ни коства 10 000 живота
Снимка: БГНЕС

Страната ни е допуснала няколко основни грешки в процеса по ваксинация, обяви в парламента здравният министър Стойчо Кацаров.

„Сред тях са договарянето на ваксините и грешни приоритети. Тази грешка коства 10 000 човешки животи“, поясни Кацаров и допълни, че приоритет на възрастните хора е даден едва през май, когато служебното правителство встъпи в длъжност.

Здравният министър обясни, че през първата фаза на ваксинацията са се имунизирали 50 000 души, работещи в сферата на здравеопазването. През втората са ваксинирани над 30 000.

Още по темата
Стойчо Кацаров определи като грешка фактът, че страната ни е дала приоритет на договарянето на продукта на AstraZeneca за сметка на останалите производители на ваксини.

 "Поради тази причина в началото на януари поради закъснялата регистрация на ваксината и поради намалената първоначална заявка на Pfizer, България остава с малко количество ваксини. През януари са извършени ваксинации на малко над 30 000 души. За февруари поставянето на ваксините достига до 172 000. Тоест общо около 200 000 души са получили първа доза", заключи здравният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


226
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
8
 
25
 
! Отговори
Солуков преди 2 години
Ето такива лоши хора ни управляват днес.Какво да го коментирам този?Кажи му комунист и край.
156
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грешно беше да се казва който има алергии и автоимунни заболявания да се въздържа това бе казано от специалистите в началото и така хората се отдръпнаха
155
5
 
24
 
! Отговори
Тъй ли? преди 2 години
Ами душко, откакто ти си министър, имаше време да наваксаш и да ваксинираш всички възрастни хора, нали така? Направи ли го и ако не, защо?
154
9
 
25
 
! Отговори
Медицинска нула преди 2 години
Важно е да се подчертае, че антиваксърът Кацаров няма нито един ден работа като лекар. Това е човек бил цял живот по кабинети да пише доноси срещу колегите си и да слугува на различни партии!
153
7
 
8
 
! Отговори
поркю тиквочев преди 2 години
точно ви коства, това са 10 000 спасени живота от отровата ви. една от целите е да се намалят пенсионерите за да им се откраднат мaнгите и да не тежат на т.нар социални системи дето са опоскани от големите инвеститори и меринджеи. поинтересувайте къде са вложени парите на бугарищанските пенсионни фондове.... вместо да развиват земеделие в българия и да хранят хората и да купуват земя и да я дават под наем нашие еничери са ги думнали в пробити американски компанийки...
152
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко Борисов ***.
151
6
 
29
 
! Отговори
мне преди 2 години
Поредният,който ще се самоизяде от злоба,защото другите са по-кадърни и знаещи от него. Но и за него ще има възмездие, да не мисли,че ще му се размине.То не може вечно да лъжеш и отричаш,идва и часът на истината,когато всичко се разкрива. Да се маха и никога повече да не види здравеопазване дори на снимка.Безочието му е голямо...
150
6
 
29
 
! Отговори
позор е този преди 2 години
И това недоразумение лекар се нарича и решава съдби,но пък и всичко се връща,да не го забравя,защото съсипа доста животи и семейства.
149
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров, ти защо не ваксинираш бе, разбирач?
148
0
 
1
 
! Отговори
Шопа преди 2 години
Пениш се не пениш ке те ям,пари съм давал!
147
5
 
7
 
! Отговори
Примоция преди 2 години
Ваксинирай,играй и се забавлявай с националната COVID лотария.Колкото повече ваксини поставиш - толкова шансът за спечелването на невероятната седмична награда се увеличава.Какво чакаш?!Не губи време,спечели и грабни наградата!Седмичната неустоима награда е елетрическа пила за пети.Внимание!!!Количествата на наградите и ваксините са ограничени.
146
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато не откажем масово да се ваксинираме и да си компрометираме имунната с каквото и да било, ще мрем като мухи. Ваксините са смъртоносни, това да ви е ясно. И не е много трудно да прочетете и да се ограмотите защо. Стига да ви стигне до бледото съзнание тази информация.
145
13
 
8
 
! Отговори
КОРМИД Маниак преди 2 години
Мазният и тлъст Ботокс, каза че той бил направил най добрата ваксинационна кампания. Точно така беше! ОБАЧЕ: ### ОЧАКВАХМЕ ДА РАЗДАВАТ КРЕМВИРШИ ЛЕКИ С БОЦКАНЕТО, А НЕ ПОЛУЧИХМЕ ДОРИ ЕДИН ГОЛ .***, даже ходих да търся да гледам ЗиЛ-а, ама и него го нямаше... много пъти се редихме на коридорите за ЗЕЛЕН ХАЙВЕР, ама нъц!за пореден път останах излъган от ГРЕП. * затова се отказах да ме бодат!* затова и не гласувах за тях. Те винаги лъжат и крадат
144
1
 
4
 
! Отговори
язък преди 2 години
Само толкова ли избихте червени фашисти?
143
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наглостта на тоя няма край
142
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А сега жертвите на спряната ваксинация от Кацаров колко са.
141
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЧЕСТНО КАЗАНОАми, произведи си истински ваксини като не искаш ментета, кой ти пречи в момента?
140
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До РеалистА сега как върви ваксинирането, обясни ни?
139
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До обективенА ти към онзи момент какви ваксини беше произвел, та от теб да купи "Тиквата"?
138
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо да вярвам на Кацаров, който няма нито един ден стаж като лекар, а не на ГЕРБ, които бяха събрали светилата на медицината при себе си?